Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 3

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (369)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vedle nového Punishera vypadá jeho starší bratříček z roku 2004, kdy hrál hlavní roli Thomas Jane, jako rodinný film. Punisher: War Zone je pro tuto akční nekompromisní krvárnu nejtrefnější možný název. Padouši jsou geniálně šílení (člověku netrvá dlouho a musí si bratry Jamese a Billyho zamilovat). Ústřední hrdina prakticky raději nemluví a ustřeluje protivníkům hlavy a jiné části těla. Trošku nadhodnocuju, ale prostě jsem se skvěle bavil, film mi hezky utekl a myslím že se jedná o nejlepšího možného Punishera. 70% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když na Punishera zhruba v první/druhé minutě vytáhne mafiánská maminka kvér a on jí bez mrknutí oka zakroutí krkem, tak mi bylo jasné, že jsem trefil na film určený přímo pro mě. A zbytek snímku mě v tomto jen utvrdil. Punisher: War Zone je nekompromisní béčko, kde se na krvi, ustřelených končetinách, srdcích vytržených z těla rozhodně nešetří. V porovnání s předešlým zpracováním s Janem a Travoltou, které se mi mimochodem také líbilo, nemá nový Punisher tolik nadhledu, i když i sem prosákly okamžiky, kdy jsem se opravdu pobavil (likvidace parkour gangu či verbování menšin s americkou vlajkou na pozadí). Tenhle Punisher je zkrátka jiný, né horší, ne lepší, prostě jiný. Ray Stevenson se do role typově hodí. To si myslím, že k popsání hereckého výkonu bohatě stačí, protože jeho part by odehrála úplně stejně i mramorová socha, ale pro potřeby filmu je to naprosto ideální. Jestli vám nevadí trocha té brutality a máte rádi béčkové přímočaré filmy se scénářem tupým a průhlednějším než sliby Jiřího Paroubka, tak budete odměněni v podobě bonusů, kterými je příjemný komixový kabátek (ano občas napodobující Dark Knighta no a co?), slušná hudba a výborná partička záporáků. Jen je škoda, že akce je darebně sestříhaná. I když je pravda, že v první polovině mi střih akčních scén přišel o dost horší než v závěru, takže buď se to zlepší a nebo jsem si na to zvykl a také je škoda, že v určitých pasážích se režisérka snaží Frankovi vtisknout lidskou tvář, ale dělá to prakticky jen obrazem a docela nedůsledně (V téhle podobě by bývalo asi bylo lepší se na to vykašlat). ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Ultimátne béčko. Vôňa z parfumu, ktorý má názov 'akcia osemdesiatych rokoch' je taká výrazná, že som mal po dlhej dobe pocit skutočnej nostalgie a len som čakal, kedy sa k Punisherovi pridá aj Sly, či kedy spoza rohu vybehne Arnie. Čo sa týka náhrady nášho pomstiteľa, Ray Stevenson bol delikátna voľba. Žiadny preumelkovaný manekýn, proste brutálny kombajn a obrnený tank, ktorý hláškuje a kosí zločincov jedného za druhým. Dvojica záporákov sa skvelo dopĺňala. R-ková prístupnosť je jednoznačne zaslúžená (unikátne brutálna akcia, bez servítky) a ja som rád, že sa tvorcovia nepodraďovali dnešnému trendu. Príbeh štandardný, takže nečakajte radšej žiadny, prejaví sa to v spokojnosti. Ale určite si zaslúži viac kritiky, než dostal odo mňa. Ale z trojice filmových spracovaní Punishera je tento jednoznačným víťazom. 80%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S prvním Punisherem to nemá nic společného, s komiksem také ne. Navíc se jedná viditelně o béčko, což oproti Punisherovi z roku 2004 nemá šanci obstát (ačkoliv to lidi taky berou jako béčko, ale já ten film mám hodně rád). Kdyby to nemělo nálepku "podle komiksu" tak bych dal klidně asi i tři hvězdičky, ovšem takto dám dvě. Neúčelné brutální scény filmu akorát uškodily, stejně tak jako působení hnusáka Dominica Westa, který sice naštěstí po chvíli změní vizáž, je i pak ale stále až příliš otravný. Paradoxně nejlepší na filmu je tak Ray Stevenson, který je alespoň drsňák, který má sice lebku na hrudi úplně náhodou, ale alespoň se snaží... 30% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už je to tretí Punisher , ktorému som dal šancu a ani tentoraz neskáčem od radosti, no priznávam, že z tých troch, je najlepší. Veľkú zásluhu na tom má banda zloduchov na čele so zjazveným mafiánom (nie, to nie je Scarface...). Punisher samotný je herecky tupý a nevýrazný, jeho akčný balet so zbraňami filmu skôr ubližuje ako pomáha a mal som pocit, že to celé potrebuje realisticejší pohľad. Mňa jednoducho tie smiešne prestrelky proti mnohonásobnej presile proste neberú aj keby boli neviem ako krvavé. Drsné to je miestami dosť, no hviezdy kvôli tomu pridávať nebudem. 60%. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Dominic West byl sice původní volbou pro roli Jigsawa, ale nakonec to vypadalo, že odmítne. Studia tedy obsadila Paddyho Considina. Nakonec si to ale West rozmyslel a roli přijal. (Petr23)
  • Herec Doug Hutchison pôvodne odmietol hrať postavu Looneyho Bin Jima, pretože sa mu nepozdával ani scenár, ani jeho postava. Režisérka Lexi Alexander mu zavolala, aby mu vysvetlila svoju víziu filmu a na konci ich rozhovoru si to Hutchison rozmyslel a rolu prijal. (Nekrofil)
  • První film společnosti Marvel, který používá logo Marvel Knights. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama