Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Výrazny kvalitatívny prepad, začiatok cesty do rutiny a postupnej béčkovosti ktorá nás sprevádzala všetkými ďalšími pokračovaniami. Keď vynecháme prvý diel, tak je táto časť, dajme tomu, ešte pozerateľná oproti ostatným. Príbeh je ale nudný, väčšina scén rutinérskych a okrem hlavnej postavy žiadna iná nie je aspoň priemerne sympatická. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Oceňuji aspoň částečně návaznost na bezvýchodnou atmosféru původní Planety, ale celkově jsem byl víceméně rozčarován. Může za to "laciná náhrada" Charltona Hestona novým atronautem, který ho má evidentně připomínat, ale chybí mu charisma, sympatie a Taylorova osobnost. Korunu filmu nasazuje závěr se sice zajímavou myšlenkou přeživších lidí a ještě zajímavější atomovkou, ale celé je to zobrazeno tak směšně, že jsem si chvílemi připadal jak v italské parodii ze 70. let. Díky tomu i razantní a krutě chmutný závěr vyznívá do ztracena. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Druhé části nekonečné série se ještě pořád vcelku daří udržet si slušnou dávku kvality (což dokazuje i přítomnost Charltona Hestona). Konec s atomovou hlavicí a úchylnýma telepatama na mě jako na malého kluka hodně zapůsobil a dvojka se mi tak zaryla do paměti pomalu citelněji než vychvalovaný první díl. Bohužel šlo o pověstný začátek konce. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

První půlka se nese v duchu originálu, a i když jen těží z jeho slávy, je to zábavné. Ovšem druhá půlka už je tak neskutečně pitomá. Tohle nemělo vzniknout. Planeta opic je klasika, která nikdy neměla mít následovníka, pokračování. Konec jedničky už nevyniká tak dobře, když se ještě pokračuje dál. Slabé 2 hvězdy. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velký propad dolů. První část je ještě hodně dobrá, ale když zalezou do jeskyně kvalita jde dolů. Následkem toho je rozjetá zápletka jen trapnější a trapnější. Ten zbytek v podzemí byl vážně k smíchu... Film přímo navazuje na jedničku, což je moc dobře a tak mě potěšil i Charlton Heston v menší roli. Na první díl to sice nemá, ale trapné je to už teď. Od dvojky jsem toho čekal víc. Uvidíme, co přinesou zbývající díly. Ale skončit to mohlo lépe. Pravdou ale je, že se na to dá ještě pořád dobře dívat. 60%. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama