Reklama

Reklama

Koncem 40. let minulého století byli Martha Beck a Raymond Fernandez známí jako „Vrazi osamělých srdcí“. Jejich vražedný plán byl jednoduchý – podvedli a pak zavraždili opuštěné válečné vdovy, které odpověděly na jejich inzerát. Sami se také seznámili na inzerát a Martha se měla stát první Raymondovou obětí, ale byla to láska na první pohled. Tím, co je spojovalo, byl perverzní sex, záliba v pletichářství a láska k penězům. Když byli zatčeni, přiznali se ke 12 vraždám, ačkoli skutečný počet se spíš blíží 20. Při soudním líčení Martha s Rayem cukrovali, drželi za ruce a zdálo se, jako by se nemohl nabažit jeden druhého…. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V celku v pohode. Samozrejme, v skutočnosti táto kriminálna dvojica mala na míle ďaleko od vzhľadu Salmy Hayek a Jareda Letoa. Martha Beck bola len hnusne obrastená tlustoprdka, že až človek nechápe, jak si mohla vôbec nejakého muža omotať okolo prsta: http://murderpedia.org/female.B/b/beck-martha.htm. Raylomd Fernandez pôsobil tiež skôr nenápadne, žiaden lámač ženských sŕdc: http://www.biography.com/people/raymond-fernandez-235409. Za najdôležitejšie ale považujem, že tieto svine aspoň dostali trest smrti. Dobrý komentár k tomu mal aj užívateľ IceQueen. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Ubral bych melodramatu a řídil se více reálnou předlohou. Oni zabíjeli kvůli penězům a ne kvůli žárlivosti. Selma sice hrála dobře, jenže kdo někdy viděl Marthu, tak si uvědomí, že zde se(řečeno kulantně) podoba prostě neshoduje. Rovněž popis práce vyšetřovatelů byl takový nemastný neslaný. Dalo se toho chopit lépe. 40% ()

Reklama

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutá noirovka, kterou vede realisticky přirozený Travolta, ubíhá svým klidným tempem s razancí na brutální scény, které byli mistrně vyvedené pro podobný druh filmu. Krve nebylo málo, ale ani hodně a veškeré násilí, kterého na druhou stranu zase nebylo tolik jak asi vyznívá z komentářů, je spíše okrajové a ve většině případů "mimo" scénu, což však ještě více umocňuje takový ten nepříjemný pocit mrazu na zádech. Osobní životy jednotlivých postav však nejsou nijak zajímavé a i když trauma hlavní postavy je z části spjato s první vraždou, není až natolik zabarveno, aby na diváka nějak zapůsobilo, stejně jako scény se synem či Laurou Dern, které jsou trochu zbytečné a přidané spíše pro prodloužení celkové stopáže - přesto však nenudí a celkový dojem ani tak nekazí. Jediné co mi trochu na filmu vadilo, byli záporáci. Jared Leto se celkem vydařil a dle mého první část filmu jakožto podvodníček si i užíval, ale se Salmou je to trochu horší. Buď mi do tohoto filmu prostě nesedla svým jednoduchým poddáním, nebo mi postava sama přišla poněkud místy slunečno místy s deštěm - jednou málo, jednou moc. Zatímco film bere záporné postavy jako celek, neškodilo by je vzít trochu zvlášť, aby více vynikla Raymondova slabost pro podvody a Marthina šílená posedlost svojí láskou. Pro mě osobně bylo milým překvapením účinkování Jamese Gandolfiny, jehož komentáři prostupující dějem mě poněkud nesedly, zato však on osobně 100%. Ale to bude asi mými sympatiemi pro něj z dob Sopránů - já toho buldoka prostě miluju.... ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Jak tady správně ohodnotil B!shop, takové lepší 3*. Travoltovi tahle role celkem sedla, ale žádný herecký koncert to samozřejmě není. Selma i Jared se také snaží a jejich postavy jsou celkem plastické. Z hlediska scénáře to také ujde, některé scény jsou dosti mrazivé. Přesto tomu něco chybí, nějaký ten elektrizující náboj. Ale celkově docela povedené. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Není to vyložená prohra. Člověku podobná kriminálka lehce zpříjemní nudný večer a obsazení má v podstatě hvězdné. Travolta podle mne rozhodně nepatří do starého železa a své postavě dokáže vtisknout aspoň náznak herecké studie (podat český herec podobný výkon, hned z toho kouká Český lev), Leto je svým proplešlým vrahounkem zase minimálně zajímavý a Hayeková je jednoduše kočka za každých okolností. Slušná rutina. II Scénář: Todd Robinson. 60% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se také na historických místech Jacksonville na Floridě. (Terva)
  • Příběh film je založen na skutečných událostech z roku 1940, které se udály dvojici detektivů z oddělení vražd, kteří pronásledovali Marthu Beck a Raymonda Fernandeze, vraždící pár známý jako "Vrazi Osamělých Srdcí". (Terva)
  • Dopravné lietadlo, ktorým sa po území USA presúva duo detektívov, je Lockheed Model 10 Electra. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama