Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

mai 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo 8, 9 let, seriál jsem sledovala na Jetixu. Měla jsem ho strašně ráda, na chvíli mi dal možnost uniknout pryč z mojeho světa a opravdu přemýšlet, jestli se povede porazit hlavního záporáka. Vždycky jsem toužila mít aspoň jednu ze sil, kterou čarodějky ovládaly. Anebo jsem vymýšlela, jaká ze sil týmu chybí, a kterou bych mohla obstarat já. Mnohokrát se mi taky zdávalo, že jsem jedna z čarodějek...Vždycky jsem milovala Cornelii, protože měla stejně dlouhé a blonďaté vlasy jako já. Ve snech jsem měla její oblek čarodějky a byla jsem tím posedlá. Postupně jsem začala odebírat i časopis (ano u mě to bylo naopak, první seriál, potom časopis). Vždycky v něm byla nějaká cetka, která se mi líbila. Později přišly nové série, nové příběhy, zamotanější zápletky a já seriál neustále hltala, nicméně jsem pak už začala dospívat, seriál mě přestal bavit a navíc ho na Jetixu už skoro přestali vysílat. Tak jako spoustu jiných skvělých seriálů na můj tehdejší věk... Teď když se na to dívám znovu z jiného úhlu, chápu, že to ani nebylo tak zajímavé, znovu okoukané téma několika holek, co jsou nějakým způsobem odlišné. Pochopila jsem i to, že byl seriál stvořen převážně z komerčních důvodů. ....ale i přesto si znovu říkám, že když jsem byla malá, seriál splnil svůj účel a dokázal mě zaujmout (jako jeden z mála seriálů té doby...). Měla jsem ho ráda se vším všudy. Proto musím dát víc než pouhé 2*, které by si z jiného pohledu dnes nejspíš ode mě zasloužil. :) ()

le poulet 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tomu dát odpad, protože jako mladší jsem na tom komoixu uplně ulítávala a nejradši jsem měla ty slizouny a darebáky, ze kterých tady udělali něco děsivýho, co se vzhledu týče (třeba princ Fobos...odkdy má bílý vlasy?). Perfektní to ani zdaleka není a nejspíš ani nebude,a le taky to není úplná katastrofa...dá se na to koukat a vzpomínat na roky nedávno minulé... ()

Reklama

matthew.17 

všechny recenze uživatele

Seriál môjho detstva som sa rozhodol pozrieť si po rokoch a prekvapivo sa od neho nedalo odtrhnúť a musel som zhliadnuť všetkých 52 častí. Prvá séria je jednotvárna a pomalšia ale aj tak má fantastickú temnú atmosféru, príšery vyzerjaú vynikajúco a príbeh je vystavaný veľmi slušne. Zlom prichádza v druhej sérii, totálny nárez. Také intrigy a zvraty môže závidieť nejeden dnešný seriál, veľa krát som s otvorenou hubou kukal čo scenáristi ešte vymyslia, krásne sa na to pozerao, super zanimanované a postavy riešia okrem fantazijných aj REÁLNE problémy a to už sa v dnešných detských seriáloch absolútne nerieši. Palec hore. Netreba si mýliť so stupiditou pre malé kurvy WINX, toto je úplne iný kaliber. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

I.série: Teengerové zachraňující svět? To už tu bylu nejednou. Ale alternativní sféra(Meridian) a její prolínání s naší je poměrně dobře zvládnuté. Navíc postavy jsou poměrně realistické a děj vcelku odsejpá. 2* si to imho zaslouží. II.série: Několikanásobně lepší než I.. Toto už opravdu stojí za zhlédnutí. A ne jednou. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Pro dospěláka je to samozřejmě nehorázná blbost, ale bylo by vrcholně nefér to hodnotit jako dospělák. Když si vzpomenu na svoje dětský oblíbenosti, tak myslim, že bych tohle vážně milovala. Pro malou holčičku je tam dost objektů, se kterejma se může ztotožnit, je to hezky kreslený a vůbec...neni to možná nijak originální, ale kolik dětí řeší originalitu? Já milovala klasický pohádkový prvky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Ve druhém díle první série strážkyně zničí ruku kamenné příšery tak, že zavřou portál a ulomená ruka tak zůstane na druhé straně sítě. V epizodě 23, když probíhá bitva na pláních Meridianu, však kamenná příšera ruku má a v prvním díle druhé série, když Nerissa sjednocuje rytíře pomsty, ji kamenná příšera zase nemá a Nerissa mu teprve tady daruje novou. (Zdroj: ČSFD)
  • Práva na vysílání byla prodána do více než 65 zemí světa. (fiLLthe3DD)
  • Práce na seriálu započaly v dubnu roku 2002. Návrhy postav a zásadnější kresby vznikaly ve francouzském studiu SIP, odtud byly poslány do Číny, kde více než 180 kreslířů pracovalo na vytvoření pozadí a ostatních detailů – „kompletace“ všech obrázků a konečná výroba pak probíhala ve Francii. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama