Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 6. sérii Black Mirror se nám rozmohl takový nešvar, že se nám celý koncept futuristického dystopického černého zrcadla mění na hororové paskvily, které se kategoricky nehodí do jeho zajetých zvyklostí. Tím myslím samozřejmě poslední dva díly, které kdyby se vymazaly z této řady, skoro jistě jsme mohli mít zatím jednu z nejkvalitnějších, co BM dosud nabídlo. Z epizody Beyond the Sea jsem byla naprosto unešená a hodně této řadě zvedla reputaci. Taktéž první epizoda Joan Is Awful, která byla šablonovitě prototypická a hodně mi připomněla starší díly z minulých řad, když se BM teprve dostávalo do povědomí. Díl Loch Henry zase potěšil moje true crime a hororu milující srdíčko, který fungoval na bázi napínavé a typicky skotské atmosféry. Poslední dva díly mi dost zkazily celý ten vibe a hodně bojuju s tím, jestli tomu nenechat jen ty tři hvězdy. Je mi to pak ale zase líto vůči těm prvním třem super epizodám. Překvapila i hojná četnost hollywoodských tváří, což je na druhou stranu dobrá zpráva, na druhou stranu to značí brzké totální zkomerčnění. Rozhodně rozpačitá série. ()

Shizle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuálně poslední a taky nejhůře hodnocená série Black Mirror. Hodnocení nechápu, každý z dílů má zajímavou pointu a řekl bych, že až na čtvrtou epizodu, jsou i kvalitativně dost konzistentní. Celkově se v šesté sérii pracuje s nepravděpodobnými situacemi, což jsem zjistil, že mi do konceptu BM hodně sedí. Nejvíc kontroverzní díly Loch Henry a Demon 79, trochu obchází pojetí seriálu a vypouští dnes již signifikantní varování před neprozkoumanou technologií, za to jsem však já jedině rád, protože poslední "technologicky zaměřené" epizody mi většinou přišly slabší. Zejména mi vadí občasné čerpání, párkrát až přebírání nápadů ze starších dílů, kterého si v poslední době hodně všímám. Epizoda Beyond the Sea, ve mně dodnes nejvíce rezonuje, a to i přes lehce přestřelenou stopáž. Nejslabší, čtvrtý díl selhává zejména v tempu, události se dějí, a to bez jakékoliv logiky. Příběh a metafora v něm schovaná mě bavila, bohužel však není epizoda technicky zvládnutá a v téhle kombinaci není výsledek něco, co byste si zapamatovali. Celá série za mě ale vyniká hlavně vizuálně a herecky, technická stránka poslední epizody je vrcholem dnešní Netflixovské produkce. Šestá sezóna jako celek je však solidní pokračování seriálu, nedávejte na zdejší hodnocení. Nejlepší epizody: Beyond the Sea, Loch Henry, Demon 79 Nejhorší epizoda: Mazey Day ()

Reklama

jim_clark65 

všechny recenze uživatele

Je vidno, že po prebratí NF to ide od desiatim k piatim, zatiaľ bola pre nich vrcholom jednoznačne len ich premiérová tretia séria. S4 je dosť rozporuplná, krátka, do istej miery nudná a priemerná. Po S4 som dúfal, že sa zlepšia resp. ak vôbec bude nejaká ďalšia séria, bohužiaľ prišiel zdá sa na psa mráz = S5 "nie je" Black Mirror. Aby som to trocha poopravil, je to BM len z časti, 2/5 epizód zapadajú do konceptu viac typického pre túto sériu príbehov. A z týchto dvoch, aspoň ako-takých epizód, je jedna epizóda celkom kravina (čo sa týka princípu príbehu) a druhá epizóda je skôr taká "výplň", ktorá by medzi ostatnými lepšími epizódami (v lepších sériách) vôbec nevytŕčala z radu ale skôr by pekne zapadala a držala krok, suma sumárum priemerne dobrá epizóda. Ostatné epizódy pôsobia, akoby boli vyňaté z iných žánrových epizódnych seriálov, niečo podobné, ako Beyond belief alebo Tales from the Crypt, ale taktiež samo o sebe pôsobia dosť šablonovito priemerne (najmä E05 a E06 sú neuveriteľné hľúposti, ktoré by mali patriť akurát tak do Scobby-doo). ()

Daiker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černé zrcadlo nesleduji a zkusil jsem tedy 6. Sérii. Měla to ale spíš být nějaká horová antologie, do konceptu asi zapadal 1 a 3 díl a ty mě nebavily. Za to mě bavil ten díl u jezera Lochnes a pronásledována celebrita. Démon 79 se taky dal. Jelikož nejsem věrný fanoušek BM, tak mi odklon od sci-fi tématu nevadil, ba naopak.... ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem tentokrát neviděl všechno (a už se to zřejmě ani nezmění). Na šestou sérii jsme přitom čekali až nezvykle dlouho. Kupříkladu ale LOCH HENRY není standardní epizoda série. Sledujeme mladý pár, který navštíví jeho rodné skotské městečko s cílem natočit v něm studentský dokument. Nakonec ale změní námět, což bude fatální chyba. Holt najít staré rodinné videokazety může přinést děsivé tajemství... Nepředvídatelné, slušně zahrané a s poutavou atmosférou zapadlého britského zapadákova. JOAN IS AWFULL. Jistá Joan zjišťuje, že populární streamovací služba prakticky situaci od situace kopíruje její život v seriálu, respektive vždy to, co se odehrálo předchozí den. Pár momentů sice upraví (kvůli větší dramatizaci), ale jinak se její svět dokonale obrátí vzhůru nohama. A to, že o svém snoubenci prohlásí, že je krapet nudný, bude ještě malé zlo. Fajn nápad, ale šlo do toho šlápnout hlouběji. BEYOND THE SEA. Takové to „co by, kdyby“. Když u jedné z postav odehraje mrazivá rodinná tragédie, druhá mu podá pomyslný prst. Zbytečné dlouhé, v druhé polovině předvídatelné. Nicméně nápad fajn, obsazení skvělé. A celkově lehce platí, že to u některých dílů chtělo někoho do party (dramaturga), který by pohlídal stopáž či samotné rozpracování velmi dobrých námětů. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)
  • Titul „On a Roll“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na epizodu Rachel, Jack a Ashley Too (2019), ve které si hlavní roli fiktivní zpěvačky Ashley zahrála Miley Cyrus a její titulní píseň měla název právě „On a Roll“. (jirikzaboj)
  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)

Reklama

Reklama