Reklama

Reklama

Andělé a démoni

  • USA Angels & Demons (více)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2009, 133 min (Special Edition: 146 min)

Po smrti papeže Ilumináti, odvěcí nepřátelé církve, těsně před konkláve unesli čtyři papežské kandidáty. Vyhrožují, že je s hodinovými odstupy popraví v tajných iluminátských kostelech a poté vyhodí celý Vatikán do vzduchu pomocí antihmoty, kterou ukradli z urychlovače částic v CERNu. Do Vatikánu je proto povolán Robert Langdon, aby ze symbolů odhalil, kde se tajné kostely nacházejí. V tom mu pomáhá odbornice z CERNu Vittorie Vetra a mladý papežův camerlengo Patrick McKenna. Postupně odhalují polohu kostelů, kde mají kardinálové zemřít, přicházejí ale vždy pozdě. Langdonovi se podaří zachránit posledního kandidáta, který mu prozradí, kde je utajované sídlo Iluminátů. Robert s Vittorií tak naleznou tajnou chodbu, která je dovede do papežského paláce. Tam přistihnou místního komisaře skloněného nad camerlengem Patrickem, na jehož hrudi je vypálený pátý znak. Komisař je zastřelen ochrankou a do výbuchu antihmoty zbývají jen minuty... (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 531)

Arx 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Šifra Mistra Leonarda. Zajímavější, akčnější, se skvělým scénářem a několika nezapomenutelnými scénami. Jako mínus bych viděl v příliš nataženém konci, kdy nám tvůrci servírují další zvrat, který je ale dle mého názoru trochu zbytečný a akorát ve výsledku snižuje celkový dojem z filmu. Tento film bych hodnotil 4 hvězdičkami, když ale vidím to podhodnocené hodnocení přikláním se k 5. 90% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako aj DA VINCIHO KOD (2006) ma ani toto pokracovanie nejako vynimocne nenadchlo, cim by som ale nechcel povedat, ze sa neoplati film vidiet. Zaradil by som ho na lahky nadpriemer vdaka skvelej rezii Rona Howarda a predovsetkym hudbe Hansa Zimmera, ktora hnala cely film dopredu. Najzaujimavejsia bola druha polovica filmu a hlavne zaver, aky som necakal. Tazko povedat, ci si o 3 mesiace na tento film spomeniem, pretoze najlepsie sa hodnoti film po dlhsej dobe, ked mi je jasne, ako sa mi ten ktory film ulezal v hlave. Vobec ma neprekvapuju uplne rozne hodnotenia na film. 20.05.2009 _______ Takze o 2 roky neskor som si Anjelov a demonov zopakoval, vsetko mi bolo nielen omnoho jasnejsie, ale bavilo ma to o nieco viac. Mozno to bolo tym velkym ocakavanim pri premiere filmu, predsa len Ron Howard vzdy patril medzi zrucnych reziserov, ktory dokaze natocit kvalitne a napinave filmy a Zimmerova hudba to len pritvrdila. _________ Tom Hanks - (Robert Langdon) +++ Ewan McGregor - (Patrick McKenna) +++ Ayelet Zurer - (Vittoria Vetra) +++ Stellan Skarsgard - (Richter) +++ Armin Mueller-Stahl - (Kardinál Strauss) +++ Pierfrancesco Favino - (Inšpektor Olivetti) +++ Produkcia: Dan Brown, Brian Grazer, Ron Howard +++ (Videl v kine 19.05.2009) +++ ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Takže co tu máme. Další adaptaci knihy podle Dana Browna. Opět připomínám, že knihu jsem nečetl, takže hodnotím zcela nezávisle. A hodnotím velmi kladně. Nejprve čtyřmi hvězdičkami, ovšem po brainstormingu a konzultaci s kámoškou jsem tomu přidal i tu hvězdičkou pátou. Toto zpracování mi prostě skvěle sedí a Tom Hanks, to je prostě pan Herec...90% ()

imf 

všechny recenze uživatele

Šifra krát dvě plus lepší herci mínus hloupý příčesek mínus atraktivní lokace plus atraktivní děvče mínus Ian McKellen mínus humor mínus bičování devítiocasou kočkou plus střízlivější Howard a sympatičtější Hanks mínus přirození na sochách plus spousta vatikánské byrokracie plus CERN mínus logika... vychází mi z toho pořád plus mínus Šifra, stejně zdlouhavá a zdánlivě nekonečná jako tenhle komentář. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Jakékoliv kontroverze (a tudíž zajímavosti) zbavený pokus o žánrový film (ve kterém jsou cca. dvě relativně zdařilé žánrové scény zabity patosem či neschopností filmu vzbudit napětí a zájem o postavy), který se marně snaží vyprávět o tom, že vymyšlení hodní Ilumináti usnadní Konkláve volbu nového papeže (protože ze 4 kandidátů odstraní většinu) a dopomůžou blábologovi Robertu Langdonovi dopsat druhou část jeho knihy, za kterou si vyslouží uznání na Harvardu a vydělá si velké peníze. Kolem ŠIFRY MISTRA LEONARDA byla alespoň diskuze (protože to byl otravný mid-cult) a divák se její blbosti musel smát, ale její pokračování tak okázale vrší jednu absurditu za druhou, je schématické a s tunou klišé, že se u něj nedá bavit, když je naprosto bez života a nenabízí ani jednu stylisticky opojnou scénu a z hlediska vyprávění a žánru fatálně selhává. 3/10 (za hudbu) ()

Galerie (74)

Zajímavosti (41)

  • Postava Silvana Bentivoglia, ztvárněná Carmenem Argenzianem, byla pozměnena oproti knižní předloze, kde se jedná o Leonarda Vetru, adoptivního otce Vittorie Vetrové (Ayelet Zurer). (Sony1994)
  • Automobil, který využívá Robert Langdon (Tom Hanks) k transportu po Římě, je Lancia Delta třetí generace, která se vyrábí od roku 2008. (rainman93)

Související novinky

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

Symbol je ztracený, ale našel režiséra

22.10.2011

Ron Howard, který natočil Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony, se na třetí langdonovku vykašlal kvůli adaptaci westernové fantasy Stephena Kinga „Temná věž“. Tu mu ale studio Universal nakonec… (více)

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

James T. Kirk nebo Ethan Hunt?

12.06.2009

Zdá se, že čtvrtá mise je docela „possible“. Dokonce za účasti Cruise a Abramse. Mission: Impossible 3 se jim povedla a přestože nesplnila komerční očekávání, těch 400 milionů dolarů na celosvětových… (více)

Reklama

Reklama