Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nick nelže a ani pravdu neskrývá... On ji pouze filtruje. (A)morálně flexibilní snímek, který není nepodobný filmu "Lord of War". Eckhart zraje každým novým filmem a Jason Reitman hned svou prvotinou (myšleno "komerční") potvrdil že je režisérem, který umí inteligentně a velmi vtipně zpracovat nelehké téma a vůbec nevadí, že snímek je pouze sletem jednotlivých černým humorem a satirou prolezlých scén. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Chvílemi výborně vypointované dialogy (např. hádky s přáteli, kdo zabije více lidí apod.), zajímavý Eckhart i malý Bright. Celkově mi však tato komedie přijde jen mírně nadprůměrná - chvílemi jsem se i nudil a nakonec jsem byl hodně rád za krátkou délku. Takže celkem slušná zábava, ovšem o komedii roku bych rozhodně nemluvil. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Chytrá, jízlivě sarkastická komedie, která nešetří nikoho a nic a srší hláškami na všechny strany a přitom je tak říkajíc ze života. Člověk nemá v žádné scéně a u žádné postavy pocit něčeho umělého. Dobrý scénář se potkal se slušným režisérem a herecké obsazení je velmi kvalitní, takže dohromady jde sice ne o přelomový, ale velmi kvalitní žánrový film, který potěší fanouška inteligentního humoru. Je to přesně ten druh snímku, kde si některé hlášky vybavím určitě i po letech. Celkový dojem: 80 %. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční, břítký a osvěžující snímeček blancující na hraně umírněné satirické komedie a inteligentního, ale vcelku jednoduchého dramatu. Velmi se mi líbí Reitmanův přístup k zábavnému filmu, kdy si udržuje lehkost, nadhled a dokáže i v rámci zábavy působit na úrovni, vybídnout k zamyšlení a nakonec i uctít "správnou věc" (rodinné hodnoty apod.), aniž by spadl do klišé... K zaslouženému úspěchu jeho prvotiny mu byl také výtečnou oporou Aaron Eckhart. 8/10 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Místama velmi vtipné a nápaditě zrežírované, zejména v úvodu, kdy se nám v neodolatelně černěhumorné sekvenci, přibližující počet obětí tabákové závislosti, představuje lobbista Nick Naylor (naprosto boží Aaron Eckhart) jako "ztělesnění cigaret". Zaručeně pobaví i trefné postřehy ohledně dnes tak módní klatby na kuřáctví v současném Hollywoodu ("V dnešní době, když kdosi ve filmu kouří, je buď psychopat, nebo Evropan."). Dokonce v samém závěru Reitman elegantně vybruslil z moralizování, kouření je sice "bad", ale záleží jen na volbě každého z nás. Ale přesto ve výsledku pouze 3*, byť velmi silné. Film má totiž, navzdory slibnému rozjezdu v úvodních 20-ti minutách, moc a moc hluchých míst, nedotažených scén, což zamrzí, protože takové ožehavé téma svádělo k úplné explozi politicky nekorektního, sarkastického humoru, kterého je tu trestuhodně pomálu. Přesto může být "krotitel duchů" na svého syna pyšný, roste tu myslím velký talent. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Televizní společnost NBC ohlásila výrobu pilotního dílu k připravovanému seriálu, nakonec ale natočen nebyl. (imro)
  • Sam Elliot (Lorne Lutch) nechtěl, aby jeho postava vzala peníze. Režiséru Reitmanovi trvalo přes tři hodiny, než ho přesvědčil, aby scénu zahrál podle scénáře. (don corleone)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno