Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Chamyl 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho všeho a málo hokeje. Seriál z hokejového prostředí je tak pouhou kulisou ke krachujícím bankám, zhýralým podnikatelům, fetující mládeži a samozřejmě sprejerům. Šablonovité zápletky a vztahy a mezi nimi správňáci Dejdar s Formanem, se kterými vždycky každý nakonec vyjebe. Scény z kabiny musel psát člověk, který nikdy v žádné opravdové nebyl a nebo tam byl jenom při zápase Jágr týmu a skočil Jardovi na všechny ty jeho vtípky. Takže hodně zabitý seriál, který měl svým námětem na to, aby zamířil mezi českou elitu, ale skončil v bídě polistopadové produkce. Škoda - Bočan s Dejdarem ve ZDIVOČELÉ ZEMI ukázali, že mají na víc. ()

amyth 

všechny recenze uživatele

Pro čechy jistě zajímavá látka a tedy potenciál který sliboval mnohé. Bočan nicméně potvrdil svou housenkovou dráhu co se tvorby týče. Hlavně co se týče dialogů a střihu je to příšerné. Ve chvíli kdy by měl moment gradovat třeba sportovním utkáním je to totálně nezvládnuté. Totální zklamání, scénáristu bych nechal zastřelit ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je tady ten seriál trochu nefér kritizovanej a to říkám já tedy člověk který jakož to příznivec naší starý dobrý socialistický seriálový tvorby ty všechny dnešní škváry nemilosrdně posílá do pekel, ale tohle se mi celkem líbilo a to zrovna Dejdara kdoví jak moc nemusím, ale přišlo mi to celkem ze života. Ano hlavní hrdina dělá někdy nelogická rozhodnutí, ale byl zvyklej dosud jenom hrát hokej a o nic se nestarat, takže na zbytek života se moc nepřipravil. Dílů je tak akorát a i přes pár chybek můžu mluvit o spokojenosti.75% ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Niekomu sa tento seriál páči a niekomu nie, no môj názor je taký, že je to jeden z najpodarenejších porevolučných seriálov. Páči sa mi najmä kvôli tomu, že sa odlišuje od súdobej seriálovej tvorby tým, v akom prostredí sa odohráva. Dnes sa totiž scenáristi zmôžu iba na seriál z pracovného prostredia lekárov a podnikateľov. Neviem aký to má zmysel, a dokedy ich to bude ešte baviť. Zaujímavý scenár tu napísal Ivan Hejna, no k "Dlouhej míli" nejaká tá míľa ešte chýbala. ()

andriy 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí úvodních 3 dílů dávám za 3 *.Seriál mě zatím baví,ale tohle že je drama?Opravdu ne.Spíše komedie.O každém takovém seriálu se pořád říká,že je "ze života".Zatím jsem na takový nenarazil.Ani Poslední sezóna jím není.Co se týče zpracování hokejových scén,musím souhlasit s ostatními názory.Komentář je trapný a samotné zápasy nudně udělané.Na tomhle měli tvůrci seriálu zapracovat daleko víc. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)
  • Natáčení trvalo 125 dnů, celkem bylo natočeno 160 hodin materiálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama