Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní road-movie o nekonvenčním dívčím přátelství je nejen studií současných dospívajících dívek, jejich iluzí a představ, ale i cestou za poznáním a sebevědomím... Iška, Karolína a Vendula se po maturitě vydávají na cestu bez cíle, důležité je putování samo. Ačkoliv jsou povahově i vzhledově velmi odlišné, působí jako kompaktní trojice: podobná slova, stejný humor a společná minulost. Problém nastává už před cestou: Iška musí vzít s sebou čtrnáctiletého bratra Vojtu. Obstarat si jídlo a cestovat bez peněz není jednoduché, zpočátku však dobrodružné a zábavné. Postupem času ale dívky zjišťují, že někdy to, za co se neplatí, bývá nejdražší. A že dívčí přátelství se rozpadá, nebo se rozpadlo už dávno a ony to jen nechtěly vidět, jako nechtěly vidět svoje opravdové touhy, přání a trápení. A Vojta? Nechá se vtáhnout do hry plné potlačovaných emocí, nevyřčených slov, výbuchů smíchu a pořád ještě silných citů, které nemají nic společného se selankou holčičího přátelství. (Česká televize)

(více)

Recenze (485)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Od filmu sem nečekal vůbec nic převratného ale musím se poopravit protože film mě naprosto vtáhl svým dějem a do konce nepustil.bylo to supr pokoukání na 3 holky jak se chystaj na brigádu do Holandska ale předem bylo jasný že se tam stejně nedostanou.Měl sem za to že to bude nakej pubertální kousek pro téén holky co pořád ječí a smějou se naprostým kravinám ale naštěstí sem se mýlil,takže skvělej zážitek. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

No...že komedie?Prdlačku....byl to hnůj na kterym nebylo nic k smíchu ale dal se dokoukat.Záčátek byl sračkovej ve stylu "co je sakra tohleto za krávovinu?"Druhá půlka byla už o něco zajímavější...Nováková a Doležalová jsou na dělo jenom je někde vidim...ovšem z holek jako je Péťa Nesvačilová šílim takže tý vodpustim všecko.V podstatě je to ale vo ničem film a sledovat nějaký dívčí problémy obnášející i sraní na podlahu...z toho vodvařenej nejsem tedy. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se toho... V každém momentu jsem očekával kdy se to změní na odpadovku viz. pokusy o teen komedie, již tak trapné, v českém podání, což by zajisté trapnost ještě umocnilo... Moje nervy měly namále při příjezdu Rupperta s Blažkem, ale nakonec situaci zachránily ve všech ohledech nadprůměrné výkony všech 3 hereček. Zvláštní film a překvapen vědomě (a rád) dávám 4 ()

Tydlidáš 

všechny recenze uživatele

Tak díky tomuhle filmu sem rád tím čím sem. Nejen že sem chtěl už v půlce všechny tři zabít, ale i rozkrájet, rozdrtit a zakopat. =) Všechny rozepře ale vytáhne Sandřina scéna v kůlně ´=) Jo a proč v těch filmech maj vždycky takový luxusní místa na přespání (opuštěný vlaky, kůlny) ??? A proč já musim vždycky kempit někde pod lavičkou v parku ??? Jo a ještě jedna věc. Voni ještě někde existujou automaty který takhle sypou???? ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat debut - prožitý, vycházející z osobního nutkání, přirozený a se sdělením. Byly mi tyhle tři holčiny na scestí (err, na počátku) sympatické, jejich tápání a hledání se. Tak mě napadá, mohl by Jan. P. Muchow vyrobit špatnou hudbu? Nikoliv, i tady přesně vystihuje a podtrhuje atmosféru, skvělá volba Karin. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní rozdíl od jiných teenegerských filmečků tady nevidím, Uječená roadmovie se 3 holkami, které mě osobně byly dost nesympatické a postavy, které potkávali víc šablonovité asi ani být nemohli. 4/10 ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Kromě svlékací scény se Sandrou Novákovou, která už to ale nedělala poprvé, se nejedná o nic závratného. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tři dívky se rozhodnou prchnout do Holandska za prací. Po cestě zažívají různé strasti ať už mezi sebou nebo od jiných. Kamera je slabší, hodně často se scény odehrávají ve tmě a není moc vidět. Scénář má taky nějaké chyby a tomu klukovi to nevěřím, ale holky jsou relativně fajn. Až na kluka jsou všichni mužský ve filmu představeni jako hovada. Občas pobaví nějaká hláška a celkově překvapí i konec. Film jako takový ujde, jen škoda poté technické stránce. ()

Moskoe 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem se odhodlal pustit až potom, co jsem se dozvěděl, že se účastní Mezipater 2007. Do té doby se mi v povědomí pletl s filmem Panic je nanic :D A Pusinky nejsou zas tak špatné, jen co je pravda!_______ První český zástupce na festivalu gay a lesbického filmu Mezipatra za osm let jeho existence (Mezipatra 2007). ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Jestli to je generační zpověď adoslecentů, tak mě vůbec nenadchla. Už na začátku jsem věděla, že tři holky, co si říkají kamarádky, se jako kamarádky chovat nebudou. Každá z nich měla v sobě třináctou komnatu, která se střídavě obnažovala a zase zatahovala. Pořádné fláky bolesti nám byly servírovány jako guláš na talíři. Do toho zmatek a přemítání, co vlastně chtějí od života. Ze všeho nejvíc mě zaujala Marie Doležalová ve svém boji se sexuální orientací. Trápila se ze všech holek nejvíc a navíc za asistence mladšího bratra. Viditelný coming out nastal po prvním sexuálním zážitku s Hankou. Ten moment se mi líbil ze všeho nejvíc. Matěj Ruppert zabodoval jako klasický nechuťák. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Jsem vděčný divák dobrého českého filmu. Takový by v Hollywoodu nenatočili. Film zobrazuje bolestivé dospívaní, cestu za prodloužením bezstarostného mládí a holčičí přátelství se vším všudy. S dívči zlobou, slzami a nenaplněnými láskami. Režie i herecké vykony jsou skvělé, scénář se drží celou dobu na vysoké úrovni, nikde to nedrhne. Vybavilo se mi při tom, jak je cítit noc ve spacáku pod hvězdami, jaké je přespávání v odstaveném vagonu a jak chutná slaná voda beznaděje. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Ikdyž mi tento snímek byl svým prosluněným nádechem nejprv sympatický, tak pro jeho obsah nemůžu hodnotit příliš kladně. Nekoná se dialogová křeč, ale přišlo mi, že dramatické situace vznikaly jako první a až poté se do nich utvářely charaktery postav. Já to mám radši opačně. Ne že by to nebylo možné, ale nějak jsem nedokázal pochopit proč ty 3 natolik rozdílné dívky chtějí pořád jet někam spolu, když to mezi nimi skřípe už od začátku. Ale abych jen nekřivdil - scéna na wc v závěru filmu mi přišla natočená velice s citem a v průběhu filmu se občas objevilo něco co mi říkalo, že režisérka talent rozhodně má... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Celovečerní debutantka Karin Babinská divákovi nenabízí tuctové road movie, ale příběh tří mladých holek, které se vydávají ještě s mladším bratrem jedné z nich místo na vysněnou cestu do Holandska na neplánovaně ostrou, trnitou a nepříliš růžovou cestu za poznáním sebe samých. Sympatické je, že se režisérka pokouší o hlubší sondáž do nitra všech zúčastněných, o sondáž velmi realistickou, syrovou a bez rušivých příkras. I samotná Karin Babinská pokouší nepříliš hladkou cestu přechodu ze světa krátkých filmů a reklamních spotů do světa širokých celovečerních možností a tento přechod se jí zpočátku příliš nedaří, protože hlavně v první polovině má divák problém citově se napojit k duším hrdinek, protože pokusy o jakési psychologično prostě nefungují. Paní režisérka, libující si ve statickýcjh kamerových detailech, se však učí poměrně rychle a již v průběhu filmu dochází k pozitivnímu obratu a především díky lesbickému vláknu tohoto místy až přepsychologizovaného depresivního filmu dochází ze strany diváka konečně ke vcítění se do emočně se hroutícího světa dívčí party. Nejvíce oceňuji, že Pusinky jdou svou vlastní uměleckou a žánrovou cestou a nepoužívají tisíckrát profláknuté monotónní a ohrané filmové postupy tolik ubližující české novodobé kinematografii. ()

DaliGala 

všechny recenze uživatele

Je to sice plné jakýs takýs cliché a témat, kterých už jsme přecpaní (homosexualita, znásilnění, krása vs. ošklivost...), ale je to udělané zas v něčem jinak, hlouběji, pravdivěji nebo spíš uvěřitelněji. Tak trošku se snímek tváří, že se nic neděje, nemáme úplně jasnou dějovou linii a přesto si je film schopný udržet divákovu pozornost. Určitá filmová ,,hustota´´ totiž stoupá, udržuje si nás, vyrovnává příběh, překračuje hranice našich šuplíků nám známých věcí v hlavě. Fandila jsem všem třem hrdinkám a přitom nelze, aby všechny dostaly to, co chtějí. No zasáhlo mě to. Zpověď naší generace. Tak trochu neomezených možností a tuna prázdnoty k tomu. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Road movie o čtyřech kamarádkách,které si chtějí něco neobyčejného prožít.Na české poměry odvážné a určitě film není pro masového diváka,ale i tak by si film diváci neměli nechat ujít. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc jsem chtěl dát 4*, ale nejde to. U mě se bije velmi kvalitní herecké obsazení a tedy i fakt výjimečné herecké výkony nejen třech koček, s bohužel neuvěřitelnou debilitou postav. já, vím, mám hodnotit film, ale ve chvíli, kdy po 20ti minutách dvě ze tří holek nenávidím a jedné přeji smrt, je to hrozně těžký.... Opravdu. Nádherná S. Nováková hraje famózně, ale couru. P. Nesvačilová, pro mě úplně nová tvář, vynikající, ale totální kráva a M. Doležalová? Jak je hezká a talentovaná, její postava byla tak strašně moc naivní, že to až bolelo. A v této sestavě pryč z domu? Podle toho to taky dopadlo.... Nejvíc mě na tom ale bolí, že to k realitě nemá vůbec ale vůbec daleko. Měli by to povinně pouštěn holkám v 7mé třídě, aby věděly, co je čeká... Protože v dnešní době tohle všechno na denním pořádku a za to tvůrcům děkuji, protože to vyobrazili dokonale!!! ()

imados 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejnedoceněnější český film roku 2007. Sice se nejedná o pozitivní snímek, který povzbudí a zahřeje, nicméně má nesporné kvality a jako debut velmi silný. Tísnivá atmosféra je umocněna vskutku odpornými interiéry a místy i exteriéry. Někdy jsem kroutil hlavou, jak surově a bezcitně se k sobě dívky mohou chovat. Sandra Nováková má rozhodně největší jiskru, herecky mě však nejvíc oslovila Petra Nesvačilová. Lenka Vlasáková v úsměvně netypické roli :-) ()

dehlie 

všechny recenze uživatele

názov filmu je značne skresľujúci a vážne som čakal niečo iné než som dostal. rozhodne jeden z najrealistickejších, najodvážnejších a musím povedať aj najlepších českých filmov aké som v poslednej dobe videl. výborné herecké výkony medzi ktorými kraľuje výkon marie doležalovej- to bol jednoducho herecký koncert! sakramensky dobrý film a veľké prekvapenie. 4 a 1/2* ()

Související novinky

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

Fresh Film Fest 2007 (22.-26.8.)

15.06.2007

Na nezájem o mladé a začínající filmaře si v poslední době nemůže nikdo stěžovat. Před pár měsíci proběhl na stanici Nova filmový maratón studentských snímků, Noc filmových nadějí, a v pondělí 4.6.… (více)

Reklama

Reklama