Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Velmi obtížné hodnotit tento snímek. Na jedné straně velmi silné téma, které přímo vybízí ke zfilmování a už jenom kvůli němu film stojí za vidění, ale samotné zpracování už je na tom o něco hůře. Né, že by to byl vyložený průšvih, určitá atmosféra zde funguje, scénář celkem věcně vyloží obsah problému a herci se taky poměrně snaží, ale přeci jenom čekal bych o něco více. Po čertech škoda, že se tak zajímavý námět nedostal do rukou nějakého áčkovějšího režiséra. Mohl z toho být mrazivý thriller ve stylu Základního instinktu, takhle to působí spíše jako lacině natočený dokument, který kdyby nepojednával o tak tragických událostech, nejspíš by se nedostal ani do kin. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takhle odfláknutý snímek jsem už dlouho neviděl. Silný námět totiž kvalitní film nedělá. Výborná ve škole, vystudovaná na veterinářku, jenže bezhlavá láska v dospívání jí převrátila život naruby. Jejím vyvoleným je sice charismatický, ale posléze silně agresivní a nevyrovnaný hajzl, se kterým se stali nejznámějšími kanadskými sériovými vrahy. Tak trochu agitka pro hrdinčinu nevinu, která je stejně nudná jako plochá. Počínání obou partnerů je bez hlubšího vysvětlení, jen s náznaky sledujeme hloupou slepici, která chtěla, aby byl manžílek šťastný. O jeho sexuálních chutích a zvrhlostech se pak nedozvíme vůbec nic. Nevíme, kde se to v něm vzalo, jeho plochost je do očí bijící. Snímek levný po všech stránkách a postrádající jakýkoliv dramatický efekt divákovi nic nenabízí, zhola nic si z něho neodnáší. Herci tu žalostně přehrávají, až si říkám, že moje dostaveníčko s Karlou byl hluboký omyl!! ()

Reklama

Theraphosa 

všechny recenze uživatele

Pravdivých příběhů o vyvražďování s rodinou za zadkem je dnes již spousta (např. Texas chainsaw mesacre...). Karla je bohužel snímkem zakládajícím se na výpovědi jednoho ze dvou lidí, kteří se na těchto divokých "mejdanech" podíleli, tudíž je až přehnaně jednostranný a tím ztrácí i na důvěryhodnosti. Navíc postrádá dost zásadní věc - atmosféru. Ani při jednom záběru, ve kterém ústřední pár vyvražďoval mladé dívky ať už nožem, nebo kladivem, nikde jsem nepocítil sebemenší lítost nebo snad napětí a hrůzu z toho, co se na plátně děje. Snaha o zličtění hlavní hrdinky je podivně komická - málokterá sestřička by byla schopna něco takového udělat a tvrdit, že je v zásadě normální. No, nic moc Bendere. 50% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Laura Prepon v roli Karly Homolky je buď úplné herecké poleno, alebo je kľúčovým zámerom tvorcov skresliť skutočnosť. Žiadny originálny pohľad na skutočné udalosti sa však vo filme nekoná. Práve naopak, Karla Homolka v spornom podaní L. Prepon vyznieva ako poľutovaniahodná naivka, ktorá v ošiali lásky nekriticky plní všetky priania a príkazy svojho šialeného manžela Paula Bernarda. Patologický vzťah vyústi do brutálneho domáceho násilia, ktoré strieda vražedná mánia. Aj z kriminálnych činov vychádza Homolka ako úbohá týraná žena, ktorá okrem spoluúčasti na vraždách vôbec nemá na výber. O to prekvapivejšie je potom rozhodnutie väzenského psychiatra, ktorý zamietne možnosť predčasného prepustenia "chuderky" Karly z nápravného zariadenia. Rozhovor psychiatra a vrahyne, ktorý mal vytvárať rámec príbehu a umožniť prienik do chorej mysle známej kriminálničky, je len ďalší neprirodzený pokus tvorcov filmu, umelý ako PVC. Škoda premárnenej šance. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Po řemeslené stránce silně nadprůměrné dílko, předvším skvěle prostříhané s nekonvenčními úhly záběru. Erotické i násilné scény jsou natočené velmi působivě a vynalézavě, aby nebylo vidět to, co by "být vidět nemělo". S obsahem už je to poněkud horší, film působí jako jednostranná agitka za Karlu, ale i přesto mě vtáhnul a napjatě jsem ho sledoval až dokonce. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)
  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)
  • Před uvedením v Kanadě se dožadoval právník rodičů dvou zesnulých dívek, přednostního promítnutí filmu, aby se rozhodli, zda nebudou žalovat tvůrce. Po shlédnutí se rozhodli nijak nezasahovat. (don corleone)

Reklama

Reklama