Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Mafiánské filmy jsou rozhodně moje krevní skupina, ale humorně laděný gangsterský film - s tím už mám velký problém. Tato kombinace se mi zkrátka nelíbila. Sice film vychází ze skutečných událostí a bylo teda vidět, že Jack DiNorscio byl fakt blázen, nicméně 4 hvězdičky filmu dát nemůžu. Po čase už to byla docela i nuda. Ale musí se ocenit výkon Vina Diesela. Je to na hraně, ale nakonec dávám 69%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Že by to bylo něco extra zajímavýho, to se říct nedá. Většina scén je ze soudní síně a nějak mě nebraly. Je tam pár vtipnejch okamžiků, ale raději bych viděl film z období před tím, než se do vězení dostal, než teď před soudem, kde jen chrlil svoje moudra. Pozitivní na tomhle filmu vidím jednu věc - že ukazuje, jak idiotské to americké soudnictví je, i když si amíci myslej, že je nejlepší na světě (a sorry, ale být v porotě skoro 2 roky, pravděpodobně v izolaci od rodiny atd, to je taky skoro jak sedět). Vlasatej Diesel, k tomu mám neutrální názor s připomínkou, že vypadal jak debil, ale to už je asi ze zvyku. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Muž, který zastupuje sám sebe, má za klienta blázna." Sledovat mafiána šaškujícího před soudem by bylo celkem zábavné, kdyby se nejednalo o skutečný proces, během kterého byla celá mafiánská chátra shledána nevinnou. Mohu se jen domnívat, zda rozsudek ovlivnily výhrůžky či finance, ale z principu mi vadí stavění pomníků skutečným šmejdům na filmovém plátně. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

SOPRANOVCI+KOKAIN Vin Diesla som si ako (asi väčšina jeho fandov) obľúbil ako drsného hláškara, ktorý svojou charizmou robí z béčkových projektov "čosi viac". Ale rovnako som si pamätal jeho scénu z Vojaka Ryana a že dôvod prečo si ho Spielberg vybral, určite neboli svaly. V tomto filme Vin naplno prejavil svoju "hravosť" a polokomickú figúrku gangstra Jackieho naplňuje životom. Rovnako ako je sympatická jeho postava porote, je Dieslovo herectvo sympatické divákovi. Napriek tomu, že ide "len" o ďaľší (kvalitný) film o súdnom procese, je podaný vtipne a pri tom dostatočne vážne. Ak sa niekomu zdalo, že Vinove projekty su primálo "poctivé", tu je dokonalá ukážka solídneho filmu aj pre "náročnejšieho" diváka... ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Při sedmadvacátým "I love you, guys." mi pomalu stoupala večeře do jícnu a i když tam šlo o usvědčení z organizovanýho zločinu, dělat z týhle bandy svatoušky a nic víc než veselou snědší rodinku, co se ráda pobaví, futrujou si rypáčky a semtam při krájení dortu na oslavě zaříznou i lecjaký prase, taky není úplně nejlepší úhel pohledu (hezky se dá ztotožnit s výkřikem obžaloby v rozpacích), ale Jackie je srdcař a film taky jeden točil. A navíc fonetickej "Vyhrát naftu" tam překvapivě sedí a vnuknul mi myšlenkový asociace na večer: a verdikt? Určitě je lepší se jmenovat Win Diesel než Lo(o)se Gas. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)
  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)

Reklama

Reklama