Reklama

Reklama

Nik z nás netuší, ako ďaleko je schopný zájsť - kým na nás niekto nezatlačí! Tak ako na Neila Randalla... Príťažlivý podnikateľ Neil Randall (Gerard Butler) sa rozhodne nemôže sťažovať na nepriazeň osudu. Má všetko, po čom mnohí iní len márne túžia: milujúcu sexy manželku Abby (Maria Bello), krásnu a zdravú dcérku Sophie (Emma Karwandy), prácu, ktorá ho baví a poriadne mu vynáša... Skrátka, taký súkromný americký sen! Teda, vlastne mal. Dodnes. Pretože dnešný deň je tou najhoršou nočnou morou, aký si Neil nedokázal predstaviť ani v tých najstrašnejších snoch! Začalo sa to vo chvíli, keď viezol Abby k jej sestre Diane (Samantha Ferris) a sám sa ponáhľal na víkend so svojím šéfom – a náhle sa ako blesk z jasného neba na zadnom sedadle ich auta objavil neznámy ozbrojený chlap a oznámil im, že ich dcérka Sophie, ktorá mala byť doma s opatrovateľkou, je jeho rukojemníčkou! Keď sa ho šokovaný Neil spýtal, čo vlastne chce, únosca, ktorý sa im predstavil menom Ryan (Pierce Brosnan), s ľadovým pokojom odpovedal: „Všetko, čo máš!" Jeho plán sa zdal byť síce šialený, ale zrozumiteľný: v najbližších dvadsiatich štyroch hodinách urobia všetko, čo bude chcieť, inak Sophie zomrie. Neil si však postupne začne až príliš bolestne uvedomovať, že jeho trýzniteľ evidentne nemá čo stratiť - a že jeho jediným cieľom, ba dalo by sa dokonca povedať zmyslom života, je zničiť Neilov doteraz taký dokonalý život! (TV Doma)

(více)

Recenze (150)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dějová kostra tohoto snímku obšlehla reality show Amazing Race - hrdinové běhají po městě a plní různé úkoly. Pravda, mají drsnější zadání než soutěžící ve zmíněné show. Zato v tomto snímku je to míň uvěřitelné a hůř zahrané. Snad jen Brosnan si svoji postavu záporáka trochu užil. ____ Tyhle vykonstruované thrillery, kde se lidi zbytečně a rafinovaně trápí, mne otravují. ____ KOUSEK DĚJE - konec je příšerný, vysvětlení je banální, ale vlastně je to happyend, protože hlavní hrdina snad ještě včas zjistí, že ho netýral jen jeden psychopat, nýbrž že přímo v rodině má dalšího. /24. 8. 12./ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej film z hutnou atmosférou. Poslední dobou hodně sjíždím filmografii Gerarda Butlera a na tohle jsem se kouknul hlavně kvůli němu. Takže nehraje tu špatně, ale nečape se na geniálního Brosnana. Takhle zlýho agenta 007 jsem ještě neviděl. Hlavně na něm stojí a padá celej tenhle film a já ho vidím na 75% ()

Reklama

m.krudenc 

všechny recenze uživatele

Perfektní film. Opravdu skvěle zahrán, skvěle promyšlen. Do poslední chvíle mě ani ve snu nenapadlo, že se manželka mstí. Opravdu noční můra všech nevěrníků. Pokud máte bokovku tak to musíte vidět - a bude vám naskakovat husí kůže. Hudba byla skvělá, a atmosféra? Ta byla úplně nejlepší. Duo Brosnan & Butler to hrají opravdu skvěle. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Brosnan si odskočil odpočínout do levné verze Fincherovy Hry. Celý tenhle film ,ale postrádal jak slušný scénář tak i daleko lepší herecký obsazení. Sympatie u mě po celý film nevymlatí ani když si doslova začnou z diváka utahovat co vše je možné. Začatek je dost fádný a rychlé představení uspešného manažera a jeho rodiny ukazuje , že tenhle film nebude na více než hodinku a pár drobných. Budme rádi za to , protože poté co nastoupí irský Bond tak to konečne aspon za něco stojí. Brosnan a jeho hajzlík je dobrý , ale je cítit a vidět , že to šlo daleko lépe (až je cítit , že to skutečne jen hraje na dvojici). Neubraním se tomu , že tohle vypadá jak jeden díl kriminálek co nám do xichtů haží naše vaše televize. Prostě pár natlaků, manažer je proste slizký , to se dá čekat. A to v tom městě mají jen jednu stanici policie? A zrovna jako náhoda do ní šli všichni? Má to trhliny jako Titanic. A vše to dodělá vše od ony horské chaty. Tam se to celé pokaká ještě více. Ne ne, tohle je jen televizní tuctovka , kdy bych si radši vybral , třeba ony kriminálky. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mě upoutalo herecké složení - v takovém dramatu bych skutečně slaďáka Butlera nečekala. Na Pierce Brosnana mám silnou alergii, takže jsem se těžce zuby nehty držela, abych to dokoukala do konce. Závěr byl tak na půl nečekaný a musím uznat, že se jim to povedlo - tedy ten důvod, proč se to všechno odehrálo. Celkově něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Pierce Brosnan skutečně na parkovišti havaroval a jeho reakce po havárii byla skutečná. (ČSFD)
  • Ve scéně v autě, kdy Tom Ryan (Pierce Brosnan) zapaluje peníze, peníze vzplanou volným plamenem. Ve skutečnosti by ovšem peníze nikdy takto volným plamenem nevzplanuly, jedná se totiž o jeden z bezpečnostních prvků papírové měny. (8Dandee)

Reklama

Reklama