Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maurice Richard vždycky bude pro celý Kanadský národ hrdinou. Události okolo roku 1955 měly dopad na vnímání frankofonních Kanaďanů v celé zemi. Kanada je bezesporu kolébkou hokeje a proto není divu, že místní obyvatelé řeší některé problémy i přes tento sport. Maurice ztvárnil Roy Dupuis, jenž se s hokejovou legendou opravdu setkal a kdysi o něm natočil několik dílů televizního seriálu. Film měl v Kanadě nebývalý úspěch a to možná i díky dvojjazyčné distribuci. (Trias)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Děkuji uživateli EARL 23 že mi tento film doporučil jelikož je naprosto skvělý. Sportovní filmy patří k mým oblíbeným a příběh Maurice Richarda člověka který svou píli,odhodláním a sebeobětováním otevřel pyšným Kanaďanům oči a mám za to, že má obrovskou zásluhu na tom, kde se v dněštní době NHL nachází.Hlavní role se chopil Roy Dupuis kterého jsem viděl pouze v seriálu Nikita tudiž jsem nevěděl co můžu očekávat. Jeho výkonem jsem byl nadšen stačilo když seděl na střídačce a sledoval hru už z jeho pohledu šlo vyčíst ,co se mu právě honí hlavou.Hodně mě potěšilo že malou roličku dostal Sean Avery jeden z nejznámějších provokatéru NHL a ještě víc,že mu dal Maurice pěkně do tlamy dobře mu tak :) Příběh je opravdu strhujíci a potěší jak hokejové fandy tak lidi které hokéj až tak moc nezajímá. Představte si v dnešní době hráče, který pracuje do ůmoru ve fabrice, po práci sedne na kolo a jede si odehrát večerní zápas NHL aby uživil svou rodinu, nelze říct nic jiného než respect.Před asi 10 lety jsem NHL miloval, dneska kdy se více stávkuje za zvýšení platů, než hraje můj zájem silně opadl chtělo by to nějakého novodobého Maurice Richarda,který by svým vystupováním a hrou otevřel ostatním oči. Nekompromisních 5***** dokonce jsem zvažoval že tento fil zařadím do mé TOP10 jenže to bych musel vyhodit Pád do ticha a to nemůžu srdcová záležitost :) ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Pro hokejové lábužníky voda na mlýn. Spoluproducent a bývalý slavný hokejový brankář Patrick Roy plus malé role pro několik stabilních hráčů současné NHL včetně Vincenta Lecavaliera či bouřliváka Seana Averyho , který hraje vlastně sám sebe :D. Po filmové stránce skvěle zvládnuté sportovní drama, jehož dobové ztvárnění je bomba a můžu ho dopručit i hokejovým nefandům. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Krása! Každý film z hokejového prostredia poteší, a to som doteraz Maurica Richarda poznal len skrz jeho legendárne roky v Canadiens, no o tom pozadí okolo jeho účinkovania v NHL som až tak veľa nevedel (hoci dávnejšie som o tom čítal článok). Perfektne vystihnutá atmosféra 40tych a 50tych rokov v NHL, resp. slávnu éru Original Six (Canadiens, Maple Leafs, Bruins, Rangers, Red Wings a Blackhawks). Tento film je obrovskou poctou pre montrealskú Raketu, presne takú ako si zaslúži. Veď aj vďaka nemu sa "pohli ľady" a Franko-Kanaďania sa po dlhom boji dočkali uznania. Aj keď Mauricova kariéra bola doslova popretkávaná neustálymi konfliktami a predsudkami zo strany vedenia, len kvôli jeho francúzskemu pôvodu. Ani sa mu nedivím, že cítil taký smútok a bezútešnosť, a to aj napriek toľkým úspechom, za ktoré by si obrovský kus úcty právom zaslúžil. Je to pán hokejista! Toľko skvelých hokejových príbehov, osudov, udalostí a kariér hráčov by stálo za sfillmovanie - tak dúfajme, že ich bude len a len pribúdať. The Rocket bol výborný filmový príbeh s veľkou dávkou reálnosti, no k úplnej spokojnosti predsa len niečo chýbalo - najmä lepšie vykreslenie vzťahov medzi Mauricom a jeho spoluhráčmi (presne to isté mi chýbalo aj vo filme o Charlamovovi - Legenda 17). Takže tak - len malý kúsok od 5*. ()

Killda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší film s hokejovou tématikou... perfektní vizuál, zajímavý příběh a ohromná výprava. Je vidět, že Kanaďané hokej milují a jsou schopni to přenést i do filmového vyprávění. Jen škoda, že se film hlouběji nezajímá o postavu hlavního hrdiny, a že konec nepřinese žádnou větší katarzi. Ale to je už zkrátka problém všech životopisných filmů... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Na pohreb Mauricea Richarda prišlo vyše milión ľudí. (vander19)
  • Hokejista Sean Avery si ve filmu zahrál bitkaře New Yorku Rangers Boba Dilla. V roce 2007 shodou okolností sám Avery do Rangers přestoupil. (pawleta)
  • Maurice Richard byl na dlouhou dobu jediným hráčem, který dokázal v NHL vstřelit 50 gólů v prvních 50 zápasech sezony. Až v osmdesátých letech jej dokázali napodobit Mike Bossy, Wayne Gretzky a Mario Lemieux a v devadesátých letech Brett Hull. (pawleta)

Reklama

Reklama