Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (609)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zasmial som sa celkovo 3krát, čo je množstvo, ako pri priemernej americkej komédii. Pri seriáli je to zhruba 10krát za tých cca 20 minút. Takže sklamanie. Snáď sa pochlapí aspoň Willem Dafoe a po vzore Rodrigueza a jeho rozhodnutia natočiť Mačetu nám za pár rokov predstaví svoj umelecký art film. Určite by to bolo zábavnejšie ako tento kalkul. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím, mám takový pocit, že se tady někdo z nějakých záhadných důvodů obává přiznat barvu a dát Beanovi vyšší ohodnocení. Vždyť co já vím, tak to je jeden z velmi dobrých komiků, který přesně ví jak pobavit a zahřát ty naše bolavé a kolikrát smutné duše. Ne ne, já ho mám ráda i s jeho mimikou devítiletého kluka, bez které si ho už ani nedovedu představit. Nikdy se mně nestalo, že bych se s ním nudila a tenhle snímek patří mezi ty, kde na mě dýchla ta fajn prázdninová pohoda se vším všudy. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robin Driscoll, Simon McBurney, Hamish McColl .. Dle prvních ohlasů jsem dostal obavu, že tentokrát půjde o „Největší filmovou katastrofu“ bez špetky nadsázky. Jistota se však nedostavila. Rowan Atkinson prostě udělal epitaf své zásadní postavě a je velká škoda, že u toho nebyl i scénárista a duchovní otec Richard Curtis. Protože z něj daný scénář nedělá toho obvyklého dobráckého prosťáčka, ale idiota s odpovídající mimikou. Únosnou mez úplně shodí scéna, kdy mu u autobusu uletí lístek a dosedne na slepici a on se za ním vydá bez jakéhokoliv přihlédnutí k dané situaci, prostě jen proto, aby se postava dostala na jiné místo, kde už byla nachystána další humorná scéna a děj tak mohl pokračovat. Tento moment mi vadil asi nejvíce. Jinak jsem se i průměrně bavil a celé finální Cannes je vymyšlené velmi dobře. Kdyby nebyla polovina vtipů pouhou recyklací a nedošlo na výše zmíněnou scénáristickou debilitku, nechal bych ty tři hvězdy, s nostalgickou slzou v oku, bez poskvrny. 50%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dávno před filmem mě neskutečně pobavilo jak někteří odborníci a kritici v naprosté shodě dali filmu dvě hvězdičky a záporné recenze navrch. Ovšem je všeobecné známo, že práci filmového kritika si čte jen jiný filmový kritik a nebo člověk, který má průjem a musí být dlouho na záchodě. Filmoví kritici a odborníci jsou jistě i odborníci a experti na postavu a humor Mr.Beana. Ovšem přes jejich neuvěřitelnou odbornost jim možná utekl jeden prostý fakt. Postava Mr. Beana musí především umět rozesmát dětskou tvář a nebo tvář člověka z duší dítěte. Jak to udělá už je jedno. Film je velmi příjemná, milá a zábavná jizda napříč Francií. Proč to nepřiznat, jsem člověk z duší dítěte a takovéto prázdniny v době podávání daňového přiznání jsem si rád s panem Beanem užil. Návštěvnost filmu svědčí o tom, že hodně lidí považuje usměv za lepší hodnotu než práci filmového odborníka. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Rozhodně jsem čekala víc. Není to však vůbec špatné - bývalo by to bylo lepší, kdyby se film sestříhal tak na 60 minut... Beanův pitvořící se obličej totiž po nějaké té půlhodince poněkud začne nudit. Co se ale filmu upřít nedá je fakt, že některé pasáže skutečně umí rozesmát. Otázkou zůstává, zda by se na tento film dalo dívat bez Dafoea, Rocheforta, Rodena, krásné Emmy de Caunes a roztomilého ruského hošíka. Já si myslím, že ne... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Když Bean (Rowan Atkinson) jede na kole, hraje „Crash“ od Matta Willise. Při cestě do Cannes zazní znělka ze seriálu Hawaii Five-O (od r. 1968). Při závěrečné scéně na pláži hraje „La Mer“ od Charlese Treneta. (SONY_)
  • Film obsahuje krátkou potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama