Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Do nitra planety opic začíná úplně stejně jako jeho předchůdce. (Nova zase kroutí zadkem a Zira opět pomáhá lidem) Opět je tu přeživší vesmírný cestovatel, který se dokonce vzhledově blíží Taylorovi. Jen jeho chápání lidstva není tak černé jako u minulého hrdiny, ale k tomuto postoji se i Brent postupně propracuje. Když se však astronaut dostane z opičího města, nabere druhý díl úplně jiný směr, který mám opravdu rád a přijde mi docela logické, že když jsou na planetě hloupí lidé, tak tam musejí být i ti chytřejší a ze scén, kdy se všichni klaní atomové bombě mi šel opravdu mráz po zádech. Jedinou kaňkou na zajímavém příběhu jsou některé nelogičnosti (neschopnost lidí bránit se opičákům prostředky, kterými mučili Brenta a Taylora) a hlavně malý rozpočet, který nedovolil udělat velkolepější bitvu a ani s rozpadlým městem si autoři moc nevyhráli. Tohle prosím remakovat s velkým rozpočtem.:) ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Neporovnateľne slabšie ako famózna jednotka. Niet sa čomu čudovať, pretože jednotka nedala veľký priestor na nadviazanie. Prvá polovica využíva všetko, čo ostalo po jednotke zábery, kulisy, masky a celkový dej no v druhej polke sa to už zvrháva do trápnosti až klišé. Pridanie telepaticky vyvinutých ľudí klaňajúcich sa atómovke bol len trápny pokus scenáristov o predĺženie filmu, aby mal aspoň tú štandardnú hodinu a pol. Film skončil tak ako zvyčajne končia skoro všetky pokračovania úspešných jednotiek- úplná bieda. Na nepokazenie si dojmu s pojmu Planéta opíc neodporúčam sledovať vôbec. ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Asi se všichni shodneme, že jednička byla zdaleka nejlepší. Ale už i tam byly náznaky toho, že celá série byla plánována daleko dopředu. Jen si vzpomeňme na ty padající kameny a bouřící hromy, které postihovaly trojici s Taylorem. První polovina druhého dílu je slabší a zrychlenou kopií dílu prvního. Po-té co se ale hlavní hrdina dostane do nitra planety, dostává celá série nový rozměr. Někomu to může připadat zmatečné a přecpané nabalování zápletky. Jak já ale nad tím přemýšlím, tak vše do sebe perfektně zapadá a v celém filmu není žádná logická nedomyšlenost. Pokud tomu tak je, rád se o tom přesvědčím. Na filmu mi vadily věci, které ostatním lidem nepřišly (alespoň po přečtení zdejších komentářů) zas až tak špatné. Patrně je zastínily pro ně mnohem větší nedostatky. Mně ale vadilo Brentovo nesmyslné zapírání a následné mučení v podzemí a neschopnost tamních obyvatel vzdorovat opicím, když tak perfektně mučily Brenta s Taylorem. Nevěřím, že by na opice například akustické týrání nefungovalo. Jinak je ale pro mě druhý díl velice kvalitní a určitě není zas až tak špatný, jak to tady vypadá. Snímek má nevýhodu v tom, že prvotní zápletka je již vyčerpaná a film nemá zdánlivě co nabídnout, čili jakožto druhý díl se mu automaticky ubírá minimálně dvacet procent. Nepopírám, že další díly, které se již neodehrávají v tak vzdálené budoucnosti, nejsou již nekvalitní, avšak dodávám, že první pětice má ještě smysl a své rozřešení. To co následovalo poté již byla naprostá pitomost. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Ještě hodně dobrý pokračování prvního filmu s Charltonem Hestonem. Těží to hlavně z rozvedení motivu a společnosti opic. Na tom další díly hodně tratily. Kdyby taky byly z katastrofické budoucnosti, byly by lepší a líp přijatý. Škoda, že to později tak prznili. Ale tenhle díl je ještě dobrej. A kdyby byl první, tak by byl mnohem líp hodnocenej. A ani zisky nebyly tak špatné, ve srovnání s prvním dílem (stál 6 mio a vydělal 32) tenhle stál 3 mio a vydělal 18 mio. Vlastně se vyplácely všechny díly, protože přinejmenším čtyřnásobek vkladu vždycky vydělaly. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Oceňuji aspoň částečně návaznost na bezvýchodnou atmosféru původní Planety, ale celkově jsem byl víceméně rozčarován. Může za to "laciná náhrada" Charltona Hestona novým atronautem, který ho má evidentně připomínat, ale chybí mu charisma, sympatie a Taylorova osobnost. Korunu filmu nasazuje závěr se sice zajímavou myšlenkou přeživších lidí a ještě zajímavější atomovkou, ale celé je to zobrazeno tak směšně, že jsem si chvílemi připadal jak v italské parodii ze 70. let. Díky tomu i razantní a krutě chmutný závěr vyznívá do ztracena. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (16)

  • Arch Oboler sa podieľal na úprave scenára, hoci jeho meno nie je uvedené v titulkoch. (m.a.t.o.)
  • Vzhľadom na nízky rozpočet si tvorcovia nemohli dovoliť drahý make-up, a tak herci museli nosiť opičie masky. (m.a.t.o.)
  • Ze všech hraných filmů původní série včetně televizních filmů a seriálů je toto jediný díl, ve kterém nehraje Roddy McDowall. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama