Reklama

Reklama

Matthew Perry je na dně. Po neúspěšné léčbě skončil s psychiatrií a zjistil, že na nemocnou duši je láska ten nejlepší lék.
Pokud si pamatujete Mathhewa Perryho pouze jako Chandlera ze seriálu Přátelé, pak vás posmutnělá romantická konverzační komedie Zmatená duše režiséra Harrise Goldberga možná trochu překvapí. S nejvyšší pravděpodobností ale příjemně, protože právě v ní Perry prokazuje svoji naprostou hereckou univerzálnost a schopnost položit se do jakékoli dramatické úlohy. Jeho hrdina, Hudson Milbank, je úspěšným hollywoodským scenáristou, u něhož se nenápadně rozvinula závažná duševní porucha, která jako by mu vzala všechny emoce. Hudson proto obchází doktory a psychology, zkouší i vlastní šokovou terapii, ale nic nepomáhá. I jeho přítel a kolega spoluscenárista je ochoten udělat cokoli, ale nemá nejmenší šanci. A pak se najednou objeví Sára, kterou Hudson náhodou potká na pracovní schůzce. Že by láska byla tím pravým všelékem? Nic není jisté, ale zatím se to rýsuje slibně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (209)

higuain 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jen dvě, protože mě hlavní postava neskutečně vytáčela. Hudson je asociální cvok, jenže jednoho dne ho nepochopitelně začne uhánět naprosto dokonalá žena, která ve své snaze vytrvá i po tom, co jí Hudson dá snad bambilion důvodů, proč se na něj vysrat. Že dávám nakonec tři má několik důvodů. Za prvé jsem v závěru zjistil, že mě ta netradiční zápletka postavená na vyšinutosti hlavní postavy vlastně docela bavila. Za druhé jsem ocenil, že film nedává tolik prostoru typickému klišé romantických komedií, byť do tohoto žánru také spadá. A za třetí Lynn Collins. ()

rastlinka 

všechny recenze uživatele

Nezažíva to občas každý? Zvláštne pocity, kedy si myslíme, že to čo sa deje, nie je reálne a nevieme sa z toho dostať a máme chuť sa na všetko vykašľať. Pocit, že nás nikto nechápe, zaplavenie myšlienkami, ktoré sú neznesiteľné. A niekedy sa človek musí premáhať, aby mohol "normálne" existovať v "reálnom" svete... Pekný film o hľadaní seba samého, smutný aj úsmevný a perfektný Matthew Perry! ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborné nezávislé drama, které se ponoří do nitra člověka trpící úzkostmi a rozeznáváním reality. Matthew Perry dokázal, že s přehledem zahraje i dramatickou roli. Vždy jsem v něm viděl Chandlera, ale po tomhle filmu se můj názor na něj hodně změnil. Škoda trochu zpackaného konce, protože jsem vážně uvažoval o pěti hvězdičkách, ale nakonec zůstanu u čtyř. Povedené 90 minutové drama, které zaujme a uteče velmi rychle. Mohu každéme jen doporučit...... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film na mě působil jako okolní svět na Hudsona - jako něco, co se mne vůbec netýká. Přitom ty pocity („zjednodušeně… jsem v hajzlu“) znám. Matthew Perry zahrál apatii nejtěžšího kalibru přesvědčivě, na tragikomicky nepřítomný výraz by měl dostat certifikát. Drhne příběh, v němž se nedopatřením octnul. Sára, ústřední motivační prvek, chováním i vzezřením učiněný anděl, přejala slovník hrdinek červené knihovny, zatímco cesta, již Hudson zdolává, kopíruje půltuctu svých kolegyň: trochu divný hrdina rekonstruuje vlastní duševní pohodu, aby ve finiši zázračně prozřel a hravě vyžehlil všecky nerovnosti. Omýlání podobně nastavené šablony se stává prokletím amerických nezávislých filmařů, jež chtějí točit „o něčem“ a oslovit tím co největší počet zmatených duší. Jsa jednou z nich, budu v hodnocení mírný, ale vězte, že existuje hromada záživnějších manuálů „jak z toho ven“. 70% Zajímavé komentáře: genetique, Eddard, ScarPoul ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Fajn filmík ze života, kterej i když neni náš, docela klidně jím být muže. Upřímně - komu občas nehrabe? A někomu z nás to ani nevadí. Hudsona naopak zaskočí, že se mu rozsype osobnost a pohodovej veget. Koktejl dovedně namíchanej z vtipu, melancholie, sebemrsku i romantiky, ale šprajcuje se mi to na zlatíčku "Chandlerovi" a že to řeknu já, milovnice Přátel ... fuj mi! Přitom se kluk snažil, sou mač, ale to je prd platný, když mě jeho depka nehodí do ... někam. Lepší 3*. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Harris Goldberg uviedol, že film napísal podľa svojej vlastnej skúsenosti s depersonalizačnou poruchou a klinickou depresiou. (Arsenal83)
  • Hoci sa film odohráva v Los Angeles, film sa natáčal na mieste vo Vancouveri a na ďalších miestach v Britskej Kolumbii (Coquitlam, Port Coquitlam, Maple Ridge, Pitt Meadows a Langley). (Arsenal83)

Reklama

Reklama