Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 2

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 803)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Zpracování Prince dvojí krve, který patří k těm nudnějším dílům knih, se Yatesovi zase povedlo. Milostné trable téměř všech hrdinů mě dost bavily a jediné co mě trochu mrzelo, byla velmi zkrácená verze dobývání jednoho viteálu. Velkým kladem pro mě osobně bylo, že jsem úplně zapomněla, kdo byl tím princem, takže jsem byla navrch ještě překvapená. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Mám obrovskou radost z toho, jak většina dětských herců profesně "vyrostla". Radcliffe je už od pátého dílo opravdovým hrdinou. Felton jako Malfoy dokazuje, že o charizmatickém záporákovi nerozhoduje věk. A z Ruperta Grinta se stal bezmála tahoun celé šestky. Jen ta Emma Watson je dřevo k pohledání. K čemu to všechno, když dotyční herci vlastně ani nemají co hrát. Tvůrci příběh zamkli do tajemné komnaty a někde ztratili klíč. A v závěru, kdy film získává opravdový drajv a šťávu, mě tak čekal jenom dlouhý a zklamaný povzdech: "A takový opravdu nemohl být celý film?". ()

Reklama

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jak signalizovaly přechozí komentáře, je film opravdu trochu slabší, než některé přecházející filmy, ale nakonec jsem vcelku spokojen. Přes svou délku nenudí, takže nemohu hodnotit zase tak nízko. Postavy nám vyrostly, chodí do hospody na pivo a jak vidno nemálo je svrbí přirození. Bohužel Hermionu v akci zatím bohužel neuvidíme. Pokud mohu kritizovat, tak mi vadí celá koncepce filmu, kdy valnou většinu jde právě o tyto puberťáky, aniž by se děj nějak zásadně posouval směrem kupředu, zatímco dva nějvětší záporáci - Draco Malfoy a Severus Snape nedostávají tolik prostoru. Ale na vyvrcholení celé ságy se samozřejmě těším. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí (relativně krátce - cca 2 měsíce - po několikátém přečtení knihy), tentokrát s titulkami, takže konečně mě nerušil ten příšerný český dabing, musím říct, že největší a téměř jedinou slabinou filmu je bezesporu scénář. Z Rona dělá naprostého blbce a kromě Harryho a Křiklana vlastně žádná postava nedostává moc prostoru a o nějakém vývoji nebo snad charakteru se tu nedá vůbec mluvit. Každý se tam jen mihne, aby se ukázal, spousta věcí se jen nakousne a hned je střih někam úplně jinam, všechno je takové nedotažené, místy i dost samoúčelné (zničení Milennium Bridge apod.). Přitom oproti knize přibylo pár naprosto zbytečných scén na efekt (místo nesmyslné honičky v polích a zničení Doupěte by možná nebylo od věci natočit závěrečnou bitku v Bradavicích, která zde ve filmu prakticky chybí). Přesto si tenhle díl dokázal udržet některá pozitiva, která David Yates přinesl už do minulého - hutnou a značně temnou atmosféru, působivou kameru a definitivní přeměnu pohádky pro děti na poctivé fantasy, které kvalitativně stále přes všechny moje výtky ke scénáři převyšuje většinu konkurenční žánrové tvorby. Takže dávám s hodně přivřenýma očima 4* a budu doufat, že se závěrečný dvojdíl povede o hodně líp. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Většinu času jsem si šestého Pottera užíval (i přes prdění chlapíka co seděl přede mnou, fakt nekecám!), tedy než jsme dospěli ke konci a já byl doslova zhnusen tím co scénárista z konce filmu (od místa kdy se Harry a B vrátí na hrad) udělal. Takhle zmrvené finále jsem snad v téhle sérii ještě neviděl. Jistě Yates z toho křeše maximum i tak to ale znamená že se postavy oproti knize chovají nelogicky a všechno působí tak nějak pomale. Finále z knihy bylo jako napjatá struna. Překvapivé, logické a možná i nejlepší co Rowlingová napsala. Kde je velká bitva, kde je osudovost? Škoda mluvit. Ze začátkem je to úplně jiná písnička. Příběh se rozjíždí výtečným tempem a nebýt trochu přehnaných milostných pletek (které tu byli stejně jen proto aby temnotu šestého dílu vyvážili) byl bych spokojen. Velkou radost jsem měl z Křiklana Jima Broadbenta, který mi opravdu sedl a naplnil má očekávání. Jinak je to klasika, snad jen Tom Felton a Rickman byli pozoruhodnější než minule. Nakonec jsou z toho zase 4 i když tentokrát dost slabé. P.S: Doma máme úplně ty samé skleničky co z nich Harry, Hermy a Ron u Tří košťat upíjí Máslový ležák. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (88)

  • Maggie Smith (McGonagallová) dokončila natáčení filmu, zatímco podstupovala radioterapii kvůli léčbě rakoviny prsu. (HappySmile)
  • Mučivá tekutina, kterou pije Brumbál (Michael Gambon) v jeskyni, byla ve skutečnosti mléko naředěné vodou. Následně byla počítačově upravena. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama