Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (608)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean vyráží na cestu na dovolenou na francouzskou riviéru, což v případě tohoto profesionálního nemehla bude nadlidský výkon. Ač snímek nabízí několik geniálních scén - Bean cyklistou, krádež našlapané babety nebo dotvoření filmu do sebe zamilovaného Carsona Claye, tak většinou se jedná vtípky slabší nebo veřejně vykrádající sebe sama. Je škoda, že postupně dochází k znehodnocování původně geniální postavy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mr Bean zabával celú jednu generáciu a jeho absencia je v televízii celkom citeľná. Atkinson by si zaslúžil ďalší poriadny úspech a návrat muža, ktorý nosí na Vianoce na hlave moriaka a spí s plyšovým medveďom, by mu k tomu mohol pomôcť, navyše prostredie filmového festivalu a najvyššej spoločnosti si priamo hovorí o nejaké to zosmiešnenie. Prázdniny pána Beana sú Atkinsonovým návratom do prvej ligy. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pan Bean by měl raději zůstat v seriálu, film mu totiž nesluší. Seriál si vystačí s po sobě následujícími vtipnými scénkami, film potřebuje děj. A to je problém. Polovina humoru je zde založena pouze na tom, že se Atkinson ksichtí ještě víc než obvykle, z druhé půlky je navíc skutečně vtipná pouze malá část. Zklamání, 40% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jasné, že to už nie je ten Bean, ktorý nás bavil pred rokmi, ale ani mi nie sme tí istí. Spolu s Beanom sme zostarli i my a mladším nám jeho fórky pripadali lepšie. Aj tu sú už vtipy predvídateľné, záchvaty smiechu nehrozia, ale pár krát som sa zasmial a jemný úsmev na tvári tam bol. Bavil ma nácvik pozdravu v nemeckej uniforme. Navyše poteší účasť K. Rodena. Deti sa však bavili dobre, tak ako my kedysi. Hodnotenie berte skôr ako rodinný priemer. 60%. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No neviem ako je to možné, ale aj napriek tomu, že som si uvedomoval, že toto asi nebude Beanov najväčší úspech, tak tie vtipy, ktorými mi navodil na perách úsmev stačia na slušný nadpriemer. Je len škoda, že na filmoch nepracujú tvorcovia krátkych skečov, ktoré budú ešte asi dlhé roky vyhľadávanými komickými klenotmi, pretože z nich sa tu objaví len veľmi málo náznakov. A je to škoda aj z toho pohľadu, že to nie je pre Atkinsona a ani pre nás vôbec dobré východisko pre ďalšie možné nakrúcanie bláznivých príhôd pána Beana. 70%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Píseň, na kterou Bean (Rowan Atkinson) „zpívá“ a předvádí scénu s chlapcem v náručí, je sopránová árie „O mio babbino caro“ z opery „Gianni Schicchi“ od Giacoma Pucciniho. Zpívá ji Rita Streich za doprovodu orchestru Berlínské opery. (xisp)
  • Atkinson sa v roku 2022 zamyslel nad tým, že keďže nebol ani športovcom, ani cyklistom, považoval cyklistickú sekvenciu za najťažšiu vec, akú kedy ako Mr. Bean urobil. (Arsenal83)
  • Křestní jméno Beana (Rowan Atkinson) je zřejmě "MR", jak je patrné z letmého pohledu do jeho pasu. To je v souladu s několika zmínkami v původním seriálu Mr. Bean (od r. 1990), kde musel často uvádět své křestní jméno na různých formálních dokumentech a do závorky "křestní jméno" vždy psal "Mr.". Kdysi se objevovala vytrvalá fáma, že v Beanově pasu v nějakém seriálu nebo filmu je uvedeno jeho křestní jméno Rowan, jako Rowan Atkinson, ale nikdy nebyly uvedeny žádné konkrétní citace nebo snímky obrazovky, které by tuto fámu potvrzovaly, takže je pravděpodobně nepravdivá. Beanovo křestní jméno je tedy stále "Mr.". (imro)

Reklama

Reklama