Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Macejko 

všechny recenze uživatele

Skvelá komédia s výborným obsadením, výpravou a hudbou, ktorá je ale oveľa drsnejšia, než by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Skúste tie hady, pavúky, aligátory a hlavne Žolíka pustiť deťom dnes, a garantovane budú mať nočné mory. Moja generácia však bola za mladi ešte z tuhého cesta a za to buď vďaka. Prvýkrát som to videl už veľmi, veľmi dávno a nezostarlo to ani o deň. "Ťuťuťu muťuťu a-ja-jááááj!" ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Zidi se nejspíš snažil dokázat, že i v Evropě umíme udělat triky, ale tohle je dost laciná a pitomá konkurence Hollywoodu. Spojením německých peněz, chytrého scénáristy, jakéhokoliv šikovného evropského režiséra stylu Luca Bessona a trikařů z Nového Zelándu by mohl vzniknout krásný velkofilm. Pokud ale musí evropský vysokorozpočtový film vypadat takhle, tak to se radši vrátíme na stromy, ne? Ti Francouzi jsou ale blázni... ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně pohřbené dobré jméno keltské vesnice vzdorující Římanům. Tak nějak si nedovedu představit, jestli to šlo natočit líp, ale v tom případě zbývá otázka, jestli to vůbec bylo potřeba točit? Svérázný styl kreslených Asterixů je pryč a zbyl pouze film, který do historie rozhodně díru neudělá. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Európsky, koprodukčný kinofilm v ktorom ožívajú slávne, komixové postavičky "Asterix a Obelix". Spoločne so svojimi priateľmi žijú v malej, opevnenej osade akých sú po celej Gálii stovky. Lenže vďaka zázračnému nápoju, druida Panoramixa, sú neporaziteľní. Magický lektvar, čo im varí, im dodáva nadľudskú silu a výbušnú energiu. Ani celá légia Rimanov, na čele so samotným Júliusom Cézarom, nemá šancu ich poraziť. Prevedenie kultovej, animovanej predlohy do podoby hraného filmu sa v tomto prípade celkom podarilo. Christian Clavier a Gérard Depardieu sú v titulných úlohách skvelí. *** ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Koukatelná záležitost. Je to příjemné, nenudí to a má to zajímavou zápletku. Komixů s Asterixem a Obelixem jsem přečet asi 3 a to jenom proto, že jsem je kdysi dávno vyhrál na nějaké bezvýznamné školní soutěži. Ušly. Dalo se to číst. A zhruba na stejné úrovni je i tenhle film, který neskutečně snižuje zbytečná dětinskost a hloupé dialogy. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)
  • Vůbec první převedení dobrodružství Asterixe a Obelixe na filmová plátna s živými herci (Gérard Depardieu a Christian Clavier). Už v roce 1960 chtěl však svou adaptaci natočit Claude Lelouch s neprofesionálními herci, což se mu nakonec nepodařilo. O něco později přišel se stejným nápadem Louis de Funès, který si chtěl dokonce zahrát roli Asterixe, avšak realizace projektu se mu také nepodařila. Navíc údajně chtěl hrát Asterixe bez kníru. (henrycruel)

Reklama

Reklama