Reklama

Reklama

Andalázie je kouzelnou říší, kterou již dlouhá léta ovládá zlá a krutá královna. Jedinou šancí poddaných je její nevlastní syn Edward, který je právoplatným dědicem trůnu. Královna však drží prince v ústraní, aby se nemohl nikdy zamilovat, oženit a tím získat nárok na trůn. Jednoho dne ale vyrazí Edward na lov obrů a při cestě do lesa zaslechne půvabný zpěv. Něžný hlas patří dívce Giselle, která stejně jako princ touží po polibku z lásky. Edward je dívkou zcela okouzlen a rozhodne se vzít si ji za ženu. Také Giselle věří, že byli stvořeni jeden pro druhého. Cestou na zámek padne do královniny pasti a jediným kouzlem se ocitá ve světě lidí - v New Yorku. V podivném místě plném divných lidí a věcí budí princezna ve svatebních šatech pozornost, ale nikdo jí nechce ukázat cestu k zámku. Po setkání s pohledným právníkem je Giselle nucena změnit své názory na život a lásku. Může ve skutečném světě přežít pohádková láska? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (442)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Je to slaďounké, plné kudrlinek, mluvících zvířátek a veselých písniček, kde dobro vždy zvítězí nad zlem. Ano, parodie na Disneyho od Disneyho. Je třeba film brát s nadhledem a nenadávat na klišé, která tam jsou záměrně, neboť by myslím bylo nemožné, aby něco takového tvůrci mysleli vážně. Díky tomu mi film přinesl spoustu smíchu, ale přese všechno také snivou náladu, protože stále zůstává kouzelnou pohádkou, navíc Amy Adams je zde neskutečně nádherná. Podle mě výborný nápad. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skoro-princezna je zrzka, je to nehorázně "candy" a "sweet", Menkenův mickeymousing se za léta svého působení stal velice velice velice protivným, je to předvídatelné jako průměrná epizoda Teletubbies, ale naproti všemu zlému je to kupodivu dobře natočené, triky jsou kvalitní (zvláště ta přebarvená ještěrka) a úvodní parodická sekvence je opravdu vtipná (ostatek pouze ojediněle). Nebudu se tajit s tím, že mě potěšil i ten roztomile pomalejší troll, příbuzný Bambiho a kupa odkazů na starší Disneyho majstrštyky, které opravdu nemám rád. A když už se tu vyskytla korelace mezi čarodějnými comebacky roku 2007, dovoluji si poznamenat, že pod make-upem se prohýbající Susan dostala od Kočičí ženy pořádnou podpásovku. Ať žije kýč! ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Úžasně romantický film. Pohádky nepatří k mým oblíbeným žánrů filmů, protože všichni skončí šťastně až do smrti a se skutečným životem to opravdu má pramálo společného. Tady mi to však vůbec nevadilo a dokonce mě to až okouzlilo. Amy Adams byla v roli zasněné princezny s krásnými šaty naprosto dokonalá, James Marsden opět předvedl jak neumí hrát, Susan Sarandon jako zlá čarodějnice byla výborná a k tomu úžasný chipmunk. A asi největší překvapení mě čekalo, když z kanálu vylezl Nathaniel. Když jsem viděla jeho kreslenou podobu první co mě napadlo bylo, že vypadá jako Timothy Spall, o to větší jsem měla šok, když z kanálu opravdu vylezl on (vím, že postavy byli nakreslené podle herců, ale ani u jednoho mi nepřišla ta podoba tak jasná). Abych to zkrátila, tenhle film bych opravdu doporučila, okouzlil mě natolik, že mu dám plné hodnocení. 5* ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Dost lidí tenhle disneyovský vtip zjevně nepochopilo, ale já se velice dobře bavil, protože Kouzelná romance má hravosti, lehkosti a humoru na rozdávání. Drak na konec byl zbytečný, ale jinak není prakticky co vyčítat. Amy Adams mi místy silně připomínala mladou Jane Fondovou a James Marsden byl tupý fakt roztomile. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Čarovný film a to v plnom zmysle slova. Viem ho pozerať dokolieska...Nie stále lebo niektoré pesničky lezú na nervy ale inak je to naozaj pekný film.........Je plný čarov. Kreslená časť sa mi tiež páčila....Konečne film v ktorom podotkli pravdu, že princezná sa nezamiluje do princa za jeden deň. James Mardsen spieva strašne a v origináli bol strašný zvuk keď kričal na ňu:,, Giselle" strach a hrôza....70% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu se objeví nejedna souvislost s ostatními pohádkami. Např. polibek z pravé lásky a otrávené jablko odkazuje na příběh o Sněhurce, zanechaný střevíček před půlnocí pak připomíná příběh Popelka. (Aknah)
  • Při hledání proincezny zaklepe princ Edward také na dveře číslo 714, což je PSČ Orange County, domova Disneylandu. (HellFire)
  • Jediná hlavní postava, která nezpívá, je Idina Menzel – držitelka dvou nominací Tony Award a jedné ceny za účinkování v broadwayském muzikálu. (HellFire)

Související novinky

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Kouzelná romance bude pokračovat

Kouzelná romance bude pokračovat

10.10.2016

V roce 2007 šla do kin muzikálová pohádka Kouzelná romance a vůbec si nevedla špatně. Tržby se zastavily na 340 milionech dolarů, takže se ihned začalo mluvit o pokračování, dlouhé roky se s ním ale… (více)

Hugh Jackman je „Avon lady“

Hugh Jackman je „Avon lady“

20.02.2010

Ještě než v létě natočí akční sci-fi o robotické přesdržkové Real Steel, pustí se Wolverine v dubnu do komedie Avon Man pro studio 20th Century Fox. Scénář Kevina Bische (Hitch: Lék pro moderního… (více)

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama