Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Zajija 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem viděl počítačově dělanou verzi dříve tak mě toto spracování tolik nenatchlo, ale musím uznat že film to není zlý. ()

jancidobso 

všechny recenze uživatele

O Beowulfovi som videl aj lepší film. Teda v tomto filme mohli byť aspoň trošku lepšie zábery nádhernej Islandskej prírody. Každopádne boli tu aspoň pekné zábery vodopádu Skogafoss. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Krásná zelená krajina a tím výčet kladů skončil. Vystačit si 103 minut s jedním rádoby trollem...., kterej je mimochodem úplně stejnej jak většina postav ve filmu, jedinej rozdíl je, že je o něco větší a smrděj mu chcanky :) ... to je teda sakra málo. Ač mám téma bojovníků, a vikingů hodně rád, tohle je jenom odvárek, na kterej se mrknu jednou a konec. 35 % ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

No na neamerickou produkci velice dobré, poutavý příběh , hudba super a všude kolem to perfektně doplňuje ta nádherná příroda... ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Očekávala jsem standardní televizní kýč, a byla jsem příjemně překvapena filmem, který syrovou atmosférou připomínal vikingskou trilogii Hrafna Gunnlaugssona (u nás kdysi ve filmových klubech uvedený Když letí havran - kde je dnes těm skvělým filmům konec!). Hodně se o to zasloužila islandská krajina, kupodivu ani Gerard Butler v roli jeho již bůhvíkolikátého hrdiny mi nevadil. ()

Nawri 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, občas slušné hlášky, pěkná krajina a celkově slušná vikingská atmosféra, ale celé mě to pomalo ale jistě uspávalo. Závěr dobrý, škoda že takových momentů nebylo víc. Velmi zajímavý komentář: Karmin ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně přitažlivé, leč obsahově prázdné. Islandské exteriéry se po chvíli také okoukají a kromě nich nemá film co nabídnout. ()

Hatred 

všechny recenze uživatele

Krvavé severské legendy plné boje, pomsty a intrik si o filmové zpracování přímo říkají, přesto filmů s vikinskou tématikou mnoho není. Beowulf je ale tak populární, že ho známe hned v několika verzích, nejznámější je pravděpodobně Zemeckisova animovaná fantasy. Beowulf & Grendel je úplně jiný film, pouze se stejným námětem (navíc český název, kde je Beowulf jako Král barbarů je dost zavádějící a v divákovi vzbuzuje jiná očekávání). Zatímco Zemeckis sází na epické scény a digitální monstra, padající pod Beowulfovým ostřím, tady máme mnohem věrnější pohled na vznik legendy. A to i co se týče historických reálií - nádherná islandská krajina, kostýmy a chování vikingů. Je vidět, že Islanďani jsou na svůj původ hrdí (přestože epos o Beowulfovi je staroanglický, sám Beowulf je Géat, což byl jeden ze skandinávských kmenů), kostýmy jsou krásné a až na pár úletů ve zbrojích i dobově věrně zpracované a je to jediný historický film, kde jsem viděl válečníky (a dokonce hlavního hrdinu!) nasazovat si přilby před očekávaným bojem. Třešničkou na dortu je potom samotný Gerard Butler jako Beowulf a jeho pohanské hlášky na křesťantví, které se v té době snažilo na severu prorazit. Koho zajímají velkolepé akční bitky, na své si přijde spíš ve výše zmiňovaném animáku, kdo má rád vikinskou dobu, mytologii, realističnost a nevadí mu pomalejší tempo, bude spokojený. ()

Ajka1 

všechny recenze uživatele

Komorně pojatý nezávislý film s překrásnými islandskými exteriéry a jemnou poetikou. Takhle nějak si představuji zpracování epické básně ( ne jako krvavou digitální vyvražďovačku - viz. "pruhovaní" kamarádi ze zámoří ). Pár úsměvných momentů s Grendelem navíc dodalo snímku ještě větší nádech nenucenosti. Milé pokoukání s příjemným obsazením a skvělou závěrečnou melodií. Spokojenost. ()

v3s 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava a exteriéry, ještě možná slečna čarodějnice, ale jinak nuda nuda, šeď šeď ... ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

No dá se na to dívat, ale jako celek mi to připadá spíše směšné. Tlupa ožralích dubových hlav, jeden dlouhovlasej hero, lidský Yetti a starodávná coura, která si to s Yettim docela užila. Čekal sem od toho nějaký hrdinský snímek, místo toho sem dostal tenhle paskvil. 2* za to, jak tam hochům Yetti pěkně naložil :-) ()

dražis 

všechny recenze uživatele

Tak dvě až tři hvězdy... Za to, že víc jak půlku filmu jsem prospal a to co zbylo se mi líbilo...Občas je to docela psycho. Jestli tohle je čtení dětem na dobrou noc u severních národů, tak se vůbec nedivim, že maj tolik sebevražd... ()

calculus 

všechny recenze uživatele

Sestříhat to na 10 minut a vznikl by docela vyvedený přírodopisný dokument ... Ne vážně, chtělo by to asi trochu víc, než jen nějak natočit legendu od táborového ohně. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Hm musím se přestat koukat na špatné filmy. Ale k filmu - mám rád severské ságy a hrdinské eposy, takže Beowulf je základ, ale tady mě to k smrti nudilo. Tuhle látku asi nelze dobře filmově zpracovat. ()

nightfall 

všechny recenze uživatele

Vyborne spracovana legenda o Beowulfovi, ktora ukazuje, ze aj bez milionovych specialnych efektov sa da natocit kvalitny a zaujimavy film. ()

Gwilwen 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Pána prstenů se zajímám o severské báje, které J. R. R. Tolkiena také v jeho díle inspirovaly. Toto zpracování Beowulfa na vás dýchne skutečnou severskou drsností a syrovostí Islandu. Navíc sympatický hlavní hrdina Gerard Butler. ()

Reklama

Reklama