Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kyjevská Rus, konec 10. století. Po smrti vládce Kyjevské Rusi Svjatoslava I. vypukl bratrovražedný boj mezi jeho syny. Z něj vychází vítězně Jaropolk. Oleg je mrtev a mladý kníže Vladimir prchá do Švédska. Zde během let shromáždí vojsko vikingských žoldáků a v jeho čele se vrací, aby dobyl Kyjev a sjednotil říši. (Bohemia MP)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Prototyp zábavné kraviny, kde se nešetřilo na výpravě, ale zřejmě proto už nezbylo na papíry pro další verze scénáře, protože ten je, mírně řečeno, pitomý jako lobotomizovaný křeček, co vede Arménský klub přátel Ordinace v růžové zahradě. A je to hrozná škoda, protože rublů se utratilo hodně a film je prostě sympatický. Ale scénář, který působí jako slepenec tří slabších dílů z Vikings, postrádá nějakou pořádnou gradaci na konci a popravdě, poslední půlhodina je asi nejslabší. Jenže... Jsou tam Vikingové a rusácí, co mají hodně ostrejch seker, to ke štěstí stačí (o=´ ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc tomu uškodila ta jejich víra, i když vím, že na tu dobu se to hodí. Ale já jako ateista tohle špatně nesu a tím to odneslo i hodnocení. Ale i když se přikloním k víře a těch nesmyslel okolo, musím i tak říct, že byli nudné části, které nemohu prominout. První půle filmu byla velmi dobře zpracovaná, ale pak už to šlo do kopru. Sorry jako :) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film z historie Kyjevské Rusi. Tedy mohlo to být natočeno lépe, ale i tak mě ten film zaujal a celkem se mi líbil. Z těch 3 synů nebyl asi ani jeden dobrý člověk, ale Vladimír se jím nakonec přeci jen stal. Pokud se chcete dozvědět něco o historii Kyjevské Rusi, tak určitě doporučuji zkouknout. Flm zaslouží slušné 3*. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Silně zasněžené lesy, rozbahněná města, epické bitvy, působivé kulisy a kostýmy. To všechno je ruský historický velkofilm o křtiteli Ruska princi Vladimírovi. Snímek pochmurný, ponurý a kupodivu velmi brutální a krvavý. V podstatě se jedná o válečný film, neboť se jde dějově od jedné bitvy do druhé. Jak už to však u takových filmů bývá, se skutečnou historii to má pramálo společného. Příběh jako takový se zřejmě vlivem přemíry bitev stal dosti chaotický, takže vyznat se nad důvody činů je na celé věci asi to nejtěžší. Ale také se může stát, že pro někoho bude příběh druhořadý a bude si užívat jen oné bitvy, takže si dějových podivností ani nevšimne. Svět Vikingů se však tvůrcům povedl a dalo by se říct, že je výprava srovnatelná se seriálem ´Vikingové´ (2013-20). Někdo dokonce samotný začátek danou atmosférou srovnává se seriálem ´Hra o trůny´ (2011-19). Zdá se, že tento věhlasný seriálový počin nás bude pronásledovat ještě hodně dlouho. Každopádně ruská kinematografie tímto skutečně překvapila. Značně vysoký rozpočet je skutečně znát. Škoda jen, že se pořádně nezapracovalo na scénáři. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nevěřil bych, že film, který začíná citátem Mao Tse-Tunga může být dobrý, ale skutečně je. Slušně zahraný drsný historický velkofilm. Rusům podobné historické válečné či dobrodružné látky jdou a bývají občas i méně pitomé než ty americké. Každopádně je to raně středověká velkoformátová podívaná a takových moc není. Rád si to někdy vpálím znovu. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Film byl natočen ve dvou verzích, jedné „rodinné“ a jedné „nepřístupné“. (ČSFD)
  • Film se natáčel 6 let. (Cheeter)
  • Kostýmoví dizajnéri v rámci príprav na film navštívili viacero miest a krajín ako Čínu, Indiu, Fínsko, Švédsko, lotyšskú metropolu Riga či bieloruský Minsk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama