Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

boshke 

všechny recenze uživatele

Na plátně máme Garfielda podruhé. A, želbohu, zachází ještě dál než jednička. Pokud jsem humor jedničky označil za infantilní, humor ve dvojce je vyloženě pitomý (dá-li se o humoru hovořit) a primitivní snad i pro děti školního věku. Nebudu se již pohoršovat nad nereálností celého projektu, jak jsem činil u prvního snímku. Tudíž skutečnost, že by Garfield do Londýna nikdy neletěl a s největší radostí by zůstal doma, kde by spokojeně celou dobu jedl a spal, ponechám stranou... Film má pitomý děj, již zmíněný nesmírně dětský humor typu "mluvící zvířátka pečou dort" a "brilantní" zápletku s dvěma totožnými kocoury... Nezbývá než doufat, že se trojky nedočkáme. Nerad bych svého oblíbence označil za "odpad... 20% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Legenda už v prvním díle pořádně padla na držku, ale to, co s ní udělali tvůrci ve dvojce, to už by si zasloužilo veřejné lynčování. Udělat z nejcharismatičtějšího kocoura protivného křížence otesánka a Richieho Riche, to už je opravdu vrchol. I v druhém dílu jsou několikrát, v rámci morálních ponaučení, totálně potlačena některá základní pravidla komiksu, což je opět k pláči. Garfield 2 je ještě horší než jednička (už jen pro ten typický Americký pohled na Anglii), potažmo cokoli z posledních let, kdy se v hraném filmu objevila mluvící zvířátka. Díky bohu za ten komerční neúspěch, trojka alespoň nehrozí, bůh ví, s čím by přišli tam. Možná by začal Garfield pomáhat psům, co nemají páníčka... nebo něco takového ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Nechutný odvar z předešlého dílu. Tvůrci ze snímku udělali jakousi nepovedenou frašku o vzpouře zvířat, ve které je Garfield spíše vedlejší postavou a která hrozným způsobem paroduje všechny filmové žánry. Zápletka filmu je dětinská, průhledná a hloupá, Garfiledova komika úplně vyšumněla a dialogy jsou neuvěřitelně tupé. Garfielda jsem vždycky miloval a po bombastické jedničce nemůžu vůvec uvěřit tomu, že se dalo takhle podělat! Mé největší filmové zklamání!! ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Druhý hraný film s tlustým nenažraným vtipným oranžovým kocourem. Garfielda zbožňuji a tak jsem si tento film, nemohl nechat ujít. Zápletka je zajímavá, pro mě byla překvapivá. Zasazením druhého oranžového kocoura, mě trochu rozladilo, pro film byl ale důležitý. Rozhodilo mě to proto, protože podle mého názoru, Garfield byl, je a bude pouze jeden! Navíc mi připadá, že dvojka nemá takový vtipný šmrnc, jako měla jednička. Proto ode mě 2 dostává o jednu hvězdičku méně než jednička. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V anglické královské rodině vždy po svém majiteli dědí jeho kocour. To ale nechce lord Dargis dopustit, a dělá vše pro to, aby se starého kocoura zbavil. Shodou okolnosti do Londýna míří i Jon (Breckin Meyer), aby požádal svoji přítelkyni Liz (Jennifer Love Hewitt) o ruku. Možná je to jejím povoláním (veterinářka) nebo vrozenou žárlivostí, jede s Jonem i jeho kocour Garfield, aby mu sňatek rozmluvil (rozmňoukal). A jakto tak už bývá, nastane zmatek a Garfield je zaměněn za královského kocoura, který musí snášet "lidské" zacházení a naopak Garfield musí zabránit zrádnému Dargisovi, aby se jej zbavil ... První Garfield vycházel ještě z podstaty samotného Garfielda, ale dvojka je už jen hezky animovaná pohádka. Od prvního okamžiku je naprosto (do detailu) jasné, jak vše dopadne, takže se nelze ubránit určité nudě. Což o to, kocour i ostatní zvířátka jsou docela hezká, ale všechno je takové .. statické. Víc než dvě hvězdičky a to jen za krásnou Jennife Love Hewitt.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Carlylejský zámek, sídlo Garfieldova dvojníka, je ve skutečnosti zámek Howard ve Velké Británii. (ČSFD)
  • Stejně jako v předchozím díle a následujícím pokračování dá vždy Jon Arbuckle (Breckin Meyer) pěstí hlavní záporným hrdinům. (tequilla)
  • Když se na začátku filmu John (Breckin Meyer) polije vínem, v prvním záběru má na sobě kapky. Když však přijde za Garfieldem, má na košili mokrou skvrnu. (Mr.Hudson)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama