Reklama

Reklama

Základní instinkt 2

  • USA Basic Instinct 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spisovatelka Catherine Tramellová (S. Stone) má opět problémy se zákonem. Scotland Yard určil psychiatra, aby ji vyšetřil. Stejně tak, jako dříve Nick Curran, je doktor Galss C.Tramellovou okouzlen a vlákán do svůdné pasti. Samotná režie filmu byla svěřena do rukou Michaela Caton-Jonese, který má za sebou filmy s Robertem De Nirem (Hodina pravdy), Brucem Willisem (Šakal) a Liamem Neesonem (Rob Roy). Po několika letech od uvedení kultovního Základního instinktu navázala Sharon na postavu nebezpečné spisovatelky svým opravdu jedinečným způsobem. Podle její slov, půjde v tomto filmu konečně o to pravé ořechové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rádoby šokující pokračování klasického erotického thrilleru, které staví pouze na světoznámém názvu, sekáčku na led v plakátu a zachovalé Sharon Stone. Toť vše, dusná atmosféra Verhovenova filmu se naprosto vypařila, stejně tak odvážné erotické scény a dobře fungující detektivní příběh, místo toho se ve "dvojce" dočkáme blbého scénáře s blybými postavami uvnitř (hlavní hrdina je prostě vůl...) a sterilních a nezajímavých šukaček, jejichž prostřednictvím chtějí tvůrci jen ukázat, že ta Sharon prostě furt vypadá dobře. Na to by stačilo, aby Sharon nafotila nějaký odvážný kalendář a ve filmovém průmyslu by bylo o jednu hovadinu méně. 30% ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po 14 letech přichází konečně druhý díl. Jednička je výborná a je to film, který z herečky vedlejších rolí udělal hvězdu. Vynikající kombinace psychologie, thrilleru a erotiky se dočkala pokračování. Bohužel druhý díl je mnoho horší. David Morrissey nahradil Michaela Douglase tím nejhorším způsobem. Druhý díl ničím nepřekvapí a už úvodní scéna, velice přehnaná, naznačuje, že se to jedničce nevyrovná. Trapné dialogy se prvnímu dílu nemohou ani přiblížit. Přesto to taková hrůza zase nebyla. Je to klasický dvojhvězdičkový film, ale já mu jednu * přidávám za erotické ztvárnění stále ohromě sexy Catherin Tramellové (Sharon). ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak, že co nám zůstalo stejné, co se nezměnilo? Jediná věc. Sharon Stone. Ta je pořád totálně erotická, sexy, hot! To bez debat. Na ní se věk vůbec neprojevuje, pořád je tou smyslnou femme fatale, jenže... Všechno ostatní, včetně toho nejdůležitějšího, jako je hlavní hrdina, režie, atmosféra nebo režie se totálně změnila, a to naprosto k horšímu! Tři hvězdičky dávám za Sharon, protože ta to celý táhla zuby nehty. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Scenáristická brilantnosť, ktorá robila jednotku takým zmysluplným filmovým zážitkom, v dvojke paradoxne zlyháva takmer na plnej čiare. Tento režisérsky počin Michaela Caton-Jonesa zachraňuje jedine výkon Sharon Stone, ktorej atraktívny vzhľad a ženské prednosti pozdvihovali podpriemer snímky o úroveň vyššie. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je skoro utrpení sledovat. Sharon Stone už je spíš karikaturou svojí postavy z prvního filmu a proti sobě nemá nikoho, kdo by stál za zmínku. Problém je ten, že se scénář snaží být v podstatě anglickou kopií předchozího filmu, ale s tím, že ani scénář a ani režie nemají správný tah na bránu a nedokážou vzbudit napětí. O tom, že by to bylo erotické, se pak opravdu mluvit nedá. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (14)

  • Auto, kterým ve filmu Catherine Tramell jezdí, je Spyker C8 Laviolette. (HellFire)
  • Producent filmu Andy Vajna v rozhovoru uvedl: "Mysleli jsme, že Základní instinkt je vhodný k pokračování, nicméně Sharon Stone uvedla, že s Verhoevenem film točit prostě nebude a nebylo možné se s ní dohodnout. Verhoeven tak musel být propuštěn. Žádný jiný režisér se na filmu nepodílel. Já bych jí radši zažaloval, ale producent Mario Kassar si přál snímek zrealizovat, a proto navrhl, abychom uzavřeli mír." (Courtemanche)

Reklama

Reklama