Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (209)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jen zneužití slavné značky pro jednu z variací Prince a chuďase od Marka Twaina. Tedy pochybuju, že Císařův pekař je ve světě nějak zvlášť zažitý. Už od minulého dílu víme, že s původními stripy má film společná jen jména, nikoli vzhled ani osobnost, navíc se radikálně mění i kulisa. Spousta mluvících zvířat zůstává, Odie opět černá ovce. Navíc si furt pamatuju díl Heathcliffa s doppelgangerem, to už o něčem vypovídá. Ovšem scéna s Big Benem není zlá. Bez ironie! Bohužel jediný nápad v celém filmu. ()

COF_666 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo...Chápu že těm kteří komiks neznají by se to mohlo aspon trochu líbit, v nejhorším případě je film alespon nebude otravovat. Ti kteří znají a mají rádi komiksového Garfielda, budou asi mlátit hlavou o stůl. Film není vtipný a do horoucích pekel ho mimo jiné posílá i neskutečný český dabing! Řeči o tom že náš dabing je výborný jsou naprosto mylné - kdysi možná nyní už ne! Garfield jednoznačně zklamal, ale upřímě řečeno už se to dalo po jedničce čekat! ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Hlavní úskalí filmu jsou dvě: celovečerní a dětský. Nic z toho se totiž neslučuje s originálním komiksem Jima Davise, který dávkuje Garfieldovy příhody do „jednořádkových“ epizod. V nich vyniká ironie, nadsázka a černý humor, což rozhodně není určeno pro děti. Z Davisových shotů ovšem Tim Hill, který převzal režii po tvůrci jedničky Peteru Hewittovi, opět uvařil řídkou zábavu vhodnou zejména pro děti maximálně prvního stupně základní školy. Z komiksového Garfielda tady znovu mnoho nezůstalo. Starší ročníky nebude bavit už to, že příběh je čitelný jako krasopisný rukopis a garfieldovských „frků“ a hlášek, které známe z komiksu, se dočkáme jen občas, ale v příběhu nejsou moc ukotvené. ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Ale notááák, tak strašný to zase nebylo. Dokonce jsem se u toho bavila, u prvního dílu jsem pouze trpěla. Tady jsem sice taky místy trpěla, ale jen místy. Ano, s comicsovým Garfieldem to má pramálo společného, ale pohyby těch kocourů jsou například naprosto úchvatné. Zvířátka připravující lasagne v zámecké kuchyni si mohli odpustit, to byla bezpochyby úplně nejblbější scéna z celého filmu, ale jinak to mělo celkem šmrnc. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V kontextu s jedničkou notný postup nahoru. Jennifer Love Hewitt už konečně trochu připomíná Liz, nicméně její linka je opět řádně WFT, takže ve výsledku potěší, že její scény s Breckinem Meyerem byly omezeny na minimum. Sympatický je ale pořád fakt, že nebyl proveden recast, to by bylo mnohem horší. Vrátil se CGI Garfield, živý Odie a jelikož se žlutý ideál sám o sobě docela povedl, byla poměrně vtipně jeho story naroubována na klasiku Marka Twaina Princ a chuďas. To nahradilo zoufalý pokus o scénář z jedničky. Herecky celek dorovnal sólista Billy Connolly a celý zvěřinec skutečných zvířat z panství Carlyle. To posunulo Garfielda 2 do žánru takových filmů jako Babe - galantní prasátko, Jako kočky a psi nebo Šarlotina pavučinka. Tam je mu rozhodně lépe a není to už taková facka do tváře všem fandům stripů, což se bohužel stalo v roce 2004. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Když se na začátku filmu John (Breckin Meyer) polije vínem, v prvním záběru má na sobě kapky. Když však přijde za Garfieldem, má na košili mokrou skvrnu. (Mr.Hudson)
  • Stejně jako v předchozím díle a následujícím pokračování dá vždy Jon Arbuckle (Breckin Meyer) pěstí hlavní záporným hrdinům. (tequilla)
  • Ve scéně, kdy John (Breckin Meyer) na konci žádá Lis (Jennifer Love Hewitt) o ruku, nemůže najít snubní prsten, načež mu jej Garfield donese. Když ho Garfield nese, má krabička fialovou barvu. Když ho však John předává Lis, je krabička modrá. (Mr.Hudson)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama