Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Recenze (780)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Simpatyčna příběhovina. Nejdřív, po prvních patnácti minutkách, jsem se bál, že to bude další film o dvou outsiderech, co se budou postupně vypořádávat s problémy reálného světa skrze svou divnost/jedinečnost (vyberte si sami). Že půjde o další sladkobolnou ukázku toho, jak je ta individualita vlastně fajn věc. No a bohudík jsem se dočkal přesně toho, čeho jsem se bál, že se mi dostane. Protože ať už je to jakkoliv přeidealizované, jedná se o dechberoucí a vskutku úžasný snímek. Při první známce fantazírování mladé spisovatelské dcerky (já sám jsem fantazírujícím spisovatelem, tak vím, co takoví lidé svému okolí provádějí) jsem s úšklebkem na rtech volal na toho kluka, aby vzal nohy na ramena. Neposlechl. Naštěstí pro něj i pro mě. A protože nemám tyhle emoční výdojky rád, zpočátku jsem svoje blažený culení skrýval za posměšný, nevěřícný kroutění hlavou. Pak mi ale došlo, že si celý to svoje pokrytectví můžu strčit za klobouk a rozhodl jsem se sbalit si kufry a s přiblble blaženým úsměvem ve tváři následovat tu úžasnou okatou Lesslie až to Teratramtárie. Dobře jsem udělal a naprosto nepedofilně tady přiznávám, že jsem se zamiloval jak do Lesslie, tak do její herecké představitelky AnnySophie Robbové. Jo a taky do té druhé okatice - do Zoey - ale tady mě z pedofilie už nikdo obviňovat nemůže. Protože nechci spoilerovat, ale k dalšímu ději se musím vyjádřit, rozdělím tedy film na tři dějové části. Kdo to viděl ví, jaké to jsou. Ta druhá, nazvěme ji pracovně Návrat z velkého světa, mě nejdřív posadila na zadek a chtěl jsem zuřívě protestovat, co že si to autoři vymysleli, ale jak minuty plynuly, celé to do sebe tak zapadlo, že všem odpouštím a beru to jako nutný posun vpřed. Co se ale týká té třetí části, nazvěme ji Smíření, tady už mi bylo ze všeho toho usmiřování a nových začátků akorát blbě od žaludku. Po hodině a čtvrt úchvatnosti jsem si já ani žádný jiný divák tuhle nálož lacinosti nezasloužili. Navíc ta prťavá Bailee Madisonová prostě není AnničkaSofie. Kdybych to měl shrnout, celý film je nabitý emocemi a energií, které na Vás dokáže přenést. Takže nashledanou v Terabithii. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dobře, řekněme si na rovinu - přes všechnu tu chválu jde o disneyovku, dětský film se špatnými herci, hloupými klišé ze života na základní škole a trapnou hudbou z MTV. Pak to ale přijde - v tom dokonale standardním a okoukaném světě se začnou objevovat drobné trhlinky, neveselé prvky, u kterých si pomalu začínáte říkat "tohle asi není pro nejmenší děti". Vysoké hodnocení dávám právě pro odvahu umístit do zdánlivě prostinkého filmečku trny, které vyhodí diváka ze sladké apatie - a také pro TEN okamžik překvapení a smutkem stažené hrdlo. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Kdyz si uvedomite, ze vzdy staci jen zmenit uhel pohledu... Pohadka probdeti to uplne neni, ale pro pubertaky by to uz slo... Hned po filmu jsme se divala na About love a ta myslenka filmu je stejna... ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční dětské fantasy, které je ale spíše než klasickým fantasy žánrem komorním dětským dramatem. Terabithia má vyvážené tempo, sympatické postavy, dobrý casting (září tu AnnaSophia Robb v roli Leslie, sice krásná, ale herecky bezkrevná Zooey Deschanel jenom koulí hezkýma černýma očima a veterán Robert Patrick hraje přesvědčivě přísného otce). Příjemný film, který nese srozumitelné poselství. V šoku jsem byl z totálního zvratu ve dvou třetinách filmu, který je působivý a zajímavý. Bohužel mě nechaly chladným scény v samotné Terabithii, které mi přišly divné a trochu nezvládnuté. Každopádně doporučuju dětem ! 70%. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Kdekdo tu srovnává s Narnií, ale Most do země Terabithia je úplně o něčem jiném. Je o fantasii, o představivosti a jejím objevení. Kdo z nás by si nechtěl stvořit vlastní svět? ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to film o dětství a o dětské fantazii, o tom jaké může být bohatství, které nám předkládá, a jak může být člověk ochuzený, když se jí vzdá. Dětská fantazie nezná hranic. S dospělostí se ale nějak vytrácí a je potlačována někam pryč. Terabithia je stvořena jen a jen dětskou představivostí. Zlí tvorové, kteří se v ní pohybují, jsou odrazem skutečných lidí. Důležitou roli hraje přátelství obou hlavních představitelů, které jim přináší skutečnou radost ze života. Nejedná se o klasické fantasy, na které jsme zvyklí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že by bylo fajn se zase podívat na nějaký ten hezký pohádkový příběh. No, a přesně to jsem dostal. Hezký pohádkový příběh, kde se realita s neskutečnem prolíná podobně jako ve snímku "Velká ryba". Kvalit Burtonova geniálního snímku "Terabithia" samozřejmě nedosahuje, ale dětské herecké výkony jsou tím, co ho hodně drží nad vodou. Stránka představivosti není zase tak skvělá, ale přece jen, má to být dětská představivost, může mít svoje omezení. Film se snaží šokovat jedním velkým okamžikem, což se podaří, ale důsledky pro hrdiny nejsou zase tak významné. Je fakt, že jsem si přál happy end, ale o to víc jsem rád, že se něco podobného nedělo. Nepouštějte to dětem, mohly by týt velmi smutné. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/diar-milovnika-filmu-c-005-reziser.html ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

S fantasy to malo spoločné asi toľko, že to bola fantastická nuda. Keď som po pár minútach zistila, že celá Terabithia sa bude odohrávať len v predstavivosti dvoch deciek, prišla na mňa prvá vlna sklamania. V zápätí som sa však otriasla a povedala som si, ok nevadí, pravdepodobne sa zvyšok filmu bude niesť v tomto duchu a my sa predsa len dočkáme toho farebného sveta, ktorý sľubovali plagáty i trailery. Čo sme však reálne dostali? Pár zmutovaných veveričiek a jednu obriu, machom obrastenú ôsmačku. Všetko to dokopy trvalo tak 10 minút a povedzme si pravdu, ani tie efekty za veľa nestáli. Film teda nefunguje ako fantasy, no nefunguje príliš ani ako film rodinný. Problémy sa tu riešia len povrchne a dosť nezaujímavo. Nečakaný zvrat ku koncu mi už prišiel iba ako pokus o originalitu a prvoplánové citové vydieranie. Naviac tá podobnosť s filmom My girl a takmer identický záver asi nebude úplná náhoda.... ()

Kreeki 

všechny recenze uživatele

Většina z vás čekala fantasy, ale namísto toho přišel klasický rodinný film, který dokáže dojmout snad i tvora bez srdce. Tento snímek staví na skvělé režii, precizní kameře a hlavně na perfektním výkonu AnnaSophii Robb, kterou si nejde okamžitě nezamilovat. Až mi to vehnalo při sledování na plátně slzy do očí a to se opravdu nestává tak často. Za mě zasloužených 9/10. JÁ CHCI ANNASOPHIU DOMŮŮ!!! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Rodinná fantasy, která vám přiblíží tu hranici věku, kdy balancujete na samé hranici dětství a dospívání. To dětství, kdy ve škole to třeba není růžové, ale s nejlepší kamarádkou zjistíte, že kousek dál, tam za potokem, kde ze stromu visí staré lano, potřebné k jeho překonání, je les. Kouzelný les...stačí otevřít mysl a snít...rozpadlou chatrč na stromě opravíte na hrad a vidíte do kouzelné země Terabithia, jejíž pohádkovým bytostem jste se stali králem a královnou. A pak je tu tragédie, díky níž dospějete. Ale pořád může vaše mysl zůstat otevřená....skvělá hudba, hezké triky a kouzelná dětská představitelka, kvůli které hlavně stojí zato film shlédnout. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

72 % - Když od tvůrců Letopisů Narnie, tak jsem čekal další slizský prů..švih. Ale... on velmi povedený rodinný film, který má do fantasy docela daleko, ale podobně jako Hledání Země nezemě si hraje s bezbřehou dětskou fantazií. Dětští herci mě překvapili, hlavně teda AnnaSophia Robb, která mi docela připomíná Natalii Portman (a hlavně mě vůbec nenapadlo, že jsem ji už předtím viděl v Karlíkovi a továrně na čokoládu:-) ()

stration 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. Jednoduchý příběh, který je ovšem tak nádherně natočený, odvyprávěný a prožitý, že daleko vyčnívá nad podobnými. Perfektně obsazené, každý záběr, každý ton má smysl a možná i hlas a vůni. Mějte otevřené oči a mysl a dostane se vám zážitku, na který dlouho nezapomenete. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdojemnějších dětských filmů (to označení je zavádějící) vůbec. Vlastně ani nevím, jestli je to oslavou dětské fantazie, sympatickou a přirozenou AnnaSophia Robb, která hraje lépe než 99% jejích vrstevnic, nebo nečekaným twistem, který snímek převádí do zcela nové roviny. Most do země Terabithia (název je současně pointou) zkrátka umí zapůsobit, a to i přesto, že mi některé scény přišly přeslazené a výkon Joshe Hutchersona nevýrazný. P.S. Zřejmě jsem byl poslední generací, která prožila dětství bez PC a internetu. Tenhle film mi připomněl, jak jsem za to vděčný :) 8/10 ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Ta holčina to někam dotáhne, to je jasný už teď (pár let po filmu :D) a musím se přiznat, že na konci jsem brečel jak kaktus při záplavách, a to se mi teda moc nestává! Bůůů, škyt.. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Vcelku podařené skloubení fantastiky a problémů dospívání. Prvoplánový útok na city neumím tolik ocenit, ale věřím, že film se může líbit i více. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Mám to v živé paměti. Já jako přesný Jess- akorát v holčičím podání. Terabithia je kouzelný snímek. Celou poslední třetinu probrečíte, jenže na konci si uvědomíte, že už ani nevíte, jestli je to pláč z lítosti, nebo z čirého štěstí. Najednou je mi hrozně líto, že už nejsem dítě. Tu svojí Terabithii mám sice pořád, ale zdrsněla…už to není ten nádherný křehký svět jako kdysi. Tenhle film je pro mě o vzpomínkách. O vzpomínkách na planety, co jsem stvořila, na bytosti, kterým jsem kdysi vdechla život. Jako by mi zas bylo osm let :-). Klenot mezi fantasy. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Dal bych 5 hvězd, ale kvůli tomu konci si to nezaslouží. S porovnáním s Narnii jsou tady herecké výkony dětí daleko lepší. A oblíbil sem si Annu Sophii Robb z ní bude jednou hodně dobrá herečka, má talent. Škoda, že jsem neměl tak hezkou učitelku jako Zooey Deschanel. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Jako malá jsem tuhle knížku milovala a zároveň se nikdy neodhodla ji přičíst znova. Přišla mi moc smutná. Na film jsem se tak dívala dost rozpačitě. Ale byla jsem překvapena, kouzelná atmosféra byla ve filmu ztvárněna nápaditě a smutek se tak filtroval přes vizuální orgie. ()

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama