Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (209)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pokračování prvního filmu o rezavém kocourovi není ani horší ani lepší. Je to docela časté, že se americká komedie ve svém druhém díle přesouvá do Anglie. Námět dvojky ale není originální ve více parametrech. Zákeřný lord chce totiž zdědivšího kocoura nechat odstranit a navíc na místě zámku postavit něco zcela jiného. Zde je to celé okořeněno o dvojnictví. Děti se budou asi bavit i dalšími zvířaty, jejichž koordinace je jedna z lepších věcí tohoto filmu hned vedle hudebního čísla slavného zvířecího hrdiny. Moc se ale čekat nedalo od režiséra takových filmů jako Alvin a Chipmunkové nebo Hop, které ale přišli až po Garfieldovi. A je přece jen rozdíl makat na SpongeBob v kalhotách, kde nemusíte fantazii ničím omezovat, protože se nacházíte ve fantaskním světě a filmu dle slavného komiksu v reálném světě byť s mluvícím kocourem. Tvůrci se sice inspirovali skutečnou událostí, kdy zvíře dědilo, ale rozhodně více by prospělo, kdyby nic nevymýšleli a čerpali mnohem, mnohem, mnohem...víc z původních komiksů. ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Druhý hraný film s tlustým nenažraným vtipným oranžovým kocourem. Garfielda zbožňuji a tak jsem si tento film, nemohl nechat ujít. Zápletka je zajímavá, pro mě byla překvapivá. Zasazením druhého oranžového kocoura, mě trochu rozladilo, pro film byl ale důležitý. Rozhodilo mě to proto, protože podle mého názoru, Garfield byl, je a bude pouze jeden! Navíc mi připadá, že dvojka nemá takový vtipný šmrnc, jako měla jednička. Proto ode mě 2 dostává o jednu hvězdičku méně než jednička. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

V anglické královské rodině vždy po svém majiteli dědí jeho kocour. To ale nechce lord Dargis dopustit, a dělá vše pro to, aby se starého kocoura zbavil. Shodou okolnosti do Londýna míří i Jon (Breckin Meyer), aby požádal svoji přítelkyni Liz (Jennifer Love Hewitt) o ruku. Možná je to jejím povoláním (veterinářka) nebo vrozenou žárlivostí, jede s Jonem i jeho kocour Garfield, aby mu sňatek rozmluvil (rozmňoukal). A jakto tak už bývá, nastane zmatek a Garfield je zaměněn za královského kocoura, který musí snášet "lidské" zacházení a naopak Garfield musí zabránit zrádnému Dargisovi, aby se jej zbavil ... První Garfield vycházel ještě z podstaty samotného Garfielda, ale dvojka je už jen hezky animovaná pohádka. Od prvního okamžiku je naprosto (do detailu) jasné, jak vše dopadne, takže se nelze ubránit určité nudě. Což o to, kocour i ostatní zvířátka jsou docela hezká, ale všechno je takové .. statické. Víc než dvě hvězdičky a to jen za krásnou Jennife Love Hewitt.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to bolo, ale bavil som sa dobre. Možno keby som sa na to pozrel ešte raz, už by sa tak nestalo, ale napoprvé to ušlo. Určite prospel aj zvyk z jednotky, štýl nám už bol známi, a tým pádom ma to už len tiahlo sebou. To množsto zvierat určite pomohlo, vtipy sa mohli vyrábať na bežiacom páse. Bol som celkom spokojný. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to ještě vypadá, že film půjde v šléplejích jedničky, která se mi na to jedno podívání ještě docela zamlouvala. Po půlce se ovšem dětská infaltilnost stupňuje, takže se dočkáme třeba i kachen, krav a další havětě jak vaří lazaně nebo lorda, která "vtipně" zakopává a šlape na hrábě. Tohle si ten komiks vážně nezasloužil. Velmi odřené 2* za aspoň trošku slušnou první půlhodinku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Původní komiks Jima Davise vychází od 19. června 1978 a je zapsaný v Guinnesově knize rekordů jako nejpublikovanější strip. Pravidelně se totiž objevuje v 2570 denících a magazínech. (imro)
  • Když se na začátku filmu John (Breckin Meyer) polije vínem, v prvním záběru má na sobě kapky. Když však přijde za Garfieldem, má na košili mokrou skvrnu. (Mr.Hudson)
  • Carlylejský zámek, sídlo Garfieldova dvojníka, je ve skutečnosti zámek Howard ve Velké Británii. (ČSFD)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno