Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Satan 

všechny recenze uživatele

"Příště budu vybírat pečlivěji." Tohle se mi honilo hlavou, když jsem odcházel plný rozpaků z (doufejme) posledního výstupu Beana. Před 10 lety v "Největší filmové katastrofě" to ještě šlo. Tohle byl ale trapný pokus o něco vtipného. Atkinson se bohužel tváří 99% celého filmu jako pako a jeho stále dokola omýlané fórky typu papírky na ksichtu, hýbající se uši, oči dokořán...měl jsem opravdu chuť se zvednout a odejít znechuceně pryč. Naštěstí jsem zůstal. Roden s Dafoeem film zachraňují a především ve scénkách, kde se motá jeden z nich, řadím mezi ty nejpovedenější. Možná proto je finále v Cannes tak vydařené. Většina vtipů je trapná a vyšumí do prázdna, ale abych jen nekritizoval - občas se vyskytují ve filmu světlé momenty a především u zvedání telefonu za důsledkem zjištění toho správného posledního dvojčíslí, jsem se dost smál (chlap na hajzlu rulezZ). Co říct celkově? Pokud máte rádi Beana, nechoďte na to. Pokud máte rádi komedie, nechoďte na to. Já na to doplatil a prosím, už nikdy víc. Všechno bylo tak nějak násilně natočené a křečovitě provedené. I když se polovina kina smála, bylo znát, že většina kinosálu bylo zaplněna malými caparty, kteří se smáli opravdu každé blbosti. Ti starší věděli, že tohle je průser. Rowane, neměl si to brát, i když ve mně budeš stejný chlápek, co místo usínání u mobilních melodií budeš kýchat na cenné historické knihy a zavírat dveře koledníkům o Vánocích. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Rowan Atkinson stále více rozmělňuje kult Mr. Beana účinkováním v celovečerních filmech a nezůstává u toho, co mu jde a umí bezesporu nejlépe - u svých několikaminutových skečů na bázi němé grotesky. Prázdniny pana Beana jsou na jeho humor až moc složitý filmový formát a invence pana Atkinsona ho bohužel neutáhne. Vysloveně špatný film to rozhodně není, ale žádná velká sláva také ne. Pár výborných gagů, několik dobrých vtipů, trocha té filmové vaty...a taky několik deja-vu (témata jako oběd v restauraci a co s nechutnými ústřicemi už jsme v nějakém skeči Mr. Beana někdy zahlédli). Co vlastně tedy přimělo Rowana Atkinsona vyrazit do Cannes právě v doprovodu celovečerního filmu? Asi to byly jen a jen peníze...umělecké a tvůrčí pohnutky to mohly být jen stěží... (za zmínku ale rozhodně stojí herecká účast našeho Karla Rodena - už se zřejmě zcela etabloval v prostředí anglosaského filmu a dostává i role ve velkofilmech mimo Hollywood. Hraje sice zase Rusa, tentokrát režiséra, ale jeho role je jednou z ústředních a já mám dojem, že u nás doma se to třeba v kampani k tomuto filmu zase až moc neakcentovalo. Karel Roden skutečně herecky prorazil...) ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana nejsou tak špatné jak všichni alespoň na začátku naznačovali. Jde jen o to, že na to musíte jít se správnou partou do kina ( cca v sedmi lidech ) a nebát se zasmát nahlas na celé kino. To vše udělá dobrou atmosféru a film se Vám a mnohým jiným z kina mnohem zpříjemní. Takže hodnocení typu jedna hvězdička nebo dvě, měsíc před premiérou, kdy si to pustíte sami doma, nebo s přítelkyní, před kterou se bojíte nahlas zasmát, aby jste nevypadali jako idiot, na divXu vůbec nerespektuju. To raději ani ten film nehodnoťte. Dal bych snad už i více, ale to už by jsi to nebylo fér, i když 70% bych dal. Zasmál jsem se více než napočítám na prstech, takže účel to splnilo. Až na tu finálí scénu, jako z muzikálu, kdy všichni zpívají, což jsem trošku nepobral, to bylo fajn. A byla to velmi dobrá antireklama na přehnaně umělecké filmy, typu Retro, kdy příliš dlouhé monology a uvažování o samotném životě jsou mnohdy více na škodu. Jinak přejmenování na Karla Rodena III je celkem vtipné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To se proste neda, tohle je silenej masakr. Bean je mozna jeste vic dementni nez obvykle a kdyby ve filmu byl nekdo jinej, vyznelo by to bud nevtipne nebo trapne, ale v Beanovo podani je to proste neskutecne vtipny. Zhruba 70 minut tu je jeden for za druhym, bud nejaky ty osvedceny gagy nebo skvely a originalni napady a to vse hezky zmodernizovany a zesvizneny pribehem, kterej se odehrava na ruznejch mistech a hodne dobrou hudbou. Kdyz se Bean dostane na festival, tak foru krapet ubyde, ale je to jen proto, ze si tvurci pripravujou pudu pro ultra for spojenej s promitanim umeleckyho filmu. Potesili me Dafoe, Roden a Rochefort. Ja si nemuzu pomoct a i kdyz vim, ze to je proste debilita a vetsi imbecil nez Bean asi neexistuje, i tak jsem se celou dobu skvele bavil a nemuzu jinak nez za 5*. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Mr. Beana mám rád. Proto jsem se potěšil, že je celovečerní film. Vypadalo to slibně. Trampoty Mr. Beana během cestování. Naladil jsem se a spustil film. BOŽE - "TO BYLA HOVADINA". Ségra u toho zaspávala a já se nezasmál ani jednou!!! Nechápu, jak někdo na to může jít do kina??? Já bych tam asi všechny povraždil. Ve filmu není nic nového! Mr. Bean se opakuje a opakuje.... Tento film nedoporučuji - pokud se chcete zasmát, pusťte si raději Cameron Diaz ve filmu "THE HOLIDAY""! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Scény z červeného koberca sa natáčali na skutočnom filmovom festivale v Cannes 2006. Willem Dafoe neskôr potvrdil, že skutočná premiéra na červenom koberci bola pre film Juventude em Marcha (2006). (Arsenal83)

Reklama

Reklama