Reklama

Reklama

Pokojný bojovník

  • Česko Tajemství rovnováhy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Excelentní adaptace stejnojmené autobiografické knihy Dana Millmana. Dan je talentovaný sportovec, sní o olympiádě, má vše – poháry, holky, rychlé motorky, divoké party. Těžký úraz ale vše změní. Díky setkání se zvláštním cizincem Dan pochopí, že se musí ještě mnoho učit, mnohé překonat a spoustu věcí naopak opustit, než se stane pokojným bojovníkem a nalezne svou cestu. Nejde o klasický boj mezi zlými a dobrými, film vypráví o tom, jak se postavit konfliktům uvnitř nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (408)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Některé filozofické úvahy a promluvy byly zajímavé, prostředí gymnastiky netypické a atraktivní, ale pořád ještě je to stokrát omletý příběh o pádu na dno a cestě zpátky na vrchol, který byl na plný počet hvězdiček k vidění leda tak v Autech. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jaké to je, když ztratíte CÍL - a s ním všechno, na čem vám záleželo ... vlastní hloupostí. Je dobré mít někoho, kdo vám ukáže CESTU. Záleží jenom na vás, jestli se po ní vydáte: Možná potkáte sami sebe ... a možná se naučíte žít. Maličko schizofrenní ... a VELICE inspirující. P.S.: Příběh byl zfilmovaný podle (polo)autobiografického románu Dana Millmana. ()

Vignette 

všechny recenze uživatele

Nesympatický oba hlavní představitelé a plno keců, který vím, že jsou určitě zčásti pravdivý, ale z jejich úst zněly jen jako hromada klišé - a to jsem na to koukala v originále ;) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy mám rád a když jsou podle skutečných událostí, tak dvakrát tolik. Jenže tento film je takový ten představitel popcornové filozofie, která je jistě na pohled nezávadná a inspirativní, ale pokud se někdo trochu víc zajímá o selfcoaching, tak bude zívat nudou. Trochu závidím těm, kteří jsou schopni vidět Pokojného bojovníka bezelstným a sluníčkářským pohledem, protože i když nepatřím k té skupině lidí, kteří to považují za žvásty a vymývání mozků, jsem příliš pragmatický a v realitě ukotvený na to, aby se mi to dostalo pod kůži. Atraktivní prostředí, velmi dobrá kamera,...příběh se mi nelíbil. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a zvláštny príbeh o gymnastovi inšpirovaný skutočnými udalosťami. Koniec sa snaží o hĺbku a napätie čo aj funguje. 6/10 ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé po více než roce. Můj původní komentář byl dvouslovný: "nemám slov". Na víc jsem se nějak nezmohla. Millmanův příběh mě prostě dostal. A teď tak přemýšlím, co všechno se za ten rok stihlo stát a jestli mě opravdu natolik ovlivnil, nebo to byl jen prchavý dojem. Nebyl to prchavý dojem. Pokojný bojovník mi pomohl získat větší nadhled nad mým životem, nad okolnostmi, nad mými přáními a touhami. Pomohl mi znovu uchopit tu nesčetněkrát omílanou frázi, že cesta je cíl a že nejsou obyčejné chvíle. Že nemám proč a za čím se honit, protože i kdybych stokrát dosáhla vytouženého cíle, můžu nakonec zjistit, že je to jen šutr na cestě. A kdybych ho nedosáhla, budu si možná s trpkostí na jazyku až do smrti myslet, že tam na mě čekala zlatá cihla. A tak se můžu těšit na to, že na mě na té cestě může čekat nějaký pěkný šutr jako bonus, ale nemusí. A já ho můžu zvednout, ale nemusím. A když už ho zvednu, tak vím, že moje cesta není u konce a já můžu jít zase dál a kochat se výhledem, který mám jenom teď a tady. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tradičné klišé "Nie cieľ, ale cesta je dôležitá". Akosi je tej orientálnej filozofie v americkej kinematografii čoraz viac. Tento film nie je iný. Nolte sa samozrejme činí a snímok je postavený na kvalitnom remeselnom spracovaní. Akurát mi chýba vo výpise žánrov 'fantasy'. Určite by si ho film 'zaslúžil'. Inak, nabubralé sebavedomie Američanov sa ani tu nestráca - mladí parobci nechcú nič iné, iba zlato na LOH, nie hociakú medailu, nie umiestnenie v prvej desiatke, ale rovno zlato a nič iné. Pritom na olympiáde nikdy predtým neboli, na LOH sa z americkej kvalifikácie ani nemusia dostať, dokonca ani účasť na americkej kvalifikácie nie je istá. Ale oni nechcú nič iné, ako hneď olympijské zlato. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Salvaova zvláštna dráma, ktorá rozhodne nebude baviť každého, ale myslím, že šancu si určite zaslúži. Nick Nolte zahral dobre, ďalší tiež slušne. Dve hodiny boli prehnané, film plynul preto pomalšie a scény boli dlhšie, niektoré trocha nudné. Mysteriózna zápletka diskutabilná. 70% ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Malá filozofická etuda s pozadím najestetickejšieho športu na svete + pekní herci a štandardná postava Nicka Nolteho. Akurát hlavná pointa "život je cesta, nie cieľ" považujem za veľmi veľmi málo... Skoro to bolo u mňa za 2, ale wrestlerovský záver ma podpichol k nie tak zlému výslednému pocitu. Určite sa to musí lepšie čítať, ale tiež sa to určite dalo aj lepšie natočiť. ()

Ak.žena 

všechny recenze uživatele

Není to zajisté první, ani poslední, ani v dílčích částech nejlepší film s podobnou tématikou. Získal si mě svou „vybalancovaností“. Nese velké poselství o sebepřijetí a vyrovnání se sám se sebou (pozor, nikoli univerzální či zjednodušitelný návod!), které nabízí všem. Velkým kladem (kromě děsně sympatických hlavních protagonistů a několika mrazivě povedených scén) je právě jeho přístupnost. Ano, snímek zpracovává abstraktní, niternou látku, ale zůstává v mezích, které se pro něj hodí – nehraje si na duchovno, nesnaží se ukázat jedinou správnou cestu. různí lidé různého věku, pohlaví, národnosti a vyznání mohou být osloveni různými střípky příběhu, osobností, myšlenek, atmosféry. Rozhodně si chci přečíst knihu. Oblíbené scény: Dan se v tělocvičně dívá sám na sebe * Podej mi šroubovák... * Vážně se teď, v tento moment nic neděje? Podívej se ještě jedou...* Poklad na konci cesty – kamínek. Cesta je cíl. * ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Bojovník koná, len hlupák reaguje.....................Niesu vlastne žiadne obyčajné chvíle.........................Sú tri pravidlá: Paradox, Humor, Zmena......................PARADOX: život je záhada ani sa ho nesnaž pochopiť..................HUMOR: maj zmysel pre humor, smej sa sám sebe...je to sila nadovšetky..............ZMENA: nikdy nič nezostane rovnaké......................................................................................................................................................................................................................................... CESTA nám prináša šťastie, nie jej cieľ................................................................................................................................................................... ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nevic me zaujala veta v uplnym zaveru filmu "Kde jsi Deny, tady...a kdy, ted...kdo jsi, tahle chvile" A od te doby, presne tuhle chvili prozivam kdykoli kdy mi to za to stoji a prave tuhle chvili si naplno uzivam, nikdo mi ji nemuze vzit, je jen ma. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Pokojný bojovník působí jako motivační béčko z 80. let typu Karate Kid s nesympatickým hlavním hrdinou, průhledným dablérem v každém druhém záběru a plytkým poselstvím. ()

danoo 

všechny recenze uživatele

Inšpiratívny film o hľadaní a nájdení zmyslu života, ktorým nie je ani tak samotný cieľ, ako skôr cesta k nemu, pretože „tá nás urobí najšťastnejšími"... ()

Helixus 

všechny recenze uživatele

Krásné téma o meditační technice plného VNÍMÁNÍ světa...to se jen tak ve filmovém zpracování nevidí...filozofický základ vyložen velmi uspokojivě, jsem velice rád za takový film...a navíc co se týče multimediálního zpracování, nemá to chybu...zpomalené efektní záběry jsou opravdovou lahůdkou pro oko...jenže film je trochu moc zahleděný do sebe sama...chtělo by to více nadhledu a humoru, o kterém také sám mluví...No a zázračný děda je trochu moc akční...takhle tyto věci přece nefungují...film měl radši zůstat u hledání Pravdy a neměl přisuzovat onomu zdánlivě osvícenému učiteli nadpřirozené schopnosti, ikdyž chápu, že takto se stává film atraktivnějším...85% ()

Související novinky

Reklama

Reklama