Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Psychologicka drama o domacom nasili, psychickom zneuzivani, mentalnej zavilosti a aj o inych veciach, ktore su v nasej spolocnosti bezne, hoci sa tvarimie, ze ich nevidime. Mozno nie v rozsahu aky vypoveda tento "skutocny" pribeh, avsak v rozsahu, ktory "denne" pocuvame cez zavrete dvere nasich domovov. Ako Jojinecko spomenul, je skoda, ze tento material nedostal do ruk niekto remeselne zrucnejsi, pri zachovani celkoveho chladu, ktory z filmu srsal. Celkovo vsak chapem nizke hodnotenia tu pritomnych. Tento film je zaujimavy skor svojim vnutrom a jeho pretavenim, hoc nie nijak efektnym sposobom, na obrazovku a pripada mi, ze je viac urceny pre ludi "z fachu". Apropo, Jojinecko, tie rozne variace bitia....no...ono to tak proste byva...ludia si nevymyslaju nejako extremne kreativne sposoby, ako zbit alebo ponizit svojho partnera...to sa mi na tomto filme prave pacilo, nemal snahu umelecky zaobalit skutocnost a podal ju taku aka je, teda miestami az nudne (pamatas na vysetrovanie vo Fincherovom Zodiacovi?) ;) ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Karla. Ten film nechce jen šokovat, nýbrž si hraje i na skutečné umělecké dílo. Až přílišná snaha o psychologii vyznívá nakonec až příliš nesourodě a amatérsky. Základ nefunkčnosti celého filmu vidím v naprosto nesourodé dvojici hlavních postav. Nemám nic proti násilí ve filmu, ovšem v tomto filmu působí právě násilné scény až příliš samoúčelně. Režisér se snaží z každé zachytit to nejbrutálněi. Klidně se přiznám, že některé scény ve mně vyvolávaly opravdu velké znepokojení a přišly mi zavrženíhodně a nechutné. Skryté násilí na mě působí stejně znepojkojivě, jako kdyby tam ty scény mučení a znásilňování byly (výsledek je stejný). Ovšem ty scény absolutně nepodpořily příběh, vůbec nezapadaly do celkového schématu. Ještě bych chtěl podotknout, že jiné násilné scény mi přivodili na rtech spíše úsměv (především když Paul Bernardo podvádí svou manželku v obývacím pokoji s jejich společnou kamarádkou). Proč? Dialogy, herecké výkony, celkové načasování a vyvrcholení scény byly zkrátka zoufalé a hodně trapné. Dále mi vadilo, že film je líčen především z Karlina pohledu a není absolutně objektivní. To je zřejmě čistě moje záležitost, ale ta neobjektivnost mě prostě hodně rozčílila. Z toho pramenila ta umělost celkového dojmu. Zřejmě každý divák bude mít po skončení pocit, že se to takhle stejně nemohlo udát a to je u autobiografického filmu celkem velký neodstatek. Bestie Karla je pro mě v každém směru hodně špatným filmem a doufám, že už ho nikdy neuvidím. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Obyčajný priemerný film, akých idú v rámci Skutočných príbehov v TV desiatky. Jeho priemernosť sa týka ako spracovania, tak aj hereckých výkonov. Vzhľadom k tomu, že ide o sfilmovaný príbeh "najbrutálnejších zabijakov modernej kanadskej histórie", mohol režisér trochu viac pritlačiť na pilu a spraviť "unrated" verziu, lebo na to, že sa väčšinu filmu vraždí a znásilňuje je to natočené tak, že by to kľudne mohlo byť MP. Počas každej takejto scény si kamera všíma buď tvár Karly alebo Paula a preto sa niet čo diviť, že v divákovi to nič nezanechá. Proste pozriete a o pár minút na ten film úplne zabudnete. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

V podstate vydareny film, bohuzial vsak zachytava len istu cast celeho skutocneho pribehu. Skor sa sustreduje na vztah Karly a jej manzela, dominanciu a submisivitu. Prehrava znamy motiv zeny, ktorej je jasne, ze zije s nespravnym muzom, ale nie je schopna proti tomu konat. Smerom k zaveru sa film prevazuje do motivu obhajovania Karly a zaverecny monolog znie uplne ako vystrihnuty z vypovede pri sude o podmienecnom prepusteni. Az to takmer posobi akoby si film kladol za ulohu rehabilitovat Karlu. Po remeselnickej stranke dobre odvedena praca s dobrymi a neopozeranymi hercami, avsak namet poskytoval moznosti na omnoho lepsi film. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla fakt neskutecna sracka. Cely to na me pusobilo jako nejakej amaterskej film. Cemuz taky dost napomohla naprosto dementni kamera, ktera vzdy honem uhne, aby nahodou nebylo videt krapet krve nebo kousek nahy zensky a kdyz clovek nepozna rozdil mezi kamerou a domaci kamerou, na kterou si Paul natacel holky, tak je neco fakt spatne. K tomu je tu pekne dementni pribeh, kde sou proste nahodne scenky z Karly zivota, aniz by to na sebe vyraznejc navazovalo a vetsinou to je natoceni obeti, zbiti Karly, hysterickej vystup manzela a tak furt dokola. Co se tyce hercu, tak Misha Collins se snazi delat strasnyho psychouse, ale bohuzel na to nema a vypada jak chudacek a to radsi pomlcim o jeho desne "drsnym" jmene. A co se tyce Laury Prepon, tak ta se tvari furt stejne a vesinou stoji nekde v rohu a cumi. Proste debilni amaterska nuda. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)
  • Před uvedením v Kanadě se dožadoval právník rodičů dvou zesnulých dívek, přednostního promítnutí filmu, aby se rozhodli, zda nebudou žalovat tvůrce. Po shlédnutí se rozhodli nijak nezasahovat. (don corleone)
  • Kanadský premiér Dalton McGuinty při uvedení snímku vyhlásil veřejně jeho bojkot v březnu 2005. Prohlásil, že se určitě na film nikdy nepodívá a doporučuje to samé všem lidem z Ontaria, kde se tragédie stala, to samé. "Je velmi smutné, že se někdo snaží vydělat peníze na tak strašné a odporné tragédii". (don corleone)

Reklama

Reklama