Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Newyorčan Matthew se po nervových záchvatech dostane do zdravotnického zařízení, kde je mu určena diagnóza - paranoidní schizofrenie. Není schopen uspořádat si své věci a postupně se dostane k bezdomovcům. Hrozí mu, že si ho podrobí tvrdá parta z Fort Washingtonu. Zachrání ho vietnamský veterán Jerry, který ho považuje málem za svatého, neboť Matthew slyší "hlasy" a dovede utišovat bolesti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že se jedná o film, který by měl každý fanda filmu vidět. V poměrně krátké stopáži je zde vyobrazena lidskost, naděje a touha důstojně žít. Nechci zabředávat do klišé jako že všichni bezdomovci nejsou stejní atp. - tento film se to snaží říct sám. Navíc jsou zde předvedeny tak nádherné obrazy, jako kdyby si režisér dal speciálně na této stránce filmu záležet nejvíc. Velice silná je scéna s masáží nohou a poté ještě s masáží rukou. Já vím, že to zní celkem legračně, ale opravdu to stojí za to. Film je navíc propojen nenásilnou hudbou, která do děje krásně zapadá. Myslím si, že role schizofrenního mladého bezdomovce je nejlepší rolí M. Dillona v jeho kariéře. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Takový svět sám pro sebe, kterému moc nerozumím s příběhem, který je velmi těžko uvěřitelný, ale o tom to asi nebylo. Nevím přesně, co nám chtěl Tim Hunter sdělit a myslela jsem si, že celým příběhem projdu bez jakékoliv citové úhony, abych v závěru zjistila pravý opak. Neuvěřitelné, ale dojemné. "K životu potřebujeme srdce, které tluče, ale i srdce, které hladí." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý film o tom, že niekdy sú predpisy viac ako ľudskosť a ľudia, s dobrými hereckými výkonmi a nevyváženým zidealizovaným scenárom. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Snový život jako náhražka toho skutečného se zdá být dobrý jen do té doby, dokud divák nezjistí, že lidskost tu slouží jen jako záplata pro jednotvárný scénář a slabší zpracování. Nejlepší na snímku jsou tudíž kontrasty, např. když Danny Glover myje čelní sklo vozu a přitom pronáší "Taková krásná dáma a schovává se za špinavým sklem. Svět potřebuje krásu, spoustu krásy madam!" ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavý snímek o tom, že i bezdomovci jsou lidé, kteří chtějí lepší budoucnost. Výborný Glover i Dillon a špinavá atmosféra New Yorku. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

I pět je málo pro takovejdle film! ve všem je naprosto anti - americkej, komerční, mainstreamovej...velký respect si zaslouží evryone kdo se na tom filmu podílel: režisér Hunter - toho si pamatuju jen že natočil pár dílů Twin Peaks, Dillon - zahrát si v něčem takovym, klobouk dolů a zahrát si v tom rok po Singles! dva klobouky dolů! Glover: Super, naprosto, to samý - hrát v tomdle po Lethal Weapon 3? Velký respect!!! Big big big one! Chtělo by se mi říct na celé kolo - Motherfucker!!! To se jen tak nevidí...no a na důkaz, že to je opravdu naprosto neamerické můžou sloužit tržby - kdo by chtěl v usa ale i jinde vidět a dívat se hodinu a půl na smutnej film o nepopulárních věcech, který nikdo nechce vidět? Nikdo! Todle neni film pro potěšení, ale o to větší kredit si zaslouží ti, co měli odvahu a chuť "ztrácet čas" něčim podobnym...vybavila se mi během sledování jedna hláška z Krále Rybáře, spíš scéna, kde Jack Lucas znechuceně poslouchá, jak se šéfové studia baví o tom, že natočí nějakou "komedii o bezdomovcích". To je přesně ono - to je přesně to, co todle není - komedie o bezdomovcích. Fakt se divim, že si todle někdo lajznul...je to sice jenom film a nic to nezmění, ale obdiv si to zaslouží, no doubt. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý a bohužel zapadlý film z prostředí bezdomovecké komunity. Vyloženě mě potěšil Danny Glover, tahle role mu sedla. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Tim Hunter /serialy Zlocin v Ulicich a 902 10/ natocil vyborny film o cloveku so schizofreniou. Hlavnej ulohy sa ujal Matt Dillon /Rumble Fish, The Outsiders/, ktory ale nevie hrat. Postupne sa nieco buduje, film ako celok funguje, dialogy taktiez. Kulisy na urovni, akurat Ving Rhames /Kenneth z filmu Dawn of the Dead 2004/ nepredviedol dohromady nic. Glover /Smrtonosna Zbran 1/ taktiez nula bodov. 76 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film má chytil za srdce, áno je to klišé. Ale skutočnosti sa to môže stať pri výnimočnej situácii každému z nás. 7/10 ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Velmi silné, hodně americké a pro středoevropana, jemuž se poštěstilo nebýt bezdomovcem, nejen těžko pochopitelné, ale takřka nepředstavitelné. Přesto hodnotím vysoko a zamačkávám slzu, neboť Glovera je pro akčňáky a komedie (tu více, tu méně koukatelné) škoda ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

O přátelství dvou bezdomovců - schizofrenika Matt Dillona a vietnamskýho veterána Danny Glovera. Celkem obyčejně natočený, do nadprůměru to táhnou herecký výkony a kouzlo pregentrifikovanýho špinavýho New Yorku. Že je to doják by šlo cítit i bez té přeslazené sentimentální janhammerovské hudby. ()

CliffLee 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda, že je tento film tak neznámý. Jedná se o sociálně psychologické drama z bezdomoveckého prostředí, kde exelují zejména Danny Glover v roli starého veterána z Vietnamu, který měl prostě velkou smůlu a o vše přišel a Matt Dillon v roli schizofreního chlapce, který se ocitá na ulici... Jejich setkání jim změní život na vždy... Kruté a snad i celkem reálné nakouknutí do komunity bezdomovců v New Yourku, jen škoda že ne příliš známé. Je pravda, že pár chybek by se našlo, ale čert to vem, tento film by si uznání i tak právem zasloužil... 9/10 ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Tak milé děti! Od rodičů těch 49 korunek jistě nějak vymámíte a šupky koupit na stánek levné DVD. A až se vám nebudou někdy chtít dělat úkoly, místo super krvavé střílečky do mechaniky PC vložte tento film, nechte se další osobou připoutat do školáckého křesílka, ať neutečete před koncem a zapomeňte na to, že New York je daleko!! Teď počkáme 103 minut... a...?!? Zabralo to?! Už se učíte?! No výborně!! :) Tak to má být!! Už se snažíte vydupat si své místečko na slunci v tomhle roztomilém světě!! Tak fajn! Snažte se!!! ()

Reklama

Reklama