Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Typická Cravenovina. Jednoduchý príbeh, v ktorom sa opäť hra na mačku a myš. Príjemný herci dostanú diváka do deja, aby Wes Craven mohol roztočiť ďalšiu Thrillerovskú hru. Najväčšie mínus filmu je asi len ta jednoduchosť príbehu, ktorý je v podstate stavaný len na jedno pozretie, ale je natočený s dobrou atmosférou, ktorá sa len tak pri takýchto filmoch necíti (Beltrami tomu tiež dopomohol), film ma pri 85 minútach neskutočne tempo, takže nehrozí že by sa divák začal nudiť. Chcel som dat povodne nižšie hodnotenie kvôli tej jednoduchosti, pretože celý film dokopy nič neponúkne a s atmosféry drží rovnakú vlnu celý čas, ale za Rachel McAdams si kľudne prihodím. Pokiaľ hľadáte jednohubkový Thriller, ktorý nie je tupý a je kvalitné natočený, tak ste tomu na stope. 80% - 4* ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud se na vás někdo culí víc než je obvyklé, snadno upoutává vaši pozornost, a pokud k tomu ještě „všechny náhody“ jsou na jeho straně, tak pozor! Mohlo by se jednat o člověka, který si vydělává „odklízením nepohodlných osob“. Logické návaznosti sice občas drhnou, ale jinak docela solidní drama odehrávající na dvou sedadlech v letadle, mimo letadlo je to ovšem poněkud slabší. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wesa Cravena teda poriadne nakopla múza a natočil najlepší film svojej kariéry, ktorý je minimálne o jeden stupeň kvalitnejší ako jeho najlepšie kultovky (Scream, Nightmare) pre mňa iba dosť priemerné filmy. Tempo je viac než slušné, dej neprekombinovaný, thriller postupne skĺzne k akčnejšej časti a končí hororovím finále ako z nejakej vyvražďovačky. Zo začiatku je samozrejme výraznejší Murphy, no ku koncu však na seba strháva všetku pozornosť kočička Rachel McAdams. Pán režisér, toto je vaša parketa. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Klišé, neklišé ten záver tak ako bolo z prvého záberu jasné ako skončí, tak bol šikovne natočený. Popol na hlavu scénaristovi. Craven to má pod kontrolou celých 80 minút. Mňa skôr v krku škrely niektoré logické lapsusy, ktoré začali strhávať hviezdičky. Ale nakoniec hlavne charizme ústredného dua som ponechal viac ako slušné 4. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Jedným z alternatívnych názvov snímky je aj názov Night Flight. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama