Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Craven pořád umí, s napětím očekávám 25/8. Na Nočním letu je zajímavá především ta část v letadle, kdy probíhá nepřetržitá konfrontace mezi charismatickým záporákem Cillianem Murphym a sympatickou Rachel McAdams. Výsledný dojem stahuje dolů poslední půlhodinka, na čemž nese vinu scenárista, nikoli Craven - ocenil bych něco drsnějšího a nekompromisnějšího. Ale jinak je Red Eye příjemný napínavý thriller, který divákovi uběhne jako voda. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Další (co se atmosféry týče) brilantní thriller, který využívá jako hlavní motiv neustálou komunikaci mezi vrahem a obětí (podobně jako třeba Collateral a Telefonní budka). Především první hodinka napíná až k prasknutí a je obdivuhodné, že někdo jako Craven (tedy autor, který ve svých filmech neustále střídá prostředí) dokáže tak schopně rozehrát drama prakticky jen na dvou sedadlech. Po opuštění letadla sice upadá kvalita o stupínek dolů, ale to není vina Cravena (který se naopak s přechodem vyrovnal srdnatě), nýbrž scénáristů, kteří ve finále využívají podstatně lacinějších berliček. Nicméně, i tak mi finále nevadí (naopak mi to přijde jako roztomilý odkaz na úspěšnou vřískající trilogii) a neshazuje mi celkový dojem z Nočního letu. Akorát není výsledek natolik precizní, aby byl film podobně nezapomenutelný, jako třeba právě Telefonní budka. A Cillian Murphy je ďábel, ze začátku hraje slaďouška přesně podle gusta dámského publika, aby následně tohle klišé hezkých herců zadupal do země, je to prostě frajer! ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Atmosféra 10/10 Prostředí 8/10/// +skvělá Rachel McAdams, opět výborný Cillian Murphy, obrovské napětí, spád, motivace hlavní hrdinky -no nic mě nenapadá/// Parádní let, sice krátký, ale možná díky tomu tak našlápnutý. Není čas na řeči kolem, hned se de na věc a vy se bavíte od prvních minut. K závěru to graduje a vám nezbývá než žasnout a vřískat nadšením. Jsem rád, že jsem na to nešel do kina, protože tam bych se asi nemohl odvázat tak jako doma, kdy jsem nervózně chodil po místnosti a dělal další impulzivní věci. Jsme nadšený./// Celkem 88%/// ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wesa Cravena teda poriadne nakopla múza a natočil najlepší film svojej kariéry, ktorý je minimálne o jeden stupeň kvalitnejší ako jeho najlepšie kultovky (Scream, Nightmare) pre mňa iba dosť priemerné filmy. Tempo je viac než slušné, dej neprekombinovaný, thriller postupne skĺzne k akčnejšej časti a končí hororovím finále ako z nejakej vyvražďovačky. Zo začiatku je samozrejme výraznejší Murphy, no ku koncu však na seba strháva všetku pozornosť kočička Rachel McAdams. Pán režisér, toto je vaša parketa. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Mohl to být tak brilantní thriller. První polovina je skvělá, napínavá, originální a dokáže diváka zarazit do křesla. Skvělí herci, z Cilliana Murphyho šel až strach, toho psychopata jsem mu věřila na 100%. Pak však přichází druhá polovina, kde už film padá až k béčkovým thrillerům, už zde není nic originálního a ten konec, který už tušíte, se jen oddaluje. Strašná škoda. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Cillian Murphy o roli Jacksona tolik stál, že si pouhé dva dny před svojí svatbou zaletěl z Anglie do Hollywoodu, aby poobědval s režisérem Wesem Cravenem. Ten mu později roli dal s tím, že si ho získal svýma očima. (Martinibaby)
  • Všimněte si pera s příšerkou. Ve scénáři je původně použito pero s Bartem Simpsonem, na které se ale produkci nepodařilo získat práva. (imro)

Reklama

Reklama