Reklama

Reklama

Chobotnice z II. patra

(seriál)
  • Západní Německo Die Tintenfische aus dem zweiten Stock
Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo / Švýcarsko / Rakousko / Francie / Portugalsko, 1986, 3 h 52 min (Minutáž: 56–59 min)

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Pavel Zedníček, Dagmar Havlová, Milan Šimáček, Žaneta Fuchsová, Jaroslav Moučka, Jiří Kodet, Nina Divíšková, Vlastimila Vlková, Vlastimil Bedrna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Čtyřdílný příběh autoři Ota Hofman a Jindřich Polák rozehráli v kouzelném prostředí pražské Kampy, kde o zázraky není nouze. Patří k televizním pořadům, k nimž rádi usedají děti i dospělí diváci.

V úvodní části se seznámíte s rodinou Holanových, maminkou, sboristkou Národního divadla, tatínkem, řidičem kamionu, a jejich dětmi Evou a Honzou. Uvidíme, jak dopadla jejich vysněná dovolená, co způsobilo, že výzkumná vědecká výprava přišla o slibný výsledek svého bádání a především, jak se zrodily dvě sympatické chobotničky – Zelená a Modrý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele LencaN k tomuto seriálu (1)

Chobotnice z II. patra (1986) 

Tenhle miniseriál už patří k mému každoročnímu výběru filmů, které musím vidět, jinak by to Vánoce ani nebyly. Vánoční je sice jen jeden díl, ale vždycky ve mě vyvolává vzpomínky na moje dětství a když tohle film umí, nemůžu ho mít nerada, je to nostalgie. Příběh Zelené, Modrého, Evičky, Honzíka a jejich rodičů je napínavý, ale i srdečný, legrační a prostě takový snový. Navíc se mi tam děsně líbí, že se to odehrává na Kampě. Nejsem Pražačka, ale díky chobotničkám je pro mě okolí Čertovky tím nejmystičtějším místem Prahy. ()

Reklama

Reklama