Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vincent Price opět neskutečně vládne a vevodí celému filmu v jedné ze svých nejlepších a nejlépe napsaných rolí. Dům voskových figurín by ale tentokrát naprosto s přehledem absolutně fungoval i bez něj, protože tohle je fakt kvalita, o které není třeba diskutovat. Má to naprosto luxusní režii (to 3D fakt muselo být fajn) a atmosféra je naprosto neskutečná, hudba výborná. Spoustu Priceových filmů jistě časem zestárlo, ale o tomhle to ani trochu neplatí, protože i dnes je to naprosto fantastická podívaná. která opravdu ani chviličku nenudí a jejíž každý dialog je neskutečně strhující. A ty sochy byly fakt výborné, mistrovská práce. Přítomnost Charlesa Bronsona je nesmírně zajímavá. Odmítám nazývat tento film béčkem, protože jím téměř určitě není. Náramná lahůdka a navíc nezapomenutelná (a nejen díky Vincentovi). 90%. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Pěkný, goticky laděný horor s jedinečnou patinou padesátých let. Teatrálnost, umocněná starosvětskými kulisami z toho doslova čiší. Zápletka průhledná, leč krásně morbidní. Zásadní role pro Vincenta Price a vlastně i Charlese Bronsona, který si zde střihnul trochu tupého, zato však drsného sluhu. Fanoušky dnešních hororů už film patrně neosloví, natož aby je šokoval, ale pro zapálené filmové badatele jde o hodnotný relikt ze starých hollywoodských časů. Film je mimochodem natočen ve 3D. To píšu pro ty, kteří žijí v mylném snu jménem Avatar. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ke škodě tomuto filmu je jediná věc - a to, že chybí jakýkoli prvek překvapení. Od začátku všichni víme, jak to dopadne, co je tam za tajemství a v čem je ten vtip. Je to lehce naivní, snadno předvídatelné a se záplavou klišé nejen své doby. A k mínusům ovšem zařazuji všechny vystupující herečky: nesympatické, ošklivé a protivné. Ale stejně to všechno je úplně jedno, když je tu Vincent Price, okouzlující a démonický sochař. Už to samo stačí na slušný film. K tomu trochu napětí, pár hororověji laděných scén, sem tam vtípek pro tehdejšího návštěvníka kina, a výsledkem je moc příjemná záležitost, co by se neztratila ani u Hammeru. Lituju jen jediného - že v této době bylo stále nemyslitelné, že by "zlo" zvítězilo nad "dobrem". Vincent by si to zasloužil. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,JE TO ŠOK VIDIEŤ SVOJU HLAVU TAKTO ODDELENÚ." __ Toto dielo je skvelou ukážkou toho, ako aj chybičkami presiaknutý film môže byť dokonalý(a pritom sa mu dajú odpustiť!). Logika tu rozhodne nie je najväčšou devízou, aj naivita tu má svoje miesto (dedukcie vyšetrovateľov) a nadhľad tvorcov okorenený špecifickým humorom ide miestami do podhľadu. Nechcem veľmi spoilerovať, ale najviac som si tĺkol prštekom do makovičky pri donucovacej scéne s fľaškou chlastu (zainteresovaní už budú vedieť). No a spôsob vytvárania napätia je síce vcelku nápaditý, no väčšinou nedostačujúci (napr. scény v múzeu), preto sa potu hrôzy aj v zimných mesiacoch pri sledovaní filmu naozaj netreba báť. Všetko vyššie uvedené však valcuje fantastická atmosféra a predovšetkým vynikajúci výkon však viete koho ... a v neposlednej rade aj mladého ,,Igora". A ako T2 aj mne prišlo Pricea a jeho diela na začiatku nesmierne ľúto. Jeho je pomsta! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

11.111 hodnotenie, chcelo to niečo epické. Možno by to mohla byť nová Duna ale dnes sa mi na test nechcelo, uvidíme možno zajtra. A tak nakoniec voľba padla na obľúbený žáner horor, aj keď v dnešnej dobe už toto nevystraší nikoho. Vzhľadom na rok vzniku je (pravdepodobne) posledný voskový dom ktorý som ešte nevidel rozhodne viac ako dobrým filmom, aj keď zvažoval som aj epický koncert Amadeus či iný veľkofilm na toto výnimočné hodnotenie. Uvidíme čím prekvapí ďalší filmový nadšenec pri svojej voľbe s týmto číslom. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Jako řada jiných starších snímků, i tento obsahuje dnes už trochu kuriózní "bonus" v podobě přestávky uprostřed filmu. (Dines)
  • Jedná se o první 3D film se stereo zvukem. (Ruuzha)

Reklama

Reklama