Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z původně obyčejného auto-moto pořadu se díky obrovské divácké úspěšnosti stala komediálně laděná televizní série z produkce BBC, zabývající se přehlídkou, předváděním a úpravou různých automobilů, zpravidla těch novějších a velmi výkonných. (TomikZlesa)

Videa (1)

TV spot

Recenze (655)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Kam se na tohle hraba AUTOSALON :) Suprčuprnejlepší a nejúžasnější moderátoři, kteří se se svým humorem navzájem výborně doplňují. Někdy se mi stane, že se nezasměju ani výborné komedie, ale abych se smíchy nezkácel na zem u TOP GEARU? To ne :D Naschvály, humor a především ,,auta za rozumnou cenu" a super auta tu nechybí.. (kde ty penízky BBC bere?) Když pořad o autech, tak tenhle! 95% ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

828. hodnocený film: Kdeže Autosalon nebo Autostyl. Dokonce ani "čétéčkový" Auto moto revue nesahá "Top Gear" ani po kotníky. Nesmírně inteligentní humor od pánů Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May. Vynikající hlášky, super testy, skvělé novinky a také jízda v levném autě. 5* a jsem přesvědčenej, že tohle je ten nej pořad o autech všech dob. 5* ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Někteří o něm říkají, že to je ten nejlepší pořad o autech. Někteří o něm říkají, že je to dokonce ten nejlepší pořad vůbec. Osobně bych až tak daleko nešel, ale je pravda, že triu May (protože než přišel May, tak to bylo poloviční)/Hammond/Clarkson a jejich záludným producentům se povedl husarský kousek. Z pořadu o autech udělali nevídaně hravý zábavný pořad pro přerostlé děti s přerostlými dětmi, u kterého je vlastně naprosto jedno jaký (pokud vůbec nějaký) vztah k autům máte. Vše na co jste si jako malí caparti hráli s angličáky, tak tato trojice dělá ve skutečnosti. A když myslím vše, tak skutečně vše; včetně závodů s dinosaury, hraním autofotbálku, sestavením si vlastního auta, kontaktními závody letištního vozového parku, destrukcemi, výbuchy, létajícími karavany apod. Je ovšem s podivem, že jeden z nejstřelenějších a nejodvážnějších pořadů, tak zarytě trvá na neměnném dávno zastaralém formátu, kdy především sekce „zpovídáme celebritu a její vztah k autům, pak čučíme, jak jí (ne)jde řízení a následně okecáváme její umístění“ je něco, co mělo být již dávno vyhozeno. To patří do něčeho ve stylu Nikdo není dokonalý či do rádia a ne do jednoho z nejdynamičtějších pořadů vůbec. A nejvíce s podivem pak je, že po odchodu původního tria BBC nepochopitelně nevyužila možnosti šáhnout právě do skladby a formátu, čímž docílila akorát toho, že o to více bije do očí, jak je nová moderátorská squadra všechno, jen ne tak zábavná a do aut či vzájemného špičkování zažraná jako ta minulá. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Ano, skeče jsou umělé, situace naaranžované, děj vyšroubovaný, ale o tom to přeci není. Kam se poděly strohé testy aut, porovnávání common rail systemu, zařízení pro spouštění studeného motoru a nebo vychvalování kapalinového chlazení s menší tepelnou setrvačností? Vše je zabaleno do testování auta v netradičních podmínkách (kolikrát vám autem probíhá banda hasičů, přistává na střeše vrtulník, apod.) takto se auto-magazín mohl více přiblížit laičtějšímu publiku a odborníkům sledování ještě více zpříjemnit. Ano, starší díly pořadu top gear taky nejsou k zahození. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Takhle dupe 512 pádících německo-italských koní pod kapotou." Patřím mezi odvážné motoristy, kteří se netáží za kolik sekund, ale zda vůbec dokáží zrychlit z nuly na sto. A jako takový adrenalinový jezdec jsem naprosto spokojen s pořadem plným rychlosti, informací, sarkasmu a šílených zkoušek. To zkrátka musí potěšit každého jedince, který odmítá či nemůže dospět. Jen kdyby chlapci některé situace nahrávali o něco méně okatě, to bych byl asi maximálně spokojený. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (70)

  • Po natáčení v Botswaně si Richard Hammond Opel Kadet, se kterým se natáčelo, nechal dovést do Británie. Vozidlo se poté objevilo v následujících dílech pořadu. (Dekovnik)
  • Šou je známá kritikou různých automobilových značek, aniž by se dostala do větších problémy s automobilkami. To je způsobeno tím, že ji financuje přímo BBC místo toho, aby ji sponzorovaly automobilky. (Maulincio)
  • James May navzdory různým komentářům Clarksona a Hammonda není gay, od roku 2000 je ve vztahu s divadelní kritičkou Sarah Fraterovou. (jirijost)

Reklama

Reklama