Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

Kicune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hellsing je tajná britská organizace bojující se tvory noci a chránicí její veličenstvo Královnu a Velkou Británii. Šéfuje jí nekompromisní Integra Hellsing a jejím loajálním podaným je upír Alucard. Krom něho na straně organizace bojuji komorník Walter a novicka mezi upíry (Alucardem přeměněna) Seras Victoria. Hellsing zrovna čelí zvýšené aktivitě útoků upírů a snaží se zjistit, kdo za vším stojí. Odhalení je poměrně překvapivé, záhy následuje počátek konce a úplné destrukce. Hellsing je dnes již klasika žánru, vychází z mangy a částečně z původního seriálu. Řekla bych, že se jedná o jedno z nejvíc povedených upírských dark fantasy děl. Odkazuje na středověké boje mezi bohaznaly a nevěřícími, upírské legendy včetně kultu hrabě Drakuly a mystiku kolem fašistické SS. Příběh se postupně odvíjí a nabaluje, možná někde je až zbytečně přehnaný, ovšem když přijmete fakt, že fantazii se míry nekladou, necháte se unášet a užijete si ho. Postavy jsou téměř striktně rozděleny na zlé a hodné, ovšem ani tato škatule jím nebrání se vyvíjet většinou ve velice pozitivním smyslu. Akce, násilí, krev a jatka jsou všudypřítomné, přesto znázorněné nikoliv nechutně. A Alucard je opravdový frajer, kterého ani nevím kdo by mohl sesadit z pomyslného žebříčku největších frajerů anime světa. Navíc skvělá hudba, která krásně dokresluje akci a občasné emoce. Hellsing je špice žánru, zde není co dodávat. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Mariusem, pač jakkoliv je nová animace skvělejší oproti původní sérii a samotné zpracování je bližší původní papírové předloze, tak samotná atmosféra Hellsinga je absolutně o ničem a na seriál ztrácí obrovský kus prvním dílem. Nyní OVA II trošku ukázal lepší kvalitu, ale jak to bude dál, se teprve uvidí... ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak shrnout tuhle ničím nezajímavou břečku, co nesahá seriálu ani po kotníky, a přesto se v ní neanimefan v bolestech utopí? Všechno už mám v komentářích k jednotlivým epizodám, takže snad jen: Muset na každý díl čekat půl roku, nehrozil by ani tak infarkt z nedočkavosti, jako spíš totální zapomnění, že něco takového kdy existovalo. Plný souhlas s Mariem. (PS: Aniž bych to nějak plánoval, teď koukám, že je tohle můj 666. komentář. Ikonické, že?) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Senzační hororové anime. Mnohem propracovanější než původní Hellsing, ze kterého si bere část příběhu. Hodně se tu hraje na detail, proto trvalo pár let, než byl seriál dokončen. Příběh je mnohem rozvinutější a nebojí se ani vtipných vsuvek, které danou situaci trochu odlehčí. Před devíti lety jsem shlédnul prvních šest dílů a pak nějak jsem čekal na další díly a tak trochu jsem na Hellsing pozapomněl a až nyní v roce 2018 jsem to konečně viděl celé od začátku až do konce a je to teda jízda. :D Alucard je opravdu borec a setkat se s ním bych teda rozhodně nechtěl, jedině že bych si od něj vyžádal podpis. Nemůžu dát nic jiného než pět hvězdiček. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vymazlená grafická stránka prostě nemůže vykompenzovat absenci čehosi hlubšího (co bylo obsaženo v seriálu například v osobě "nevinné divačky-reportérky") a už vůbec ne ještě stupidnější Victorii:P Poněkud rozšířené a tedy i smysl více dávající okolnosti kolem "ústřední dějové linie" jsou sice fajn, ale opět - jde to na úkor toho, co by se podle mě mělo skrývat za těmi pohyblivými obrázky, aby se daly označit za kvalitnější než třeba WITCH:) To jsem samozřejmě přehnal, ale z mého pohledu tenhle tah Hellsing prostě degradoval. Takže pro OVA series ode mě jen 60%. No dobře, tak 70%, ale jenom za Lady Integru;) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • Walterovi sa ako jedinému podarilo zničiť Baskervilla. Predtým sa tam objavili aj dávno mŕtve postavy, ktoré vďaka nemu bojovali na Alucardovej strane. (Eerie)
  • Kapitán Millénia nemá meno, je spomínaný iba ako Kapitán, jednak v sériach, tak aj mange. Hans Günsche ho volajú fanúšikovia podľa jedného z Hiranových originálnych diel Desert Schutzstaffel, kde sa nachádza postava Hans, ktorý je veľmi podobný Kapitánovi. (Eerie)
  • Deus ex Machina je názov Majorovej vzducholode, čo v preklade znamená "boh zo stroja". Je to možný odkaz na fakt, že Major je v skutočnosti robot. Týmto a mnohým ďalším sa inšpiroval rakúsky hudobník Thomas Rainer zo skupiny Nachtmahr, ktorý jeho citácie, názvy a mnohé ďalšie odkazy použil vo svojich piesňach ako Tanzdiktator, ktorá bola odkazom z väčšej miery na Rip Van Winkle, Deus ex Machina či Tanz, Major! (Eerie)

Reklama

Reklama