Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Krátké, jednoduché, ale údérné stylistické cvičení s úsměvně naroubovaným a Cravenovsky přetaženým finále. Craven pumpuje adrenalin do žil po litrech a mimochodem krásně ilustruje, o kolik mu komorní příběhy o pár lidech a z toho plynoucí psychologické hrátky svědčí víc, než tuny digitálních vlkodlaků a desetimetrových stříkanců na bílých zdech. Matematika kolem postav a hádanky, kdo je vrah, dostaly po dlouhé době volno a příběh je narýsovaný jako podle pravítka - a právě proto leží snad úplně prvně hlavní tíha na hercích... a ti jsou prostě brilantní. Rachel McAdams už se ze škatulky "pěkný, ale nepříliš známý přívěšek k hlavnímu hrdinovi" vymanila naprosto s přehledem a Cillian Murphy... roste a roste! Tenhle uhrančivý chlapík toho má ještě HODNĚ před sebou. Stačí jediný pohled a lezu pod stůl ;). Suma sumárum - až na pár logických nesrovnalostí, krátkou stopáž a zmiňované finále je Noční let současná absolutní špička žánru a prvotřídní ukázka toho, že i s malém se dá vyrobit hodně hutný heavy-metal. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Mohl to být tak brilantní thriller. První polovina je skvělá, napínavá, originální a dokáže diváka zarazit do křesla. Skvělí herci, z Cilliana Murphyho šel až strach, toho psychopata jsem mu věřila na 100%. Pak však přichází druhá polovina, kde už film padá až k béčkovým thrillerům, už zde není nic originálního a ten konec, který už tušíte, se jen oddaluje. Strašná škoda. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Cravenův film. Atmosférický, sofistikovaně napsaný a navzdory minimálnímu dějovému prostoru nekonečně kreativní a zábavný v přímém psychologickém nátlaku a chytrých vedlejších motivech. Sympatie k hlavní hrdince, které jsou především v závěrečném béčkově orientovaném zúčtování klíčové, fungují zásluhou skvělého emotivního výkonu Rachel McAdams bravurně, Cillian Murphy je v roli toho zlého děsivě přesvědčivý (nebo přesvědčivě děsivý?) a moc se mi líbilo chytré manévrování s morálním dilematem "neriskovat život otce a spolupodílet se na vraždě, nebo zariskovat a zkusit všechny zachránit", přestože vývoj "na papíře" je dopředu očividný a v podstatě nepřekvapivý. Ale jak říkám, vývoj "před kamerou" je tentokrát úžasně atraktivní, k páté hvězdičce nebylo daleko... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud se na vás někdo culí víc než je obvyklé, snadno upoutává vaši pozornost, a pokud k tomu ještě „všechny náhody“ jsou na jeho straně, tak pozor! Mohlo by se jednat o člověka, který si vydělává „odklízením nepohodlných osob“. Logické návaznosti sice občas drhnou, ale jinak docela solidní drama odehrávající na dvou sedadlech v letadle, mimo letadlo je to ovšem poněkud slabší. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vysoká letová hladina klaustrofobického thrilleru vs. přízemní lacinost Vřískotového nahánění, jazýčkem na vahách budiž Cravenův smysl pro odlehčenost a Murphyho oční herectví, které vám během snímku zasadí 36 bodných ran. Otázkou je, jestli by podobný psycho teror zkusil ten srábek Cillian třeba na Seagala. Já myslím, že ne.. Před pětadvaceti lety by skončil nenávratně zamotán v servírovacím vozíku a nyní by byl bez šance úplně. Steven totiž cestuje zásadně nákladními letadly a co je nejpodstatnější - sám. Další náklad se už tam totiž nevleze.. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Všimněte si pera s příšerkou. Ve scénáři je původně použito pero s Bartem Simpsonem, na které se ale produkci nepodařilo získat práva. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno