Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako žák základní školy měl John Farley nadváhu a byl pravidelným terčem posměchu a šikany svého tělocvikáře, pana Woodcocka. O třináct let později z něj je štíhlý muž, který právě s úspěchem vydal knihu o hubnutí. Proto ho pozve starosta jeho rodného města, aby mu předal symbolický klíč od města jako poctu. S hrůzou však zjišťuje, že se jeho ovdovělá matka Beverly hodlá znovu provdat - za toho sadistu Woodcocka! John se jí snaží vysvětlit, že ho tělocvikář v mládí šikanoval a že je to zlý člověk. Matka nad tím jen mávne rukou. To už je na něj moc a vymýšlí plán, jak se Woodcocka zbavit. Odmítá přijmout fakt, že s člověkem, který mu zničil celé dětství, by mohl trávit rodinné Vánoce. Nezbývá mu než napnout všechny síly, aby ji od tak neuváženého kroku odradil a vyrovnal si s učitelem své vlastní účty... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Nápad "mladík vs. přítel jeho mámy a zároveň bývalý neoblíbený tělocvikář" není rozhodně špatný, ale přehnané vyobrazení Woodcockovy osobnosti zařazuje tento film do obsáhlé škatulky "americká ujetá komedie". Některé scény stály za to ("Vůdkok píchá máámuu"), ale většinou (scény Woodcock vs. Farley z dětství) to nebylo ono. Celkově mě i zklamal Seann William Scott, a taky absence toho tradičního good-feeling pocitu z dobrého konce, ale tady to jaksi chybí. Prostě nic moc. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Musel jsem se štípnout, toto je opravdu komedie, kde hraje Billy Bob Thornton a Susan Sarandon??? Představte si, že ano. A největší suchar je tu naprosto nečekaně Seann, který prakticky nemá co hrát. Oproti tomu hromadu prostoru dostává Randy Hickey, pardon Ethan Suplee, ten se mi naštěstí jen tak neomrzí. Co se týká námětu, byl by tu obrovský potenciál. Osobně jsem narazil až na vysoké na tělocvikáře, kteří byli podobně od rány, takže zdravím Boba a lituju neviužité síly této komedie. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií. Tahle komedie je postavená hlavně na postavě pana Woodcocka, který se s dětmi při výuce tělocviku nemazlí. A to je základ celé komedie. Jak to totiž může dopadnout, když o 30 let později zjistí jeden z bývalých Woodcockových studentů, který na něj nemá zrovna příjemné vzpomínky, že Woodcock chodí s jeho matkou? To se řeší po celou dobu filmu. Jsou zde k vidění zajímavé i méně zajímavé vtípky, přičemž některé jsou doslova geniální, ale jiné jen trapné. Přesto řadím tuto komedii do lehkého nadprůměru, protože jsem se u ní docela dost nasmál. Billy Bob Thornton se snažil a docela mu ta role pana tělocvikáře sedla. Sean William Scott už mi do tohoto filmu zase tak moc nezapadal, ale ani ten film nijak výrazně nezkazil, zahrál to asi nejlépe, jak mohl. A Susan Sarandon je jen ta postava v pozadí, která zde nemá mnoho prostoru, ale i ona se s tím poprala relativně dobře. Dějově to byl zajímavý film, který mne zaujal, a kde se opravdu celou dobu něco dělo. Takže je to za tři hvězdičky, procentuálně vyjádřeno bych dal 60%. Ale na odreagování je to perfektní snímek. ()

Camulator 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě nekutečně zklamal, čekal jsem alespoň o 80% víc. Dobrý námět, příšerné provedení. Dala se vymyslet kvanta výborných situací, kdy by mezi sebou dva hlavní hrdinové vyrovnaně a vtipně soupeřili, místo toho jeden úspěšně ignoruje druhého, který se neuvěřitelně ztrapňuje po celou stopáž. Nezasmál jsem se ani jednou. Doslova utnutý konec byl už spíše vysvobozením. Pro mě ztráta času. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Až budete číst tuhle minirecenzi, bude pravděpodobně již na cestě k autorům můj dopis, ve kterém je žádám o vrácení mi promarněných 90ti minut, které jsem strávil nad humusem nazvaným Mr. Woodcock. Proč se vždycky nechám zlákat pěkným obsazením a naivně se domnívám, že to na dobrou zábavu bude stačit? Vynechám nadávky, které mě napadli po filmu a i při filmu a zkrátim to. NUDA NUDA NUDA!!!!!! Takovej potenciál, tak snadno se píšou gagy pro pány Thortona a Scotta při podobný zápletce a ti magoři scénaristi to tak zkurvěj. Nechápu. Kdybych měl povahu stávkokaza, tak jsem již dávno v Hollywoodu a píšu mrtěkrát lepší věci. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Producent David Dobkin režíroval některé scény, které se musely natáčet znovu, což trvalo 3 týdny. (HappySmile)
  • Při rozhovoru na začátku filmu v restauraci, kdy si hlavní hrdina Farley (Seann William Scott) stěžuje kamarádovi, že mu tělocvikář spí s mámou, má na sobě Farley částečně propocené triko, na němž se v jednotlivých záběrech mění množství potu. Chvílemi zasahuje až do textu, jindy zase pouze nad písmena. (snikrs)
  • Skupina "The Ramona Dynasty" z Riverside v Kalifornii si ve filmu zahrála místní školní kapelu. (HappySmile)

Reklama

Reklama