Reklama

Reklama

VOD (1)

Tento film vychází z populárního tureckého televizního seriálu se stejným názvem. Úvodní scéna filmu zobrazuje skutečný příběh, kdy Američané zatkli 4. července 2003 v iráckém městě Sulajmáníja 11 tureckých vojáků zvláštních sil. Jeden z vojáků, Suleyman Aslan (Tayfun Eraslan), se cítí tak ponížený, že si vezme život, a jeho přítel Polat Alemdar (Necati Sasmaz) se rozhodne pomstít americkému veliteli (Billy Zane), který zatčení velel. (Filmbox)

(více)

Recenze (27)

4daPeace 

všechny recenze uživatele

Verdikt: Film se snazi pojednavat o, jiste pro mnoho zapadnich lidi, kontroverznim tematu ci dokonce tabu a tudiz je predem odsouzeny ke komercnimu i dalsimu (recenze) neuspechu. Dejova linie filmu je zajimava, i kdyz filmu by slusela kratsi stopaz okolo 100minut. Ale jelikoz herecke vykony jsou takove zmatene, kamera obcas pusobi az smesne a o hudbe se radeji nezminovat, tak davam filmu 2* ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Našimi médii avizovaný obviňující pohled z druhé strany irácké barikády v tomto filmu nenajdete, stejně jako zajímavý děj či režijní vyspělost. Údolí vlků je totiž obyčejné akční béčko, v jakém by si klidně mohl střihnout roli Steven Segal nebo velký Chuck Norris, jen strany jsou poněkud otočené a tak původci všeho zla tentokráte nenosí na hlavách ručníky a nevyznávají islám, nýbrž oblékají trenky z hvězd a pruhů, požívají nadměrné množství steroidů a prahnou po krvi. Trochu to zavání takzvanou politickou nekorektností, leč mohu vás uklidnit, politicko-náboženské záležitosti se tu řeší jen tak na oko a i kdyby nepřátelské řady tvořili notně naštvaní trpaslíci z diamantových dolů, nic by se nezměnilo. Jde totiž jen o to, že si různé národy na pětníku "zdůvodňují" příčiny svých konfliktů, krmí se vzájemně olovem a pronášejí odhodlané řeči o cti. Jako obyčejný akčnák to taky nefunguje, všechno vypadá strašlivě levně a neautenticky (výbava amerických vojáků působí vyloženě směšně, zejména jejich přilby s vzezřením obarveného nočníku :-)), akce je přinejlepším vlažná, nedobře zrežírována a nechutně rozředěná úmornou záplavou nezáživných dialogů. A když se ve filmu nemůžete chytnout příběhu, akce, postav, ani ideí, tak co vám sakra zbývá? Například vypnout přehrávač. 30%_____P.S: To co se odehrává ve filmu, se ve velmi podobných formách odehrálo v Afghanistánu a těmi "zlými" nebyli Američané, ale sami Afghánci ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Turci chceli natočiť vážny film na tému terorizmus, no ten závan hollywoodu je tu dosť cítiť. Výsledok v konečnom dôsledku za veľa nestojí a zanikne v bažinách podobných podpriemerných akčňákov, ktoré sa tvária, že majú na viac. "Šeherezádou" som bol trochu prekvapený, nečakal som ju tu a už vôbec nie ako samovražednú atentátničku. B. Zane i G. Busey nehrali nič moc, ale je to vina scenára i réžie a neviním ich za výsledok. Akčné scény skôr priemerné, ale samovražedný odpal sa vydaril a je to najlepšia scéna filmu. Ale ten sniper, kurva...Ten sniper na tej 3 či 4 posch. budove..., ten bol taký nenápadný jak černoch v švédskom národnom mužstve. Skúste to nabudúce reálnejšie, ok? Alláhuakbar, Turci, za toto vám dávam 40%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Me vzdy svym zpusobem pritahovala propaganda ve filmu. A je mi jedno, z jake jde strany. Tomuto dilu, ale muze skocit na lep fakt jenom nejaky hloupy Turek, jinak fakt nevim. Samotna rezie by si urcite zaslouzila lepsi hodnoceni, celkove se vsak jedna o filmovy brak. Avsak jsem rad za zkusenost, ze jsem Udoli vlku videl! ()

Hitman_47 odpad!

všechny recenze uživatele

"Turecký televizní akční film a aktuální politickou situací v pozadí", takhle by se to celé dalo shrnout...nevím, proč tento velice laciný a dějově opravdu DOST plytký film je všude uváděn s titulkem "film pojednává o krutém zacházení Amerických vojáků s Iráckými zajatci", když je tam toho všehovšudy nanejvýš 3 minuty....prostě lež jako věž. Ale pokud máte v zálibu v lacině natočených akčních scénách, kde vysocí představitelé jdou do "krutého" boje s šestiranným revolverem, tak se na to klidně podívejte...pro mě ovšem jednoznačně ODPAD! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje odkazy na skutečné události z průběhu okupace Iráku roku 2003, jako je třeba skandál ve věznici Abu Ghraib nebo incident z kontejnerem na kamionu a následné střílení amerických vojáků do konstrukce, aby vězni měli příjem čerstvého vzduchu. (Terva)
  • V USA byl snímek promítán jen velmi zřídka a nikde nejsou uvedeny záznamy cen za vstupenky. Americká armáda dokonce vydala doporučení pro armádní personál, aby na tento film nechodili do kina. (Terva)
  • Film měl rozpočet 14 000 000 amerických dolarů, čímž se stal do té doby nejdražším tureckým filmem. Během měsíčního promítání v Turecku získal 25 000 000 amerických dolarů a následně dalších 28 000 000 za promítání v Evropě. (Terva)

Související novinky

Turecký film stahují z kin

Turecký film stahují z kin

23.02.2006

Největší síť multikin v Německu dobrovolně stáhla z promítání turecký akční film VALLEY OF THE WOLVES: IRAQ, protože byl napaden jako rasistický, protiamerický, protizápadný a protižidovský. Bavorský… (více)

Reklama

Reklama