Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (368)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po více než dvou letech přichází zřejmě poslední pokračování Labyrintu. Natáčení se trochu zdrželo z důvodu zranění hlavního hrdiny. Není to špatné, ale ani žádný zázrak. Film je přezvratovaný a moc dlouhý. Ani rozhdnutí některých postav moc nedávají smysl. Alespoň má dobrou akci. Většina filmu se odehrává v opevněném městě, kde je centrum Z.L.O.S.I.N.A. Tam se také odehrává závěrečná bitva. Pořád se hledá onen zázračný lék a postavy mění strany. I tak se jim z předlohy podařilo vytěžit maximum. V rámci žánru film docela funguje. "Potřebuju je živé!" Recenze ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dělalo mi trochu problém vrátit se do světa Labyrintu, který jsem před třemi lety opustila, ale nakonec mě třetí díl trilogie chytl. Bylo to teda hoooodně dlouhé a asi by filmu slušelo zkrátit to o půl hodiny. I tak mě to ale bavilo. Hlavně postava Teresy byla skvěle napsaná. Umím si představit, že se na trilogii po pár letech podívám znovu a rozhodně si chci přečíst knižní předlohu. Labyrint za sebe rozhodně doporučuju. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Treti dil je vlastne uplne zbytecnej. Resi se tu furt dokola to samy co minule, jediny plus je opet zmena prostredi, tentokrat tu mame posledni zachovaly mesto. Triky i akce jsou stale na skvely urovni, vizualne to vypada perfektne a "zombici" jsou spravne nechutny, ale to je tak vsechno. Zatimco v prvnim a castecne i druhym dile cloveka zajimalo, jak to bude dal a jak to dopadne, tady uz mi to bylo vicemene ukradeny, jeden nesmysl se vrsi na druhej, zaporaci tragicky, stopaz je tezce prestrelena, herci porad stejna banda dementu a pokud cekate nejakej mega zvrat na zaver, budete dost zklamany, cely to tak nak bez nejakyho vyreseni cehokoliv vysumi do prazdna, nektery smrti jsou sice necekany, ale to je tak vse. Nejslabsi dil, ale diky povedeny akci to furt da 3*. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě je Death Cure stejně "podělaná" jako dvojka - tady už se nedalo moc spasit, protože příběh byl dostatečně zničený z minulého dílu. Na druhou stranu si to drží aspoň některé základní aspekty, twisty a úmrtí. Problém je, že emoce moc nefungují a film je dlouhý. Wes (potažmo Nowlin - nevím, kdo z těch dvou je horší) zkazil co mohl a jednoduše už se nepovedlo vrátit ke knižní originalitě, což je hodně velká škoda. Raplové už mají lehce propracovanější charakter, ale příběh dostává dost zabrat. Co člověku vadí je také otřásající se kamera ve scénách, kde to nemá žádné opodstatnění (rozhovory atd.).Takto tady máme myšlenkově výborný první díl a zmršený zbytek... Pokud nečekáte nic světoborného, asi se vám film bude líbit. Nechtějte však nic *nového*. Ke dvojce moc nescházelo. Poznámka pod čarou: Knižní série se ubírala jiným směrem, což hodně přidalo na její kreativitě a jedinečnosti, co se dystopických světů týče. Nic nekopírovala, byla svá a na postavách vám záleželo. Za zmínku stojí i to, že vyšla přibližně ve stejném roce, jako Hunger Games (tudíž ještě před Divergencí). Z toho vyplývá mimo jiné fakt, že nic nekopíruje. Pokud jste z filmů zklamaní, ale myšlenka se vám líbila, můžu předlohu vřele doporučit. Čím víc píšu, tím intenzivněji vnímám i hořkost z toho, jak to dopadlo. Proto jdu nakonec na dvě hvězdičky a Spáleniště snižuji taktéž... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Všetko na jedno “kopyto”. Nechápem zmysel pokračovania priemerných trilógii. Rozumiem, že sa musí kruh nejakým spôsobom uzavrieť, no načo je potrebné točiť niečo, čo ledva spĺňa kritéria lepšieho priemeru. Vizuál je už v dnešnej dobe jednou z hlavných podmienok, no keď je všetko ostatné, a to najmä podstata príbehu, nijak mimoriadne zaujímavá, potom nech nik nečaká potlesk po páde “opony”. Pozrel, videl, rozhodne však nemusel, pričom kúzlo, či zmysel slova: “Labyrint”, akoby nemal žiadny význam. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie oficiálne začalo 14.3.2016, no už o tri dni došlo k nehode. Dylan O'Brien utrpel vážne zranenia a produkcia filmu sa musela zastaviť až do jeho úplného uzdravenia vo februári 2017. Natáčanie skončilo v júni 2017. Dylan sa zranil pri natáčaní úvodnej scény s vlakom. Táto scéna dokonca nebola ani v knižnej predlohe. (Paulo)
  • Dopis od Newta (Thomas Brodie-Sangster), který ve finální scéně Thomas (Dylan O'Brien) čte, napsal sám Thomas Brodie-Sangster a předčítal ho Dylanovi O'Brienovi sedící za kamerou, aby u herce vyvolal větší emoce. (ČSFD)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama