Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná záležitost pro menší děcka, která je však díky "akčním" scénám a relativní krátkosti bez problémů k přežití. Pouze pasáže ve kterých se vyskytují vosy jsou zdařilé. Zbytek je neškodná až nezajímavá pohádka s násilně podaným ponaučením. Třetí * je za zážitek, který přináší IMax 3D verze, která jasně naznačuje jaký potenciál filmová budoucnost skýtá. ()

Golltes 

všechny recenze uživatele

Typický príklad prvoplánového a neoriginálneho animáku. Absolútne stereotypná zápletka aj hrdinovia, naviac si film vypomáha kopírovaním snímkov ako Mravec Z či Život chrobáka. Ponúka tak obyčajný príbeh, ktorého vývoj a koniec uhádne skúsený divák zhruba po 10 miútach. Klasická rozprávočka pre deti s dobrým koncom a ponaučením... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tento škodolibý lidský ničema, dále pak nazýváný Pinďa Kazisvět, záměrně a se zlým úmyslem rozmačkal zásobárnu jídla, zaplavil líheň kukel v dolních patrech a zmáčel mraveniště obávaným žlutým dehtem............ Gigantická bitva miniaturních rozměrů. Scénář : John A. Davis a John Nickle Kamera : Ken Mitchroney, Michael A. Wallace a Shane L. Wapskineh. Hudba : John Debney - ve filmu mimo jiné zazní : Elvis Presley - I Got Stung http://www.youtube.com/watch?v=TpLk94g7-Xo DIALOG - ZOC : Krucajs, ty šutráku. Proklínám tvý děti. HOVA : Hm, já myslím, že šutry děti mít nemůžou. ZOC : Teď už ne. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka animakov je to podpriemer. Infantilné dialógy a blbý dej. Zasmial som sa asi 4x a zvyšok bola nuda. Zdaleka nedosahuje úroveň iných mravčích animakov (AntZ a The Bugs life). No na druhej strane pre deti do 8 rokov v pohode, s morálnym monaučením . Hold nie všetko je zhlianuťelné aj pre starších. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Není to sice taková sranda jako Auta, ale když si vezmu, jak jsem se nudil třeba u nedávných Robotů či Madagasracu, řadím rozhodně Mravenčí polepšovnu k nadprůměru, prostě na úroveň nedávného Za plotem. První polovina je sice trochu nudná, víceméně se jedná pouze o to, jak se malý kluk ponaučí a jak ho mravenci postupně přijímají mezi sebe, avšak ta druhá půlka - to už je jiný kafčo. Tady nastupuje několik dost vtipných scén a hlavně - na poměry animovaného filmu až téměř nevídané akční sekvence (překvapilo mě, kolik hmyzu tady zařvalo, děti asi budou čumět). Dabing je celkem solidní (akorát mě mrzí, že jsem si nevychutnal v původním znění Nicolase Cage nebo Bruce Campbella). Animace je docela dobrá (rozhodně lepší, než jakou jsem viděl v ukázce) a prostě sečteno podtrženo je to docela dost dobrej animák. 70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Zfilmovat příběh napadlo producenta filmu Toma Hankse, když si jeho syn přinesl ze školky knihu "The Ant Bully" od Johna Nicklea. (HappySmile)
  • Mravenčí polepšovna je třetí trojrozměrný animovaný snímek o mravencích. Předchází jej Mravenec Z (r. Eric Darnell a Tim Johnson, 1998) a Život brouka (r. Andrew Stanton a John Lasseter, 1998). (imro)
  • V rámci reklamní kampaně na stanicích Cartoon Network a Teletoon byly uvedeny krátké příběhy s postavami z filmu. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama