Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Vtipné a dojemné zároveň. Hlášky: Poškrábal jsi mi CD. To je moje křeslo. Nebo závěrečný proslov brejlatého tlouštíka, který se ne vlastním přičiněním dostal na stupeň vítězů. To je jen zlomek toho, co je k vidění v této zábavné komedii, plné skvělých hlášek. Na to, že to byl film o mentálních klucích, (což je velmi těžké podat takovou formou, aby to nikoho neuráželo) tak podle mě tento film urážející nebyl a tvůrci dobře poukázali na svět těchto jedinců. A proto ode mě získává tento film palec nahoru :) // (4.1.2012) - Po více jak 2 a půl letech přidávám ještě pár slov. Film jsem do dneška viděl už alespoň 4x a pokaždé se skvěle bavím. CZ dabing je moc povedený. Ještě jedno shlédnutí a vidím to na FSL :) 90% (with J.) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ale jo, když se člověk přenese nad fakt, že si tu dělají prdel z lidí indisponovaných pohybově, či jinak, občas jsem si u filmu i vyprsknul, nebylo to ve výsledku špatný - oddychová komedie, která neurazí - navíc Cox je tady v roli afektovaného strýce naprosto boží.................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že tu čtvrtou hvězdičku dávám jenom kvůli Knoxvillovi, který je překvapivě dobrý herec i když si nerozbíjí držku golfovým vozíkem. Jinak to byla naprosto průměrná komedie se scénářem, který už člověk viděl asi v padesáti jiných filmech a tak se zasměje jen občas a překvapen není vůbec. Na jednoduché zabití času optimální. 70% ()

helrohir 

všechny recenze uživatele

Nič moc teda. V podstate som dosť sklamaný, pretože od filmu s takýmto príbehom a Johnnym Knoxvillom v hlavnej úlohe som očakával poriadnu kopu zábavy v štýle Jackass. Tvorcovia sa však zrejme báli urobiť si príliš veľkú srandu z postihnutých ľudí. Nuž ale pár krát som sa aj zasmial, takže to nie úplne zatrateniahodný film. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Milionkrát obohratá šablóna, kde dej je možné predpovedať s 99 %-nou pravdepodobnosťou minimálne hodinu do predu :) Trocha originality a prekvapenia by rozhodne nezaškodilo. Napriek zdanlivo zaujímavému (prinajmenšom šialenému) konceptu (a prítomnosti Knoxvilla samozrejme), je celkový dej až prekvapivo umiernený a mdlý. Z letarigie ho občas vytrhne nejaký podarený vtip (pár ich tam je "Volám sa Jeffy Dahmor. S "o". " ), ktorý je ale následne zabitý ústrednou milostnou zápetkou. Klišé strieda klišé (myslené smrteľne vážne) a záverečná trojka - srdcervúce priznanie, rozchod, zmierenie - je už len pre masochistov. Celkovo môžeme film zaradiť k blízkym príbuzným Shallow Hall a Stuck on You bratov Farrellyovcov (produkovali aj Ringera). Čo sa týka Johnnyho Knoxvilla, nemám námietky. Toho retardovaného som mu veril, dokonca aj vtedy, keď sa na neho nehral :o) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Film dostal požehnání od paraolympioniků. (HappySmile)
  • Trvalo 7 let než se film začal natáčet. (HappySmile)

Reklama

Reklama