Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která chytré lidi varuje co se stane když budou mít málo dětí nebo je budou odkládat do nekonečna a hloupým ukazuje budoucnost kinematografie - zadky a prdění. Knihovník americké armády se po nevydařeném experimentu stane nejchytřejším člověkem na planetě roku 2505. Stylově jde o mix Planety opic a Běžícího muže se směšnými triky a občas opravdu pitomým humorem, ale pitomým zcela záměrně. Luke Wilson se do průměrného chlapíka dokonale hodí a potěší i prezident Terry Crews. Řekl bych že spousta zde nastřelených nápadů inspirovala Ricka a Mortyho nebo jiné podobně zvracené seriály. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

velim podarena komedia o tuposti ludi, specialne o sucasnej situacii americkej spolocnosti - su to proste z 3/4 hlupe buranske hlavy. napriek smiesnym trikom (necudo, ved rozpocet musel byt pod 10 mil.) som sa smial v kuse, hoci nie na plne usta, ale predsa a to sa v dnesnej dobe priblblych fekalnych komedii ceni. a konecne sa nasla nejaka podarena role aj pre l. wilsona, kt. je taky slaby odvar owena. no a nakoniec by ma zaujimalo, preco sa tento snimok nedostal do kin? zeby sa amici bali pozret ako to s nimi je? ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda základního problému - absence rozpočtu a s tím související absence herců (Wilson je ještě snesitelný, ostatní na mne působili příliš prkenně) a lepšího scénáře. Námět je totiž prvotřídní a úvodní porovnání chytrých a tupých lidí nemá chybu. Budoucnost je však bohužel zoufale papundeklová, ač to možná byl záměr tvůrců jako součást stupidity našich potomků... Suma sumárum - díky, námětu, který zcela nezabilo ani (zcela) amatérské provedení, slušných 60% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Vskustku katastrofická vízia budúcnosti, ktorá si originálnym námetom zasiala na kvalitný materiál, ale ktorá v praxi funguje tak na polovičný plyn. Hafo popkultúrnych odkazov neamík horko-ťažko pochytá, neukočirovaná demencia fórkov sa obracia proti autorom a film paradoxne živí to čo mal kritizovať. Mohla to byť recesná pecka, keby sa hlavná myšlienka netočila okolo rastliniek. 50% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Idiocracy, komedie o idiotech? Proč ne! Příběh odehrávající se v roce 2505, kde světu vládnou samí idioti nebo trochu více vyšinutí jedinci čerpá z opravdu originální myšlenky. Hlavní hvězda Luke Wilson, ač omylem, přišel z minulosti, aby to vše dal do pořádku a stal se, aniž by chtěl, nejchytřejším člověkem na světě. Sice jsem se při sledování moc nezasmál, zato mi to zas příjemně uběhlo a i přesto, že Luke Wilson nemá nijak extrémní nadání na žánr komedie, zahrál to vcelku slušně a celý film se prakticky jako na inteligentovi stavěl na něm. Co dodat o komedii, která možná zaujme nápadem, ale při sledování určitě trochu zklame? Já jsem se příjemně bavil a to mi nikdo vyčíst nemůže. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)
  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)
  • Průměrná délka střihu 1,9 vteřiny. (KucC)

Reklama

Reklama