Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Recenze (844)

Profík 

všechny recenze uživatele

Jsem nekuřák a velký odpůrce kouření vůbec, přesto mi byl sympatičtější Eckhart než Macy. Zkrátka - je to moc dobře natočené s lehkostí a vtipem a dobře zahrané. 85%. ()

flegmos 

všechny recenze uživatele

ABSOLUTNY VRCHOL. NADCASOVA ZALEZITOST. MEGAJEBA. Tento FILM si mozem pozriet kedykolvek. Ak by to natocili Cohenovci, Tarantino alebo iny reziser, ktory patri do klubu "in" tak ma podtstatne silnejsi rating. Hold marketing je marketing. ()

BR23 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie, o tomto filme som ani nevedel dokud mi to nedoporučil kamarát a musím povedať že týmto filmom sa mi začal páčiť (ako herec) Aaron Eckhart. Nemám čo by som tomu vytkol. Vtipné, ironické, inteligentné, človek sa aj poučí aj poteší... ()

zuzanicee 

všechny recenze uživatele

průměrně dobrej film. Pro mě 3,5 hvězdy. Ale jsem trochu zklamaná, čekala jsem něco víc. Satira o tom, jak lze úspěšně obhajovat tabákovej průmysl, když "umíte mluvit". Budete obdivovat dar řeči Nicka Naylora, budete se ušklíbat senátorovi, že neví, jak toho chlapa dostat, ale bude vám něco chybět. Začátek je dobře rozjetej, Nick jako vypravěč seznamuje diváka se svým světem, ale postupně ubývá satiry a začíná z toho být trochu nuda. Přistihla jsem se, jak několikrát koukám na hodinky. ()

Bruce0659 

všechny recenze uživatele

Sfilmovať fenomén, akým je tabakový priemysel takýmto spôsobom, bol geniálny nápad. Dej je pútavý od prvých minút, vďaka množstvu dialógov, faktom a číslam, sarkazmu a skvelému Aaronovi Eckhartovi. Klobúk dolu... ()

peter.m 

všechny recenze uživatele

"Keď máš argumenty, nemôžeš sa mýliť." Dve hviezdičky vyargumentujem tým, že film má celkom zaujímavý príbeh a pointa o tom, že fajčenie je len a len naša voľba tiež nie je na zahodenie. No, kompletné herecké obsadenie mi vyložene vadilo, nevynímajúc absenciu kvalitnej hudby a akejkoľvek väčsej výpravy. PS: názor mojej pani: "Na jedno pozretie stačí." ()

Foltest 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film s vynikajicím, zajímavým a nevšedním námětem. Jako komedii bych však snímek neoznačil, přotože příliš humorných scén v něm nebylo. To mi však vůbec nevadilo, neboť film exceluje v jiných oblastech. A to je především skvěle vykreslené prostředí lobbování za ne tak úplně košer komodity a bravurně napsané argumentační monology protagonisty, při kterých drtí své oponenty na prach. Právě díky těmto věcem film stojí za to. Jako nejlepší scénu filmu bych označil protagonistův proslov ke kamerám těsně před nastoupením ke klíčovému slyšení v Kongresu, který byl dechberoucí. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Aaron Eckhart by vám klidně vymluvil díru do hlavy a jelikož je zaměstnancem tabákového koncernu, skoro mu uvěříte, že kouření cigaret je vlastně zdraví prospěšné. Místy humorné, ale zase ne tolik, abych se chvílemi lehce nudil. Jako zapřísáhlý odpůrce kouření nemohu jít přes tři hvězdy. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Podobná postava, jako George Clooney v Lítám tom. Jak se píše, Nick Naylor je antihrdina. Má nádherný vztah se synem a umí za něj lobovat i u své bejvalky. Cigarety nakonec prohrajou, byznys to však neovlivní, mrtvých na rakovinu plic neubývá. ()

leafroller 

všechny recenze uživatele

Nick Naylor je špičkový odborník na komunikaci a navíc ho to dost baví. "To" je obhajoba cigaret a jejich vlivu na lidský organismus. Bravurně zvládá všechny nástrahy, které společnost klade tabáku do cesty. Přiblblé předem připravené televizní debaty, přednášky na základní škole, vládní komise. Líbila se mi scéna s letadlem. Milionový Nick hovoří v turistické třídě s potenciálními zákazníky. "Pokud dokážu přesvědčit jednoho z nich, aby začal kouřit, vydělal jsem si na letenku..." To je přístup, který u nás hnedle nenajdete. Ale i nejostřejší kosa jednou padne na kámen. Hrátky s jazykem, mluvením a argumentací jsou jen část zábavy, kterou film nabízí. Poodhalení zákulisí miliardového průmyslu je neméně přitažlivé. K tomu přidejme pár faktů nejen o tabáku, ale i dalších zabijácích lidstva. Nakonec jedna roštěnka, Aaron Eckhart a posypat vtipem. Hmmm, takové koláčky se jen rozplývají.... ()

Rinhashi 

všechny recenze uživatele

Slušne natočená satira o tabakovom priemysle a moci propagandy. Film je odvážnym opisom manipulácie verejnej mienky, lobingu a sile médií podaný s ostrým zmyslom pre humor. Rozhodne sa na to pozrite, zistíte, čo všetko sa dá dokázať iba žonglovaním so slovami. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama