Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

suicide 

všechny recenze uživatele

Již druhý film, který byl natočen poté, co byla série SGC oficiálně ukončena. V prvním filmu bylo ještě nutno uzavřít nedořešené události ze seriálu, tudíž nemohlo jít až tolik o samostatný film. V tomto filmu ovšem již nebyla nutná žádná další vysvětlení z minula, žádné vývody, prostě jeden příběh a žádné další otevírání nových zápletek, které by bylo nutno řešit někdy v budoucnu, což je jistě ku prospěchu celému filmu. Dějově je sice tato Stargate nepříliš originální, nicméně námět byl zpracován v rámci možností velmi dobře. Jsem rád, že se vrátil ještě Jack O’Neill, i když žádnou velkou roli už nedostal. Stejně jako Hammond. Čekal jsem trochu víc od jejich návratu, rozhodně alespoň od Jacka, s jehož odchodem jsem se nikdy nesmířil a vždycky jsem si říkal, že s odchodem O’Neilla to měli celé rovnou zapíchnout a nerozjíždět další super zápletku s Ori. V porovnání s Archou pravdy je určitě Návrat výše a doufám, že si tuto tendenci filmy Stargate udrží i nadále, pokud je tedy pravda, že se budou točit další celovečerní filmy - stejně jako je tomu například u Star Treku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hneď od začiatku budete vedieť, že sa nebude jednať o ďalšiu béčkovú filmovú kravinu, akých sme videli nespočet. Každého fanúšika musí potešiť účasť všetkých známych hercov a aj mňa potešilo ich opäť vidieť. Continuum mal úplne dokonalý príbeh kde sa zlúčilo snáď všetko, čo sme poznali zo seriálu, efekty neboli zase až tak perfektné, ale určite nezaostávajú za filmami rovnakej kategórie. Je to skrátka najlepšie SG-1 za posledných pár rokov. Cestovanie časom a skrz paralelné svety boli vždy moje a dokážem si to vždy užiť. Možno ma len mrzí, že mohli film predĺžiť o štvrťhodinku a trochu sa pohrať so životom v "novom" svete, bolo by tam dosť priestoru pre ďalších pár vychytávok. Ak som počul dobre, je to posledný film tejto nadupanej ságy, myslím si že lepšie to urobiť nemohli, hodnotím plným počtom, pretože som fanúšik. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Pěkný dodatek... StarGate, jak má být... Záběry na umírající hrdiny, konečně pořádná hodina apokalypsy "našeho", ne jiného světa. Jde vidět, že na toměli čas a nemuseli to jak díly chrlit za sebou. Což je fajn... Acha pravdy někdy v dubnu nebo kdy a Continuum teďka... Kdyby takhle série mohla pokračovat, má to několik výhod. Napětí fanoušků může být myslím po právu odměněné a není to ani scénaristický škvár... Tudíž, už z nostalgie a setrvačnosti za 5... ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší sci-fi film, co jsem viděl přinejmenším v několika letech. Všechno má smysl, děj má atmosféru, příběh odpovídající spád a závěrečná půlhodina mě prostě přikovala k obrazovce. Co víc chtít. Objevila se spousta "zapomenutých" tváří ze seriálu, které hodně znamenaly, a i když tu jsou jen na skok, dotvářejí celistvost celého bránového vesmíru. A právě to propojení se vším je na tom to nejlepší... No prostě, blabla zleva, blabla zprava, okecávat se to může všelijak, ale je to jednoduše bomba. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)

Reklama

Reklama