Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 1
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

forsberg 

všechny recenze uživatele

Ve srování s komiksovou předlohou ultrablbé, ale dvě * přeci jen dám. Jednu za Zinedina Zidana, který si svou roličkou vydobyl svůj profil na imdb i tady na csfd ( obskurní podmnožina tvůrců zahrnující třeba Reynolds Koranteng-pohlaví muž, prioritně herec nebo Keiko-pohlaví žena, prioritně herec). A druhou za Alaina Delona v roli Caesara a jeho geniální hlášku:" Ave já". ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Opět bída, spíš se film měl jmenovat Brutus a Olympijské hry, jelikož další herecké figurky jsou zde většinou do počtu. Asterix a Obelix nejsou takřka vůbec využité postavičky a navíc Asterix v podání nesympatického Clovise Cornillaca byl jeden z mnoha velkých omylů. Film je z hlediska humoru dosti selhal, jelikož pár vtipných momentů je okamžitě pohřbeno mnoha špatnými gagy a je to jedna velká škoda. Gérard Depardieu bohužel jedna velká nevýrazná postavička, která ve filmu byla dosti zbytečná. Charismatický Cesar Alain Delon svými hláškami film nadzdvihnul, ale největší plus ode mě dostává postavička Brutus v podání Benoîta Poelvoordea, která bohužel špatným scénářem a místy špatně načasovanými gagy nemohla utáhnout celý film. Je zde i princezna Vanessa Hessler, na kterou se dobře dívalo, avšak nejvíce film vyzdvihnul o jednu hvězdičku Zinédine Zidane, který se objevil jen na malý okamžik a byl přímo fantastický a nezapomenutelný, velice mě svou vizáží a herectvím pobavil, asi nejlepší okamžik ve filmu společně s Michaelem Schumachrem... Mé hodnocení 2 hvězdičky... ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Tak bůhvíjak zázračná komedie to není, ale je to příjemná změna oproti novodobým týnejdžerským:-) ptákovinám. Musím říct, že ani o půl jedné v noci mě tento Asterix neuspal a to je co říct:-) Ano, jako celek je to spíše slabší průměr, ale pro děti dobry. Pojmenování lidí a M. Schumacher byli brutální....nebo Brutus? 40% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Francouzi protáhli Asterixe, svůj národní poklad, žumpou. S původním komiksem má tato břečka společnou leda zápletku a některé postavy. Některé gagy jsou sice docela vtipné, ale Delonovo "Ave Já" není směšné ani napoprvé. Jednička dobrá, dvojka horší, ale zato vtipnější. Trojka je trapná a smutná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Asterix a Olympijské hry nie je úplne zlý film. Je vcelku zábavný, má dobrý vizuál (kamerové nálety a celkové spracovanie ukazuje, že ten obrovský rozpočet bol použitý viac menej umne) a pre nenáročného diváka je to ideálny film na pohodové strávenie dvoch hodín. Dôkazom toho je aj vysoká návštevnosť. Film ale svojím hrozným scenárom, ktorý by sa bez problémov dal skresať z takmer dvoch hodín na slabú hodinu a pol, výrazne znižuje kvality filmu pre diváka, ktorému nestačí zopár gagov a jedna výborná scéna. Bohužiaľ tento príbeh Galov je oproti pôvodnému komiksu, animovaným filmom a aj oproti prvému hranému filmu veľmi slabý a najmä nudný. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • V první chvíli, kdy se objevuje Alain Delon coby César a kamera snímá celou jeho postavu, hraje hudba Ennia Morriconeho z kultovního francouzského filmu Sicilský klan (1969), v němž Delon ztvárnil hlavní postavu. (Zdroj: ČSFD)
  • Než rozhodčí odmávne závod vozatajů, dá vlajky nad hlavu. Ihned v následujícím střihu je má dole. (johnnymay)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama