Reklama

Reklama

Králové ro(c)ku

  • USA Tenacious D: The Pick of Destiny (více)
Trailer

Obsahy(1)

Staňte se svědky zrození Králů ro(c)ku, nejúžasnější – a nejpraštěnější – rockové skupiny "ve filmu, jehož osudem je stát se nejslavnějším hudebním počinem od This is Spinal Tap ” (Pete Hammond, Maxim). Uvidíte spoustu filmových i rockových hvězd a určitě budete na konci prosit o přídavek. Onoho osudného dne se ve Venice Beach setkali JB (Jack Black) a KG (Kyle Gass) a uvědomili si, že spojením svých geniálních talentů se zapíší do historie. Když se okamžitý úspěch záhadně nedostaví, rozhodnou se ukrást legendární "Trsátko osudu”, které udělá rockovou legendu i z toho nejhoršího brnkala. Jejich výprava, střety se zákonem, ženami i sněžným mužem "vás rozesmějí tak, až vás bude všechno bolet" (Guy Farris, KXTV-TV, ABC). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (597)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se na filmu hledět hlavně na pozitivní stránku, což ostatně dělám skoro vždy, ale tohle až moc zavánělo průměrem. Samozřejmě, spousta fórků byla dobrá, ale děj byl hrozně jednoduchej, vážně jsem čekal něco složitějšího. Takže milovníkům Rocku doporučuji, lidem, kteří nevědí kdo je třeba Ronnie James Dio důrazně doporučuji, aby se tomuto filmu vyhlnuli. Škoda převeliká, že se film zaměřuje jen na rock (a hard rock) a ne třeba už heavy metal, ke kterému by příběh o satanovi seděl víc. Filmem se mihne několik názvů kapel, ale ve skutečnosti se pořád opakují ty samé: The Who, Black Sabbath, Dio, Led Zeppelin a AC/DC. Slabší 4****. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Jack Black, hudba, některé nápady -divnej scénář a příběh/// Tak ze začátku to mělo hodně slušněj rozjezd. Především výborná hudba a dobrý humor. Později už člověk začal tápat jestli se to bere vážně a chce to být "životopisným filmem" a nebo to má být jenom velkej úlet. Kdyby zůstalo u toho prvního, tak to mohlo být i hodně zdařilé hudební dílko. Vzhledem k tomu, že se to ale vůbec nebere vážně je to prostě jen děsněj úlet, kterej nakonec nemusí sednou každému. Zvědavej jsem na to byl dost, proto je škoda že ke konci mi to už moc zábavné nepřišlo a ani během filmu jsem si bránici neuřechtal. Každopádně pro milovníky rocku asi o hvězdičku lepší film./// Celkem 65%/// ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak hned předem chci všechny varovat. I když to podle názvu vypadá, že jde o pokračování Školy ro(c)ku, není tomu tak. To jen tak pro pořádek… Prvních zhruba 10 minut je geniálních, pak se to trochu "přibrzdí", poté přijde parodie na Mechanický pomeranč a pak se rozjedou vynikající camea (Stiller, Robbins) a následuje finále v podobě rockové bitvy se samotným ďáblem! To vše je okořeněno chytlavými písněmi, ve kterých se vždy najde místo pro nějaké to "fuck". A za ně, za skvělého Jacka Blacka a neméně skvělé Kylea, za proslov "ďábel je v každém z nás" a hlavně za hoďku a půl naprosté pohody, dávám maximum. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Rocková popkultura mě nikdy nebrala a doteď nerozeznám Kiss od Aerosmith (teda ty nejspíš jo, ale jinak je to bída), a proto se nikdo nemůže divit, že tenhle šálek kávy mi nijak zvlášť nechutnal. K tomu ještě plno nechutného a hrubozrného humoru. Tohle u mě nedělá dobrou komedii. Pánové sice nakopali Satanovi zadek, ale já se z nich na zadek rozhodně neposadil. To jsem jediný kdo Jacka Blacka považuje za neschopného komika? Asi jo. Zábavu jdu hledat raději jinam. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Bavil mě nápad s trsátkem osudu a ďáblem samotným, bavily mě textově svérázné songy doplňující děj, bavili mě známé tváře v malých a o to vtipnějších roličkách a vlastně mě bavil celý tenhle film. Jediné, co mě nebavilo, byl český dabing, kdy to zase distributor totálně zvoral a nepřeložil titulkama písně, které tvoří velkou část děje a mají stejný význam jako přeložené mluvené slovo, takže pokud neumí divák anglicky, bude mít z filmu poloviční zážitek, což není můj případ, ale méně jazykově nadaným dabing prostě nedoporučuju. Jinak nemám výtky, povedená komedie. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Soundtrack filmu vyšel na albu pod názvem ''Pick Of Destiny'' od Tenacious D, které vyšlo týden před uvedením filmu. Ve snímku také vystupují v různých rolích i slavní hudebníci, kteří se na albu podíleli, a to ve scénách, kde hraje právě hudba, kterou nahráli. (GreatestFan)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Makky)
  • Název části expozice v muzeu - Guitarway to Heaven - je odkazem na píseň Led Zeppelin "Stairway to Heaven". (zigot7)

Související novinky

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Reklama

Reklama