Reklama

Reklama

Michael Newman (Adam Sandler) je věčně ustaraný workholik. Nemá téměř žádný čas na svou ženu (Kate Beckinsale) a děti, zvlášť když musí neustále usilovat o přízeň nevděčného šéfa (David Hasselhoff) a bojovat o zasloužené povýšení. Až potrhlý prodavač Morty (Christopher Walken) mu nabídne klíč ke splnění všech jeho přání: magické dálkové ovládání, díky kterému se může vyhnout všem životním přehmatům, jež pro něj měly stále nepříjemnější důsledky. Michael své nové schopnosti před okolím škodolibě tají, zrychleně přeskakuje nemilé události své rodiny i svých přátel a vůbec si neuvědomuje, že dálkové ovládání postupně přebírá kontrolu nad jeho životem... Klik - život na dálkové ovládání – to je zábavná a svižná komedie o jednom dobrodružství, které se poněkud vymklo kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (32)

  • Na plaveckých závodech Michaelova (Adam Sandler) syna hraje píseň „Come Out and Play“ od kapely The Offspring. (OJan)
  • Ve filmu zazní píseň „Everybody Wants to Rule the World“ od Tears for Fears. (Katka189)
  • Světová premiéra proběhla 14. června 2006 ve Westwoodu v Los Angeles. (BMW12)
  • Anděl smrti (Christopher Walken) se jmenuje Morty. Toto jméno vychází z latinského slova "mors", což v překladu do češtiny znamená "smrt". (Bube1)
  • Michael Newman (Adam Sandler) má na sobě okolo 54. minuty triko s motivem posledního turné skupiny Led Zeppelin z roku 1977. (Terva)
  • Na konci titulků si lze přečíst poděkování Brianu Gillisovi, který byl  konzultantem při natáčení kouzla, které předvádí Ted Newman (Henry Winkler). (Terva)
  • V závěru filmu se ve scéně na hřbitově objevují na náhrobcích jména některých tvůrců filmu. (Ruuzha)
  • Michaelův (Adam Sandler) Cadillac je ve skutečnosti prototypem vozu General Motors, který nikdy nebyl a nebude sériově vyráběn. (Amplifier)
  • Ovladač, použitý ve filmu, byl vytvořen hlavním výtvarníkem Perrym Andelinem Blakem. Měl být superergonomický a sloužit jako prodloužená ruka. (Amplifier)
  • Hlavní části filmu se odehrávají v letech 2006, 2007, 2017, 2023. Při návštěvě roku 2023 vidíme v televizi Věž svobody, která stojí v New Yorku místo tragicky zničeného Světového obchodního centra. (imro)
  • Komedie za 82,5 milionů utržila během prvního víkendu (23.-25. 6. 2006) promítání v USA 40 mil. dolarů a tím se pro Adama Sandlera stala osmým filmem debutujícím na první příčce žebříčku. Také to byl jeho sedmý film, který překročil magickou hranici 100 milionů. Nakonec celosvětově utržil 240 milionů. (imro)
  • Susedmi Newmanovcov sú O'Doylesovci. Toto je odkaz na ďalší film Adama Sandlera (Michael) Billy Madison (1995). (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Yorku (New York, USA), Hawthorne, Los Angeles, Glendale, Long Beach, Culver City, Thousand Oaks (Kalifornie, USA) a Shreveportu (Louisiana, USA). Scéna, kedy Michael (Adam Sandler) spomína na detstvo sa natáčala pri jazere Winnipesaukee, ktoré je vzdialené asi 90 km severne od mesta Manchester v New Hampshire, kde Sandler vyrastal. V tejto scéne si zahrala aj dcéra Kate Beckinsale (Donna), Lily Mo Sheen. (Arsenal83)
  • Hudbu k filmu mal pôvodne zložiť Alan Silvestri, no kvôli nezhodám od projektu v marci 2006 odstúpil. (m.a.t.o.)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama