Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

tom88 

všechny recenze uživatele

Celkom podarený animák pre menších. Animácia nebola vždy veľmi vydarená, sem tam to vyzeralo dosť lacno. Pre menšie deti je to dosť poučné. Inak je to milé, zábavné a sem tam aj akčné a napínavé. Podobných animovaných filmov je v poslednej dobe až-až a toto je taký menší nenápadný prírastok, no len priemerný. Postavy nahovorila skupinka výrazných hollywoodskych mien. Ja som sa bavil pomerne dobre. 65% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// animace je příjemná, hudba je výborná, příběh je pro děti poučný, český dabing je v pohodě -oproti jiným animákům je to málo vtipné, navíc už to tu v jiné podobě bylo/// Myslím si že ty nej animáky máme za sebou a teď nastala doba, kdy i menší studia začnou (už začaly) chrlit jednu animačku za druhou. Tu lepší a tu horší. Divák sice díky tomu má možnost výběru, ale může se taky spálit, protože čím dál tím častěji spozoruji film který zřejmě nebude oplývat tou pravou kvalitou. Mravenší polepšovna je první film, který jsem z této nové vlny animáku zhlédl, takže na přímé srovnávání je ještě brzy. Přesto jsem od ní čekal méně, takže jsem ve výsledku se snímkem spokojen. Určitě směřuje spíše k tomu nejmladšímu publiku. Jen díky bohu ale není infantilní. Pouze odrostlejším divákům nepřinese tolik nového a v podstatě recykluje zaběhlé schéma, které jsme mohli vidět ve filmu Život brouka (mimochodem, ten byl o hodně vtipnější) a v dalších. Rovněž ani postavyčkami, nesahá třebas jen po kotníky takovému Za plotem. Ale zase co by sme chtěly vykouzlit u mravenců. Děj sice z počátku není tak odzbrojující jako v dalších dvou třetinách, ale v každém ohledu musím vyzdvihnout akční scény připomínající Hvězdnou pěchotu a nebo Hvězdné války. Neříkám tedy, že by tohle stačilo (na Áčkovej animák) ale rozhodně to má něco do sebe a je to celkem inteligentí a to mi stačí./// Celkem 74%/// ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný , nedocenený animák , ktorý trošku neprávom ostal v tieni Pixaroviek. Prekvapuje ma pomerne nízke percentuálne hodnotenie. Postavičky spočiatku môžu pripomenúť animák Mravenec Z , ale príbeh je úplne iný. Animák má všetko čo má dobrý animák mať.Ďeťom sa páčilo a mne tiež. Nenudil som sa a dá sa pozrieť aj na viackrát. 80%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro menší děti je Mravenčí polepšovna jako stvořená. Sice jsem se i já docela dobře zasmál, ale ze začátku mi to zbuzovalo právě opačný dojem. Přiznám se, že jsem na film koukal s českým dabingem, což mi ani jak koukám líto být nemusí, podle toho kdo co píše se ten originální ani moc nepodařil, což samozřejmě není pravda ohledně českého, který naopak dopadl velice dobře a možná díky jemu jsem se v druhé půlce skvěle bavil. Jak řikám Petr Rychlý je hrozný herec, ale skvělý dabér a i nyní to znatelně prokázal. Po grafické stránce je Mravenčí polepšovna ztvárněna vcelku dobře a rozhodně je to jeden z těch lepších animovaných filmů v dnešní době, ale i tak to není na více jak tři hvězdičky. --- Řiká se, že se k nám jednoho dne vrátí a medovice bude pršet z nebes jako déšť. - Takže vy chcete aby z nebe padali teplý bobky? - Ano to by byl požehnaný den! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak je tu další loňský animák (všímáte si, že vloni bylo těch animáku opravdu hodně?). Za plotem bylo skvěle, pak však přišla Obleva a vše zachraňoval Monster House. Mravenčí polepšovna se zařadí někam mezi pokračování Doby ledové a V tom domě straší. Uteče strašně rychle, pobaví ty nejmladší diváky, sem tam stihne poučit prváky a jednou / dvakrát mrknout na ty odrostlejší. Nic nového film nepřináší a nic vskutku zajímavého se v něm neděje. Ještěže v kinech nevydělal, to bychom tu měli každý měsíc pět nových animáků podle hesla: Co je animované, to je výdělečné. Ovšem Mravenčí polepšovna si za rok 2006 odnese jeden - dalo by se říci smutný - primát. Jde spolu s World Trade Center o nejlepší film roku 2k6, který je jakkoliv spojen se jménem Nicolas Cage. Nicku, prober se! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • V rámci reklamní kampaně na stanicích Cartoon Network a Teletoon byly uvedeny krátké příběhy s postavami z filmu. (imro)
  • V jednom záběru, když se babička zvedá ze židle, můžeme na jejím opěradle vidět zednářský symbol – spojený úhelník a kružidlo. (Nick321)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama